97 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobladpeterseliecayennepepercitroencitroensapgemalen komijngroentekaneelknoflookkomijnkomijnpoederkomkommerkruidenmuntolijfoliepaprikapeperspecerijentomaatuiwaterzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Bkoula à la Saida

Ingrediënten:
bladspinazie, boerenkool, citroen, gekonfijte citroen, knoflook, komijnpoeder, koriander, marokkaanse olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, chermoulakruidenmix, chilipoeder, citroen, gember, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder en saffraandraadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Lunch / avondmaal uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoenfalafel

Ingrediënten:
citroen, extra vierge-olijfolie, feta, gerookt paprikapoeder, groene peper, humus, ingelegde pepers, kalkoenvlees, kervel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peterselie, rodekool, rode ui en volkorenwraps

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip gevuld met rijst en chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, kip, langkorrelrijst, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Kruidige tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, gedroogde vijgen, gemberpoeder, tomaat, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ras el hanout, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

11 koude boteringredienten

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, dille, dragon, gemberwortel, groene olijven, kappertjes, kervel, knoflook, koriander, lente ui, limoenrasp, paprikapoeder, peer, peper, perzik, peterselie, pruim, rozemarijn, salie, sojasaus, tijm, wasabipoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Zeebaars m'charmel uit de oven

Ingrediënten:
citroen, gegrilde rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, tomaat, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tabouleh van quinoa

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, koriander, munt, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, quinoa, knoflook en tomaten

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Tortilla met vis en pittige salsa's

Ingrediënten:
bloemtortilla, bruine basterdsuiker, chilipoeder, rode paprika uit pot, goudbrasemfilet, knoflook, komijnpoeder, koriander, langkorrelige rijst, limoen, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, spaanse peper, tomaat, ui en zout

Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Musabaha

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, ei, gedroogde kikkererwten, groene chilipeper, hummus, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprikapoeder, tahin en zuiveringszout

Soort:
peulvruchten / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Linzen in tomaten-citroensaus

Ingrediënten:
bruine linzen, citroen, tomaat, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ras el hanout, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Tilapia uit de oven met olijven en citroen

Ingrediënten:
biologische citroen, knoflook, komijn, koriander, olijfolie extra vierge, olijven met citroenvulling, paprika, peterselie, rode peper, tilapiafilet, turks brood en voorgekookte aardappelschijfjes

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gedroogde kikkererwten, ijsbergsla, kikkererwten uit blik, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pruimtomaten, selderijzaad, ui en verse koriander

Keuken:
Joods
Haal meer recepten op...