118 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepeperkaneelknoflookkorianderlamsgehaktmager rundergehaktmelknootmuskaatolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliesuikertijmtomatenpureeuivleeszonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
bakboter, boterham, braadjus, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Gepocheerde eieren met rodewijnsaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, eieren, brood, boter, laurierblad, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, rundvlees, spek, bleekselderij, rozemarijn, tijm, ui, peper, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Half-om-half polpette

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruim, chiliflakes, ei, fijn zout, knoflook, paneermeel, rundergehakt, tomatensaus, varkensgehakt en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zoetzure gehaktballetjes

Ingrediënten:
casinobrood, ei, kalfsgehakt, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, bladpeterselie, rundergehakt, suiker, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rundertartaar

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, citroensap, dijonmosterd, eidooier, kappertjes, mager rundergehakt, olijfolie, peper, bladpeterselie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Meatloaf

Ingrediënten:
balsamicoazijn, chilisaus, dijonmosterd, eieren, gembersiroop, kruidenmix, olie, olijfolie, prei, rietsuiker, rode uien, rundergehakt, uien, venkel, zout en zwarte peper

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, gedroogde rode chilipeper, groentebouillon, kristalsuiker, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, peterselie, rundergehakt, spaghetti, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met pasta en gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, fidelini, geconcentreerde runderconsomme, knoflook, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met gehaktballetjes

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, ei, italiaanse pomodori in blik, knoflook, lasagnavellen, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tijm, ui, varkensgehakt, wittte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Runder-lamsgehaktballetjes in tahinsaus

Ingrediënten:
citroen, ei, gemalen piment, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tahinpasta, witbrood, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, azijn, ei, ham, olie, peper, peterselie, slabladen, ui, vlees, zoetzure augurk en zout

Soort:
salade
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Steak tartare (tweede versie)

Ingrediënten:
champignon, eierdooier, knoflook, mager rundergehakt, mosterd, peper, spinazie, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
ei, gladde peterselie, kortkorrelige rijst, lamsgehakt, olijfolie, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappel, tomaten uit blik, uien, verse salieblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvlees met pasta

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwitten, kaas, knoflook, melk, munt, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, spaghetti, spaghettisaus en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, eieren, kaneel, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, romanokaas, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Haal meer recepten op...