60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouilloncitroensapdeegeidooiereiwitgehaktknoflookmelknootmuskaatolijfoliepaneermeelpeperpeterseliepreiroomspeksuikeruiviszout
zout en peperzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Bessenroomsoesjes

Ingrediënten:
blauwe bessen, eieren, bloem, boter, gedroogde rozenblaadjes, gehakt, melk, pure chocolade, room, slagroom, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

mini-quiches

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, ei, ontbijtspek, slagroom, water, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pasta in korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, ei, gekeurde noedels, ham, olijfolie, parmezaanse kaas, slagroom, tortellini, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / pastei
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Snack of tussendoortje uit De banketbakker:

Bitterballen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, gelatine, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, fijn, paneermeel, grof, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom, water en zonnebloemolie

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Snack of tussendoortje uit De banketbakker:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, gelatine, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, fijn, paneermeel, grof, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom, water en zonnebloemolie

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vleespastei met oesters - oyster and sirloin pie

Ingrediënten:
bladerdeeg, bosui, cayennepeper, champignon, donker bier, ei, knoflook, oester, olie, prei, runderlende, slagroom, stout, verse peterselie, verse tijm en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / quiche / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's madame

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, ei, eieren, emmentaler, gedroogde gist, gekookte ham, melk, peper, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Spaghetti met saffraan

Ingrediënten:
eierdooier, gekookte ham, panna da cucina, room, saffraan, spaghetti, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelkoek met room - truffat

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, crème fraîche, eierdooier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui, vastkokende aardappel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / kalfsvlees / frituur
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Snack of tussendoortje uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Kiphapjes met pit

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chorizo, ei, indonesische sauzen, kipfilet, knoflook, mangochutney, paprikapoeder, peper, rode paprika, sjalot, slagroom, suiker, tabasco, tomatenpuree, water, zelfrijzend bakmeel, zoetzure dipsaus en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / bouillon
Een recept uit Jurino

Recept van Antilliaans Eten:

Salted caramel brownies

Ingrediënten:
bakpoeder, cacaopoeder, eieren, gehakt, pure chocolade, roomboter, slagroom, suiker, tarwebloem, vanille, water, zeezout, zeezoutvlokken en zout

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Potage Madelon

Ingrediënten:
boter, eidooier, gerookte tong, peper, port, rijstmeel, room, soepbeenderen, soepvlees, tijm, tomaten, turffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...