130 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbotercitroengriekse yoghurtknoflookkomkommerkruidenmosterdolijfoliepeperpeterseliesjalotsuikertijmtomaatuivruchtensapwateryoghurtzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Courgette beignets met feta en dille

Ingrediënten:
bosui, bruisend mineraalwater, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, feta, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olijfolie, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroensap, dille, druivenbladeren, kortkorrelige rijst, munt, olie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Zonnevis met sinaasappel, kruiden & roze peperkorrels

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, extra vierge-olijfolie, groene peperkorrels, knoflook, munt, roze peperkorrels, salie, sinaasappel, sinaasappelsap, visbouillon, zonnevisfilets, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Zeebrasem met druiven, komkommer en yoghurt

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, libanese komkommer, munt, olijfolie, rode druiven, yoghurt, zeebrasem, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Vol Smaak

Recept uit Vol Smaak:

Tzatziki

Ingrediënten:
citroensap, dille, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, munt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gort- en erwtensalade

Ingrediënten:
citroensap, dille, doperwten, lente-ui, munt, olijfolie, parelgort, peterselie, sugar snaps, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla met gemengde kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, honing, mesclun, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Dolmades

Ingrediënten:
bosui, citroensap, dille, munt, olijfolie, peper, rondkorrelige rijst, uien, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde spruiten met hazelnoot

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, hazelnoot, munt, olijfolie, peterselie, spruiten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Dressing à la Turque

Ingrediënten:
citroensap, dille, gedroogde munt, granaatappelsiroop, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, scherp paprikapoeder, sjalot, trostomaat, water en witte wijnazijn

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Artisjokharten met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokbodems, artisjokharten, citroensap, dille, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / groente
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Brunch / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde wijnbladeren op Istanbulse manier

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gedroogde munt, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, krenten, olijfolie, pijnboompitten, piment, trostomaat en ui

Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Herbed Lamb Pilaf - Pilaf met gekruid lam

Ingrediënten:
allspice, citroensap, dille, gladde peterselie, kaneel, komijn, kortkorrelrijst, kruidnagel, lamsvlees, lente-ui, munt, olijfolie, plantaardige olie, rode appel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Cacık

Ingrediënten:
dille, gedroogde munt, griekse yoghurt, komkommer, olijfolie en citroensap

Keuken:
Turks
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Fijne kruidensoep

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, dille, knoflook, munt, olie, peper, peterselie, sla, spinazie, water, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...