137 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloemcitroensapgemberkomijnkomkommerlimoensapoliepeperplantaardige oliepreirijstsambal oeleksojasaussuikertaugétomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst, met of zonder ei

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Tartaar van eend & kaki

Ingrediënten:
eendenborstfilet, eierdooier, gember, groene chilipepers, hazelnoot, kaki, knoflook, koriander, limoen, miso, rapadura, romanesco, sesamolie en zonnewortel

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken garnalen met mango

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, eiwit, gemberwortel, knoflook, knoflookbieslook, mango, sesamolie, tijgergarnalen, verse koriander en vierseizoenenpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Grandioze gado gado

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, ei, knoflook, komkommer, koriander, kroepoek, limoen, palmsuiker, pindakaas, radijs, rawitpeper, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, tamarindepasta, taugé, tofu, tomaat en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Nathan Fongs salade met garnalenwontons

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, ei, japanse bruine-rijstazijn, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, limoen, olijfolie, ronde wontonvellen, rucola, scampi, sesamolie, sjalot, waterkastanje, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Jonas Cramby, Roland Persson en Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Pittige Knoflookramen

Ingrediënten:
bosui, bouillon, chiliolie, ei, gefermenteerde chilibonenpasta, japanse ramen, kip, knoflook, koriander, olie, rijstazijn, sesamolie, sesampasta, sesamzaad, taugé en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken rijst op z'n Thais

Ingrediënten:
arachideolie, doperwt, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, paprika, peper, rode currypasta, sesamolie, shaoxingwijn, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Thais / Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-fried Prawns / Geroerbakte garnalen

Ingrediënten:
droge sherry, eiwit, gember, gepelde grote garnalen, kippenbouillon, knoflook, korianderstengels, lente-ui, maïzena, peultjes, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus, waterkastanjes, zout en zwarte bonen

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Zoetzure groenten

Ingrediënten:
ananas, babymaiskolf, bruine rijst, chilisaus, citroen, ei, gember, groene asperge, honing, knoflook, koriander, limoen, maïzena, munt, paprika, rode spaanse peper, sesamolie, sherryazijn, sojasaus, sugarsnaps, szechuanpeper, taugé en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken rijst met sla

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bindsla, doperwt, ei, gember, ijsbergsla, knoflook, koriander, lente ui, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst met ananas

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, basmatirijst, doperwt, ei, gember, groentebouillon, ijswater, ketchup, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, tomaten, ui, witte rijst, witte wijn en zilvervliesrijst

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / hoofdgerecht uit singapore:

Gevulde Chinese flensjes (flensjes + vulling + garnituur) - poh pia (ofwel popia)

Ingrediënten:
arachideolie, bamboespruiten uit blik, bloem, chinese worstjes, doorregen varkensvlees, ei, ghee, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, krab, kreeft, kropsla, lap tsjong, noorse garnalen, sesamolie, sojabonenkaas, tahoe, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie, waterkers, zoete indonesische sojasaus, zout, zoute sojabonen uit blik en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pannenkoeken en flensjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Bloemkool tahoefritters

Ingrediënten:
bloemkool, chinees vijfkruidenpoeder, ei, gemalen koriander, gemberwortel, knoflook, plantaardige olie, rijstmeel, sambal oelek, tahoe en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...