47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginecitroengrascitroensapgehaktgemalen komijngroentebouillonknoflookkorianderkorianderpoederlaoslimoensapoliepeperplantaardige oliesambal oeleksuikertomaatuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis met bananen - pilitode

Ingrediënten:
arachideolie, banaan, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, kerrie djawa, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, limoensap, makreelfilets, rode spaanse peper, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Beef rendang

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, gebakken uitjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, runderriblappen, sambal badjak, santen, sereh en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse gebraden kip - ajam goreng djawa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, serehstengel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip in gekruide kokossaus - ajam kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, gemberwortel, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, sambal oelek, suiker, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater, Jonathan Lovekin en Jenny Zarins - Keukenkronieken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Keukenkronieken:

Een pompoenlaska

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, gemberwortel, groentenbouillon, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, kurkuma, limoen, munt, nam pla, noedels, pompoen, rode rawit, sesamolie, tamari en verse korianderwortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kipgerecht met kippelevers en verse vruchten - goelai ajam Cameron

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, ketjap benteng manis, kipfilet, kippenlever, klapper, knoflook, koenjit, kurkuma, lychee, melk, milde kerrie, peper, sambal oelek, sinaasappel, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Soep van groene groenten

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, citroengras, doperwten, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koriandersteeltjes, korianderzaad, limoensap, sojasaus, suiker, tuinbonen, vissaus vegetarisch, voorjaarskool en witte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Rendang van pompoen en courgette

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroengras, courgette, flespompoen, gehakt, gemberwortel, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, kokoschips, kokosmelk, kruidnagels, kurkuma, laoswortel, olijfolie, limoen, pindaolie, rode paprika, rode pepers, rode splitlinzen, sjalotten, tamarindepasta, knoflook en zeezout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzensoep met kokosnoot

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, courgette, druivenpitolie, duivenerwten, gedroogde linzen, gember, groentebouillon, kerrieblad, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, maïsolie, okra, stevige tofu, tomaat uit blik, turmeric, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais / Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Auberginecurry

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, bombay mix, fenegriekzaad, gember, kerstomaat, knoflook, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, rode peper, rode ui, yoghurt en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Bloemkool Gele Curry Met Kikkererwten

Ingrediënten:
bladspinazie, bloemkool, cashewnoten, geelwortelpoeder, gehakt, gemberwortel, groene chilipepers, kerriepoeder, kikkererwten, kokosmelk, koriander, nigellazaad, plantaardige olie, rode ui, knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Zeeduivel met pompoen in kokos-kerriesaus

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, kardemompeul, kerrieblad, knoflook, kruidnagel, limoensap, peper, plantaardige olie, pompoen, sjalot, zeeduivelmoot en zout

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Viscurry

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, garnalen, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, tomaat in blik, ui, zalmzijde en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Vispastei met curry

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bladspinazie, boter, citroen, curryblaadjes, ei, fenegriekzaad, garnalen, gember, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kurkuma, melk, mosterdzaad, rode peper, rogvleugels, schelvis, spaanse peper, spinazie, tomaat, tongschar, trostomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Gulai kambing - Gestoofd lams- of geitenvlees

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemompeulen, kokosmelk, kruidnagels, laoswortel, limoen, olie, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Haal meer recepten op...