37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterdroge witte wijnknoflookknolselderijkruidenlaurierolieolijfoliepeperpreirode wijnrozemarijnrunderbouillontijmtomaattomatenpureeuizout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Kip en champignon pies - chicken & mushroom pies

Ingrediënten:
biologische kip, bleekselderij, bloem, boter, champignon, eigeel, kip, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, peperbolletjes, ui, verse dragon, verse peterselie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
champignons, kerrie, koolzaadolie, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Mushroom Tea / Paddenstoelen thee

Ingrediënten:
champignons, gember, knoflook, oesterzwammen, peperkorrels, peterselie, prei, shii-take, tomaat, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan / paddenstoelen
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, kalfsbotten, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, wortel, zoete ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, knoflook, laurier, peper, peterselie, preien, tijm, tomaten, uien, vetstof, water, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Pièce de boeuf à la cuillère - Kleingesneden gesmoord rundvlees, geserveerd in een rundvleescroûte

Ingrediënten:
arrowroot, bacon, boontjes, broodkruim, champignons, ei, fond, gebakken aardappels, gesmoorde sla, gesmoorde uitjes, gesmoorde wortel, ham, kalfspoot, kleine witte uitjes, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor boeuf à la mode, olie, parmezaanse kaas, peterselie, port, reuzel, runderbouillon, sjalot, tomaat, varkensspek, vleesjus, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

PIlzfond - Paddensstoelenfond

Ingrediënten:
paddestoel, knoflook, knolselderij, laurier, peterseliestelen, plantaardige olie, prei, sjalotten, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / bouillon

Recept van Mijn Recepten:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, champignon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijn, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ragout de veau, printanier - Kalfsstoofschotel met worteltjes, uien, nieuwe aardappelen en groene erwtjes

Ingrediënten:
basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, boter, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, erwtjes, fond, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, kleine witte uitjes, laurier, nieuwe aardappelen, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees / bouillon
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

gekonfijte en gegrilde kip met jus, groenten in gremolata en krokante polenta

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bospeen, boter, broccoli, champignon, cherrytomaatjes, citroen, eendenvet, kaneelstokje, karkas van kip, kip, kippenvleugels, knoflook, laurier, maïsmeel, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, salie, sinaasappel, sperziebonen, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe maak je zelf groentebouillon?

Ingrediënten:
bouillon, champignons, groentebouillonblokjes, groenten, water, kruiden, laurier, olie, paddenstoelen, peper, peperkorrels, bladpeterselie, prei, selderij, rozemarijn, tijm, tijm, tomaten, uien, vet, wortel en wortels

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenragout met gepocheerd eendenei

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, dragon, eendenei, gedroogde porcini, paddestoel, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, truffelolie, ui, water, witte wijn, wortel, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...