138 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapeigaram masalagemberkaneelkikkererwtenkomijnkomijnzaadkomkommerkorianderkorianderzaadkurkumalimoenmuntolijfoliepaprikapoederpeperrode uitomatenpureeuiwateryoghurtzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Couscous met tuinbonen, komijn en yoghurt

Ingrediënten:
fijne couscous, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, melk, olijfolie, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse koriander, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Linzensoep met komijn

Ingrediënten:
citroen, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, spaanse ui, spinazie, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Kalkoen&courgetteburgers met bosui & komijn

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroen, courgette, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, kalkoengehakt, knoflook, koriander, munt, olijfolie, sumak, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Yoghurt-tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijn, peper, tahin, yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met tomaten en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, tomaat in blik, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Denise & Nick

Recept van 88 Food:

Gevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

Ingrediënten:
feta, griekse yoghurt, aubergine, knoflooktenen, komijn, limoen, plantaardige olie, tomatenblokjes, tomatenpuree, gember, verse koriander, witte ui, zeezout en zwarte peper

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Gemarineerde garnalen in yoghurt en specerijen met tarwekorrels

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, groene paprika, knoflook, komijnzaad, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, tarwekorrels, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paddestoelen en yoghurt met walnoten en tahin

Ingrediënten:
ahornsiroop, buna shimejipaddestoel, citroen, dille, griekse yoghurt, kastanjechampignons, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, tahin, tuinbonen, walnoten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty more:

Gemengde groenten en yoghurt met groene chiliolie

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, gemalen komijn, griekse yoghurt, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, rode paprika, romatomaten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Tikka

Ingrediënten:
chilipoeder, chilivlokken, gemberwortel, kipfilet, knoflook, komijnzaad, limoen, raita, rijstolie, rode ui, tandoorikruiden, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Baingan Bharta

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, chilivlokken, garam masala, gemberwortel, groene peper, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, rijstolie, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...