57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebasmatirijstcashewnotenchilipepercitroengrasgaram masalagehaktgemalen komijngembergroentebouillonknoflookkomijnkorianderzaadkruidnagelkurkumalimoenmosterdzaadolieolijfoliesjalotsperziebonensuikertamarindepastawaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Curry van ananas met kokosmelk - pacari

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, goela djawa, ketoembar, knoflook, koriander, kruidnagel, pijpkaneel, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Rendang van rund

Ingrediënten:
basmatirijst, chapati's, gember, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, limoen, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, runderborststuk en ui

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Indonesische kokosrijst

Ingrediënten:
citroengras, gemalen koriander, kaneelpijpje, kokosmelk, laurierblad, pandanrijst, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Laura Emmelkamp en Scato van Opstall - Keet smakelijk

Recept uit Keet smakelijk:

wortelsoep met doe het zelf groente

Ingrediënten:
bospeen, bosui, kerstomaat, druivensap, gemberpoeder, groene currypasta, kaneel, kokosmelk, komkommer, koriander, limoen, munt, olijfolie, rode ui, tofu, water en zonnebloemolie

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Lamsvlees met rode chilipepers en tamarinde

Ingrediënten:
gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, knoflook, kokosmelk, komijn, lamsnek, lamsschouder, nieuwe aardappels, plantaardige olie, santen, suiker, tamarindepasta en ui

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Kokos-pompoensoep

Ingrediënten:
citroen, currypoeder, extra vierge olijfolie, flespompoen, gemalen fenegriek, groentebouillon, honing, kaneel, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, sinaasappel, sjalotten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Garnalensaté

Ingrediënten:
citroengras, gamba, kaffir-limoenblaadjes, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, lente ui, medium hete currypasta, palmsuiker, pindakaas, rode peper, tamarinde, thaise vissaus, ui en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Rode kipcurry met bamboescheuten

Ingrediënten:
bamboescheuten, citroengras, galangal, garnalenpasta, kaffir-limoenblaadjes, kaneel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderwortel, korianderzaad, kurkuma, rode peper, sjalot, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Feestelijke pompoensoep

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, flespompoen, gember, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagel, limoenen, pindakaas, plantaardige olie, rode peper, silken tofu, tamarindepasta, ui, venkelzaad en vissaus

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Droge rundercurry met pinda's en limoen

Ingrediënten:
citroengras, galangal, garnalenpasta, kaneel, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderwortel, korianderzaad, kruidnagel, limoen, mandarijn, nootmuskaat, paprikapoeder, pindakaas, rode pepers, runderbouillon, sjalot, stooflappen en suiker

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kokosrijst met knapprige chilitofu & pindasambal

Ingrediënten:
banaansjalotten, basmatirijst, cassia, citroengras, donkere sojasaus, kokosmelk, kruidnagels, limoensap, kaneelstokje, pindakaas, rode chilipeper, sesamolie, sperziebonen, stevige tofu, knoflook, verse koriander, water en zeezoutvlokken

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Indonesische kipcurry

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepertje, citroensap, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkel, kaneelstokje, kipfilet, kokosmelk, macadamianoten, knoflook en gember

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Linzencurry met cavalo nero & rivierkreeftjes

Ingrediënten:
palmkool, citroengras, bruine suiker, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, kaneelstokje, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, limoen, puntpaprika, rijst, rivierkreeftjes, rode linzen, rode thaise currypasta, spruiten, steranijs, knoflook en ui

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Viscurry

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, garnalen, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, tomaat in blik, ui, zalmzijde en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Haal meer recepten op...