89 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapcourgettegehaktkerstomaatkruidenlaurierolijfolieoreganoparmezaanse kaaspastapeterseliepreisjalotsuikertijmtomaattomatenpureeuiwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Auberginesaus

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, groentebouillonblokje, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, pomodori, rode chilipeper, rode wijn, saffraanpoeder, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / voorgerecht uit Hip Holland:

Soep van geroosterde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tomaat, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Linzensoep met pasta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bruine linzen, groentebouillon, knoflook, kruidenblaadjes, marjoraan, olijfolie, tijm, tubetti, ui, water, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpzure gesmoorde tempé

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, chinese kool, gemberwortel, glasnoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, thaise basilicum, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Stromboli

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, patentbloem, pecorino, peper, pijnboompitten, rucola, gist, water en zeezout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Auberginetimbaal - papeton d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomatensaus, verse basilicum, verse tijm, water en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Couscousschotel

Ingrediënten:
abrikozen, basilicum, citroen, courgette, couscous, halva abrikozenjam, kalkoen, kaneelpoeder, knoflook, olijfolie, rozijnen, sinaasappelsap, ui, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paprikasalade met pecorino

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, pecorino, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, tijm, water, waterkers en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Lasagne Met Pesto Van Pistachenoten

Ingrediënten:
basilicum, citroen, knoflook, lasagnevellen, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pesto, pistachenoten, water, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Nudelsalat

Ingrediënten:
agavesiroop, basilicum, conchiglioni, courgette, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peper, raapolie, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelsap, sojayoghurt, tomaten, walnoten, water, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegan / noedels
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Aardperen met manouri en basilicumolie

Ingrediënten:
aardpeer, basilicum, kerstomaat, citroen, knoflook, manourikaas, olijfolie, peterselie, roodlof, tijm, water, witlof, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Schelpdierenbouillon

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, sjalot, thaise basilicum, water, witte wijn en zwarte peper

Soort:
bouillon
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Pizza met lotte en bleekselderij

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, knoflook, mozzarella, olijfolie, peper, sjalot, tarwebloem, tomaten, gist, water, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Toscane

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Toscane:

Mini-pizza's

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, maïskiemolie, mozzarella, peper, peterselie, tomaten, veldzuring, gist, volkorenbloem, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Polenta met baccala

Ingrediënten:
baccala, basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, peper, peterselie, polenta taragna, rode wijn, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Pastasoep met bonen

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cannellinibonen, chilipepers, extra vierge olijfolie, pasta, knoflook, peper, tomaat, tomatenpuree, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Bai kaprow

Ingrediënten:
arachideolie, heilig basilicum, kipfilet, knoflook, rode chilipeper, sojasaus, suiker, water, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte / eenpansgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, oregano, paprika's, peper, tijm, tomaten, uien, water en zout

Soort:
groente
Een recept uit  - Toscane

Recept uit Toscane:

Bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode wijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

GrÎne Minestrone

Ingrediënten:
basilicum, broodchips, courgette, doperwten, pasta, groene olijven, groentefond, jonge spinazie, knoflook, koolrabi, kraailook, olijfolie, olijfoliebrood, peper, pijnappelpitten, sjalot, venkel, water, zonnebloempitten en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Haal meer recepten op...