190 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapgembergroentekikkererwtenknoflookkomijnkruidenmuntolieolijfoliepaprikarode uisojasausspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Komkommer taugésalade

Ingrediënten:
citroen, honing, ketjap asin, komkommer, macadamianoten, peper, plantaardige olie, rode peper, taugé, verse koriander en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Komkommer in het zuur

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, citroenzest, dille, fleur de sel, honing, komkommer, korianderblaadjes, peper, rode ui, roze peperkorrels, water, yoghurt met tomatenpitten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Libelle Gevulde groenten

Recept uit Libelle Gevulde groenten:

Komkommer op z'n Grieks

Ingrediënten:
anijszaad, basilicum, citroensap, cocktailtomaten, feta, komkommer, korianderzaad, olijfolie, peper, verse muntblaadjes, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zwemkrab met zoete zwarte-pepersaus, okra en met kaneel ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
anijssterren, banaansjalot, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde garnalen, gerookte pancetta, grof zeezout, kaneelstokjes, kerrieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, maïzena, mirin, oestersaus, okra, rijstazijn, rode chilipeper, sake, witte misopasta, zonnebloemolie, zwarte peper, zwarte peperkorrels en zwemkrabben

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Janine Bruinooge - Jam, gelei, confituur

Bijgerecht uit Jam, gelei, confituur:

Lentepickles

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, bloemkool, peterselie, witte peper, gemberpoeder, ketoembar, keukenzout, knolselderij, komkommer, koolraap, koolrabi, kristalsuiker, kurkuma, mosterdzaad, natuurazijn, tarwebloem en voorjaarsgroenten

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Mosterduien

Ingrediënten:
bloemkool, bruine suiker, gemberpoeder, inmaakkruiden, komkommer, korianderzaad, mosterd, rozijnen, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Verscholen eieren (met saus) - telor boengkoes (berkoeah)

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komkommer, koriander, mager rundergehakt, maïsolie, nootmuskaat, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djinten, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, komkommer, koriander, laos, maïsolie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Hete lamslollies - zalige dipsausjes - lrokante nootjes

Ingrediënten:
amandelen, citroen, feta, gemalen komijn, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, kurkuma, lamskoteletten, munt, olijfolie, peper, pili-pilipeper, pistachenootjes, rode spaanse peper, sesamzaad, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsspiesen met tzatziki

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, lamsbout, lamsschouder, suiker, verse munt, peper, witte-wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vlees / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen / pekel en marinades

Recept van Mijn Recepten:

Massaman viscurry - Mijn Recepten

Ingrediënten:
cashewnoten, chilipeper, kaneel, kardemom, knoflookpoeder, kokosmelk, komijn, komkommer, koriander, korianderzaad, kruidnagel, naanbrood, pandanrijst, pindakaas, sereh, tilapia, ui, uitjes, vis, visbouillon en zwarte peper

Recept van Mijn Recepten:

Massaman viscurry

Ingrediënten:
cashewnoten, chilipeper, kaneel, kardemom, knoflookpoeder, kokosmelk, komijn, komkommer, koriander, korianderzaad, kruidnagel, naanbrood, pandanrijst, pindakaas, sereh, tilapia, ui, uitjes, vis, visbouillon en zwarte peper

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / snack of tussendoortje / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kip met rijst - khao man gai

Ingrediënten:
bai pak chee, gele bonensaus, gemberwortel, groene thaise chilipeper, jasmijnrijst, kip, knoflook, komkommer, kratiem, lichte sojasaus, limoensap, prik khee noo, suiker, tao jeow, verse koriander, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Salade met tarwekorrels - wheatberry salad

Ingrediënten:
appel, bulgur, courgette, dragonazijn, franse mosterd, gemalen chilipeper, kikkererwten, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kruidenazijn, magere yoghurt, olijfolie, peper, rode paprika, sjalot, tarwekorrels, verse peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Komkommersalade met maanzaad

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, koriander, maanzaad, minikomkommer, rijstazijn, rode chilipeper, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...