72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: gemberpoedergroentehamburgerskaneelknoflookkomijnkomkommerkorianderolieolijfoliepaprikapeterseliesojasausspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Tandoori-bloemkoolsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen peper, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaadjes, kipdrumsticks, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaadjes, kruidenmengsel, naanbrood, bakolie, oregano, papadums, paprikapoeder, knoflook, tuinkruidenbouillon, uienpoeder, volle yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met aardappelen en cashewnoten

Ingrediënten:
aardappel, cashewnoten, citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met basilicum en kokosroom

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, kokosroom, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met rode paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met paksoi en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paksoi, paprikapoeder, pijnboompitten, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met sperziebonen

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, sperziebonen, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Ras-El-Hanout

Ingrediënten:
anijszaad, chilipoeder, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, lavendel, nigellazaad, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, paradijskorrels, rozenblaadjes, steranijs en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Berbere

Ingrediënten:
chilivlokken, fenegriek, gember, kaneel, kardamom, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, paprikapoeder edelsusz en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Ethiopisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamskoteletten met couscous salade

Ingrediënten:
citroen, couscous, knoflook, knoflook, komijn, koriander, kruiden, lamskoteletten, lamsvlees, laurier, munt, olijfolie, oregano, paprika, peper, peterselie, gerookt paprikapoeder, rozemarijn, specerijen, sumak, tijm, tomaten, venkel, vet, vlees, zeezout, zout en zwarte peper

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
anijs, bonen, doperwten, geklaarde boter, knoflook, komijn, koriander, krieltjes, lamsbout, laurier, olijfolie extra vergine, oregano, peper, gerookt paprikapoeder, rode wijn, runderbouillon, sjalotjes, specerijen, rozemarijn, venkel, zeezout en zwarte peper

Haal meer recepten op...