693 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroenraspcitroensapeigroentebouillonknoflookkorianderlaurierlaurierbladmuntolijfolierode uisjalottijmtomaatwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Peterselie-citroensalade met cannellinibonen

Ingrediënten:
bosui, cannellinibonen, citroen, gemalen piment, munt, olijfolie, peterselie, rode quinoa, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Canneloni met peterselie en pancetta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine suiker, cannelloni, citroen, knoflook, laurier, mozzarella, olijfolie, pancetta, rode wijn, room, tomatenpassata, ui, wittebroodkruim, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tonijnfilet met ui

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroen, gedroogde oregano, geroosterde paprika uit pot, geroosterde rode puntpaprika, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sojasaus, tonijnfilet, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met fruit en noten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, groentebouillon, honing, olijfolie, peper, peterselie, rijst, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Salade met fruit en kaasblokjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, blauwschimmelkaas, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, rode pompelmoes, rode ui, sherry, sherryazijn, sinaasappelen, sla en witte wijnazijn

Soort:
salade / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met gedroogd fruit

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikoos, gedroogde appel, gedroogde cranberry's, gedroogde kersen, gedroogde mango, gedroogd fruit, graan, groente, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van gesnipperde hash-browns met Vinaigrette van rode pepers

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, habaneropeper, hash browns, jalapeñopeper, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode wijnazijn, rozijnen, serrano chilipeper, sherry-azijn, sinaasappelzest, thaise chilipeper, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van gegrilde zoete aardappel met Vinaigrette van rode pepers

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, habaneropeper, jalapeñopeper, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode wijnazijn, rozijnen, serrano chilipeper, sherry-azijn, sinaasappelzest, thaise chilipeper, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Geroosterde flespompoen & rode ui met tahin & za'atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, flespompoen, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, tahinpasta, za'atar en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Bloemkoolcouscous met gepocheerd ei

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, bloemkool, citroen, eieren, gedroogde abrikozen, gehakt, gerookt paprikapoeder, granaatappel, olijfolie, sinaasappel, sumak, ui, peper, wittewijnazijn, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle tarwestoofpot met citrusfruit, cranberry's en noten

Ingrediënten:
amandel, cranberry, dadel, gedroogde abrikoos, gemberwortel, hele tarwekorrels, mandarijnen, olijfolie, peper, peterselie, pistachenoten, sinaasappel, tarwe, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tropische rijstsalade

Ingrediënten:
ananas, bruine basmatirijst, bruine jasmijnrijst, druivenpitolie, lente-ui, macadamianoten, maïsolie, mango, peterselie, rijstwijnazijn, witte basmatirijst, witte jasmijnrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal / Tropisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Biet en avocadosalade met citrus

Ingrediënten:
avocado, biet, citroenvinaigrette, dragon, grapefruit, munt, peterselie, rode ui, sinaasappelzest, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...