87 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbieslookbleekselderijbloemboterdragoneidooierknoflookkruidenmelkmosterdnootmuskaatolieolijfoliepeterselieplantaardige oliepreisjalotsuikertomaatuiwaterwitte peperwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak

Ingrediënten:
citroensap, deeg, ei, gedroogde munt, kaneel, komijn, korianderzaad, peper, sesamolie, sumakbessen en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde balletjes van garnalen gehakt uit Makasar - perkedel oedang makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, ei, goela djawa, maïzena, makreelfilet, noorse garnalen, peper, sambal trassi, sesamolie, steurgarnaal, verse garnalen, wijtingfilet, zeevisfilet, zeezout en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gevarieerde Lepelhapjes

Ingrediënten:
bacon, citroensap, dadels, erwten, gerookte makreel, granaatappelpitten, granaatappelsap, halloumi, kwarteleitjes, lente ui, mayonaise, olijfolie, peer, peper, radijzen, rijstwijn, room, roquefort, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, tuinkers, verse kaas, visfilet, walnoten, yoghurt en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, mosterd, olie, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Basisrecept uit Koude keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, mosterd, olie, witte peper en zout

Soort:
sauzen / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Lunch / bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Allereerste salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, druivenpitolie, ei, melk, olie, spinazie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Knolselderijremoulade

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, dragon, eidooier, kappertjes, knoflook, knolselderij, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, olie, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus / vegetarisch / mosterd
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, olie, olijfolie, witte peper, witte wijnazijn en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ajada - Knoflookmayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, plantaardige olie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Chantilly-dip

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, mosterd, olie, slagroom, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sauzen / vegetarisch
Haal meer recepten op...