129 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloembotercayennepepercitroensapeifruitgemberkorianderlaurierolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierijstsuikertijmtomatenpureeuiwortelzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Havergort met tomaten

Ingrediënten:
gemalen kaas, groentebouillon, havergort, knoflook, olie, sjalotjes, tomatensap, vleestomaten, water en zwarte olijven

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Tomaat

Ingrediënten:
asem, fruit, garnalen, garnaal, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruidenmengsel, kunyit, laos, lombok, olie, petehbonen, plantaardige olie, salamblaadjes, salamblad, santen, sereh, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, tropisch fruit, ui, uien, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gnocchi met tomaat en pesto

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, bloem, deeg, basilicum, pijnboompitten, gnocchi, olijfolie, knoflook, knoflooktenen, kruimige aardappelen, nootmuskaat, olie, olijf, olijfolie, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, pasta, 
zout en peper, pesto, pijnboompitten, puree, tomaat, knoflook, tomaten, verse peper, water en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan gehaktbrood met zongedroogde tomaat en seitan

Ingrediënten:
avocado, brood, cherrytomaatjes, ei, eiwitten, fruit, gehaktbrood, groene salade, havermoutvlokken, water, hennepzaad, knoflook, kruidenmix, lijnzaad, noten, notenmix, olie, peterselie, pijnboompitten, rode paprika, seitan, sesamolie, taart, knoflook, tomaten, uien, verse peterselie, vet, vis, vlees, zongedroogde tomaatjes en 
zout en peper

Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pastasalade Met Warmgerookte Zalm, Zongedroogde Tomaten En Peultjes

Ingrediënten:
azijn, balsamicoazijn, basilicum, bindsla, bosui, gehakt, groene olijven, kerstomaat, knoflook, water, komkommer, water, olie, olijfolie, olijven, pasta, peper, peultjes, sla, verse pasta, water, zalm, zongedroogde tomaten, zongedroogde tomaten op olie, zout, zwarte olijven zonder pit en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Wildfond

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, peterselie, prei, rode wijn, snijafval van wild, tomatenpuree, water, wildkarkas, witte peperkorrels en wortel

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - zomerversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, pastis, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - winterversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cognac, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Wildbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, beenderen van groot wild, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterseliestengel, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortelen

Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst met ananas

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, basmatirijst, doperwt, ei, gember, groentebouillon, ijswater, ketchup, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, tomaten, ui, witte rijst, witte wijn en zilvervliesrijst

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Channa masala met gele bloemkoolrijst

Ingrediënten:
agavesiroop, bloemkool, garam masala, gemalen korianderzaad, kikkererwten, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, knoflook, tomaat uit blik, tomatenpuree, gember, verse koriander, water en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bizonchili - bison chili

Ingrediënten:
bizongehakt, bleekselderij, groene paprika, knoflook, laurierblad, plantaardige olie, salsa, tijm, tomaat, ui, water, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase viscurry

Ingrediënten:
aubergines, curryblaadjes, fenegriekzaad, frituurolie, gedroogde pepers, gemalen peper, gember, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, okra, olie, sjalotten, suiker, tamarindepulp, tomaat, turmeriekpoeder, ui, viscurrypoeder, visfilet, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / vis
Een recept uit Denise & Nick

Recept van 88 Food:

Arabische Tomatensoep met Couscous

Ingrediënten:
harissa, knoflooktenen, plantaardige olie, ras el hanout, tomatenpuree, gember, verse koriander, water, witte uien, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bloemkool en sesamrijst in zoetzure saus

Ingrediënten:
bloemkool, suiker, zaden, hennepzaad, water, lente-uitjes, panko, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, srirachasaus, tarwebloem, knoflook, zout, tomatenpuree, gember, zoetzure saus en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...