223 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikercitroensapgemberketjap benteng manisknoflookkokosmelkkomkommerkorianderlimoenolijfoliepeperpindakaasrijstazijnrode chilipepersambal oeleksesamoliesesamzaadsjalotsuikertomaatuiwaterwortelzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde vis in sojasaus - ikan ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroensap, gemberwortel, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, ui, zeevisfilet, zeewolffilet, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken aubergine met koude sojasaus - tèrong tjoloh-tjoloh Agus

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, limoensap, olie, sambal oelek, sambal trassi, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gebakken zoete aardappelen met koude sojasaus - kentang tjoloh-tjoloh

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, groene paprika, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, oebie, olie, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui, sambal oelek, sjalot, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, yam, zoete aardappel, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Recept uit Smart BBQ:

Tamarind glaze

Ingrediënten:
arachideolie, honing, limoensap, sojasaus en tamarindepasta

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Ceviche van kreeft & limoendressing

Ingrediënten:
espelettepeper, lente ui, limoenrasp, limoensap, kreeftenstaart, rijstazijn, rode paprika, sojasaus, waterkers, zeewier en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Ossenhaastataki Met Jeneverbeszout En Ponzu

Ingrediënten:
arachideolie, cress, gember, jeneverbessen, kombu, lente-uien, limoensap, ossenhaas, rijstazijn, sesamzaad, shiso, sojasaus, zout en yuzusap

Soort:
vlees
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Sprinkhanenspiesjes

Ingrediënten:
babymaiskolf, courgette, garnalensambal, gembersiroop, grotchampignons, kerstomaat, knoflook, limoensap, sesamolie, sojasaus, sprinkhanen en woklolie

Soort:
insecten
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Selderij & geraspte appels

Ingrediënten:
appel, limoensap, olijfolie, pistachenoten, rozijnen, schapenkaas, selderijknol, sojasaus, tahin, tomme de brebis en walnootolie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht uit Sous-vide thuis:

Varkenssaté met pindasaus

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen koriander, geroosterde pindas, kokosmelk, koolzaadolie, korianderblaadjes, kurkuma, lichtbruine suiker, limoen, limoensap, pindakaas, rode currypasta, sojasaus, varkenskabonades en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
sous-vide
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Dandan-noedels

Ingrediënten:
chiliolie, citroen, eiernoedels, honing, knoflook, koriander, lente-uien, limoensap, runderbouillonblokje, sojasaus en taugé

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Koriandervinaigrette

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fleur de sel, gembersiroop, koriander, limoensap, rijstazijn, sesamolie, sojaolie en sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / snack of tussendoortje uit Nigella Express:

Noedels met sesam en pindakaas

Ingrediënten:
eiernoedels, knoflookolie, koriander, lente-ui, limoensap, peultjes, pindakaas, rode peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, taugé en zoete chilisaus

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sojavinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, donkere sesamolie, extra vierge-olijfolie, limoensap, peper, sjalot, sojasaus, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Haal meer recepten op...