140 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterchampignoncitroensapcrème fraîchedroge witte wijneigruyèrekippenbouillonknoflooklente-uimadeiramelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselieroomsjalottijmwaterwitte wijnwortel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Kalfsrolletjes in madeirasaus

Ingrediënten:
bloem, champignons, doperwt, ei, gevogeltefond, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfsvlees, kerriepoeder, laurier, madeira, oregano, pasta, peper, room, tijm, tomaat, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hartverwarmende kalkoenstoof

Ingrediënten:
bloem, champignons, citroen, ei, kalkoenborst, kippenbouillon, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, peterselie, slagroom, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenbout met mosterd

Ingrediënten:
boter, broodkorst, bruin bier, champignon, dijonmosterd, konijnenbout, peper, room, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Brabantse pannenkoekrolletjes

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, champignon, ei, eidooier, gekookte ham, kaas, peper, room, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Paddestoelen cappuccino

Ingrediënten:
boter, cognac, kastanjechampignon, oestersaus, peper, sjalot, slagroom, tijm, vleesfond en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde zeebaars - bar farci

Ingrediënten:
champignon, crème fraîche, droge witte wijn, gezouten boter, oud brood, peper, pollak, sjalot, slagroom, spinazie, zeebaars, zeebrasem, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Coqolade

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, kastanjechampignons, kerrie, kippenbouillon, knoflook, kokkels, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, slagroom, stokbrood, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Gefüllte Morcheln /Gevulde morieljes

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, champignons, knoflook, madeira, morieljes, nootmuskaat, oud witbroodkruim, paddenstoelen, peper, peterselie, room, sjalot en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde paddestoelen met room

Ingrediënten:
boter, gedroogd eekhoorntjesbrood, lente-ui, paddenstoelen, peterselie, room, witte wijn, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenpeper met jeneverbes

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, haas, jeneverbes, karnemelk, laurier, paddestoelen, peper, prei, rode port, rode wijn, shiitake, slagroom, ui, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Paddestoelentaart

Ingrediënten:
champignons, ei, lente-ui, paddenstoelen, parmezaanse kaas, peper, rode ui, slagroom, tijm en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
gedroogde pasta, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...