27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroenfruitgedroogde witte bonengula djawakaneelknoflookkomkommerkorianderolieolijfoliepeperpimentrundergehaktrundvleestomatenpureeuivleeswaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Antalya lahmacunu - Antalyaanse pizza

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, jamaicapeper, lamsgehakt, peterselie, pijnboompitten, suiker, tomaten, tomatenpuree, turks pizzadeeg, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pizza
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
koriander, cayennepeper, citroensap, eieren, kurkuma, lamsgehakt, olijfolie, bladpeterselie, ras el hanout, suiker, knoflook, tomatenblokjes, uien en zout

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Dolmas

Ingrediënten:
baharat, boter, calasparrarijst, citroensap, kerstomaat, krenten, lamsgehakt, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, suiker, ui, verse dille, verse munt, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Lam met appelen

Ingrediënten:
appelsap, boter, cider, citroenrasp, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamsvlees, moesappel, olijfolie, peper, room, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Avas - Gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gegrilde vleesmix aan de spies

Ingrediënten:
ananassap, ananas uit blik, aubergine, bacon, bieslook, champignons, citroensap, djinten, fricandeau, kipfilet, knoflook, lamsvlees, lever, olie, oregano, paprika, sjalot, sla, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tofu bereiden als een expert

Ingrediënten:
beignets, beslag, citroensap, currypasta, donkere sojasaus, dragon, gembersiroop, parmezaanse kaas, kerriepoeder, knoflook, koriander, laurier, limoen, limoenschil, marinade, marinades, paddenstoelen, rozemarijn, salie, sambal, sesamolie, soja, sojasaus, suiker, tamarinde, tijm, tofu, verse koriander, kruiden, vlees, water, zongedroogde tomaatjes en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade met rundvlees en eieren plus variaties - lalab telor dan daging sapi

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, blanke azijn, chinese kool, citroensap, ei, garnalen, gevogelte, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, rundergehakt, sambal oelek, slablad, spitskool, tomaat, ui, vis, vlees, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Haal meer recepten op...