Iraans

Zoek naar Iraans in jouw eigen kookboeken

Iraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Iraanse groentestoofpot met gedroogde limoen

Ingrediënten:
berberisbessen, bladspinazie, charlotte aardappels, dille, dragon, flespompoen, geklaarde boter, gemalen geelwortel, griekse yoghurt, groene chilipeper, iraanse limoenen, komijnzaad, koriander, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht uit Jeruzalem:

Saffraanrijst met berberisbessen, pistachenoten & gemengde kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, boter, dille, dragon, kervel, pistachenoten, saffraandraadjes, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Iraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip dhansak

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kerrie, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olie, rode chilipeper, rode ui, sojasaus, suiker en tomaat uit blik

Keuken:
Iraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstsalade Perzische stijl

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, bruine jasmijnrijst, cashewnoten, citroenvinaigrette, dadels, kaneel, komijnzaad, lente-ui, munt, peterselie, witte basmatirijst, witte jasmijnrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Iraans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gushe barreh - Raviolisoep

Ingrediënten:
azijn, bloem, kaneel, mager lamsvlees, mager rundvlees, munt, peper, peterselie, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamskhoresh met rabarber

Ingrediënten:
arachideolie, boter, granaatappelsiroop, lamsvlees, munt, peterselie, rabarber, saffraan, ui en water

Keuken:
Iraans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Persian rice with lentils and chicken - Rijst met linzen en kip

Ingrediënten:
amandelen, boter, dille, gedroogde abrikozen, kippenborst, langkorrelrijst, linzen, pecannoten, peper, ui, water en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Perzische rijst met tahdeeg

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, bouillon, eidooier, gemalen koriander, groene linzen, knoflook, rozijnen, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst met dille en tuinbonen

Ingrediënten:
basmatirijst, gemalen kaneel, gemalen komijn, jonge tuinbonen, saffraandraadjes, verse dille, water en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
diversen / rijst / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, noten, saffraandraadjes, sinaasappel, suiker, wortel en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Perzische noedelsoep

Ingrediënten:
eiernoedels, fettuccine, groentebouillon, kervel, koriander, lente-ui, olijfolie, peterselie, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte peper en zwartoogbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kuku met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
ei, bosui, griekse yoghurt, groene asperge, labneh, olijfolie, scharrelei, sinaasappelrasp, verse dille, verse doperwten, verse munt, roomkaas en verse tuinbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Kuku - Iraanse omelet met saffraan

Ingrediënten:
aubergine, bosui, boter, ei, olijfolie, pijnpitten, pimentbessen, saffraandraadjes, spinazie, verse dille, verse munt, zout en zuurbessen

Keuken:
Iraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fesenjan - Kip in walnootsaus met granaatappelpitten

Ingrediënten:
citroensap, walnoten, granaatappelsap, kip, kippenbouillon, kurkuma, olijfolie, suiker en ui

Keuken:
Iraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Lamsvlees uit Iran

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cayennepeper, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, lamsfilet, melk, saffraandraadjes, ui, verse koriander en yoghurt

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Polo met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gedroogde abrikoos, lamslappen, peper, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijst stomen (Iraanse methode)

Ingrediënten:
boter, langkorrelrijst en water

Keuken:
Iraans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gestoomde rijst met goudkleurige korst

Ingrediënten:
boter, dille, dubbel gedopte tuinbonen, langkorrelrijst, olie, saffraanpoeder, water, wilde venkel en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Sorbets

Ingrediënten:
aardbeienpuree, champagne, citroensap, frambozenpuree, meringue, perzikpuree, port, rode bessenpuree, suiker, vruchtensap, water en wijn

Keuken:
Iraans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Fesenjan - Eend met een granaatappelwalnotensaus

Ingrediënten:
eendenborst, kipfilet, peper, suiker, ui, walnoten, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Perzisch ei en tomaat

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zure room

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraanse roz bil foul ahfar - Iraanse rijst met tuinbonen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroensap, dille, knoflook, langkorrelrijst, plantaardige olie, saffraanpoeder, suiker, tuinbonen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Roz bil shaghria - Rijst met vermicelli

Ingrediënten:
langkorrelrijst, rozijnen, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte ghormeh sabzi - Gestoofd vlees en groene kruidensaus met rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, dille, fenegriek, gemalen iraanse gedroogde limoen, koriander, lamsvlees, lente-ui, nierbonen, peper, plantaardige olie, prei, rundvlees, ui, zout en zwarte-ogenboontjes

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Khoreshte gheimeh - Vlees en gele-spliterwtensaus met rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, aardappel, gedroogde limoen, gele spliterwten, kaneel, kurkuma, lamsvlees, nootmuskaat, olie, rundvlees, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods