Iraans

Zoek naar Iraans in jouw eigen kookboeken

Iraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Iraanse groentestoofpot met gedroogde limoen

Ingrediënten:
berberisbessen, bladspinazie, charlotte aardappels, dille, dragon, flespompoen, geklaarde boter, gemalen geelwortel, griekse yoghurt, groene chilipeper, iraanse limoenen, komijnzaad, koriander, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht uit Jeruzalem:

Saffraanrijst met berberisbessen, pistachenoten & gemengde kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, boter, dille, dragon, kervel, pistachenoten, saffraandraadjes, witte peper en zou

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Iraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Lamsvlees uit Iran

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cayennepeper, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, lamsfilet, melk, saffraandraadjes, ui, verse koriander en yoghurt

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Perzische rijst met tahdeeg

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, bouillon, eidooier, gemalen koriander, groene linzen, knoflook, rozijnen, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gemengde noten, saffraandraadjes, sinaasappel, suiker, wortel en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst met dille en tuinbonen

Ingrediënten:
basmatirijst, gemalen kaneel, gemalen komijn, jonge tuinbonen, saffraandraadjes, verse dille, water en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / diversen / rijst / boter en olie
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fesenjan - Kip in walnootsaus met granaatappelpitten

Ingrediënten:
citroensap, gemalen walnoot, granaatappelsap, kip, kippenbouillon, kurkuma, olijfolie, suiker en ui

Keuken:
Iraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstsalade Perzische stijl

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, bruine jasmijnrijst, cashewnoten, citroenvinaigrette, dadels, kaneel, komijnzaad, lente-ui, munt, peterselie, witte basmatirijst, witte jasmijnrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Iraans
Soort:
salade / vegetarisch / vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kuku met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
biologisch ei, bosui, griekse yoghurt, groene asperge, labneh, olijfolie, scharrelei, sinaasappelrasp, verse dille, verse doperwten, verse munt, verse roomkaas en verse tuinbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Vissoep met gedroogde limoen

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, gedroogde limoen, knoflook, koenjit, olijfolie, poedersuiker, pruimtomaten uit blik, spaanse ui, verse bladpeterselie, visbouillon, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Iraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Perzische noedelsoep

Ingrediënten:
eiernoedels, fettuccine, groentebouillon, kervel, koriander, lente-ui, olijfolie, peterselie, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte peper en zwartoogbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip dhansak

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kerrie, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olie, rode chilipeper, rode ui, sojasaus, suiker en tomaat uit blik

Keuken:
Iraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamskhoresh met rabarber

Ingrediënten:
arachideolie, boter, granaatappelsiroop, lamsvlees, munt, peterselie, rabarber, saffraan, ui en water

Keuken:
Iraans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Polo met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gedroogde abrikoos, lamslappen, peper, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
vlees
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Kuku - Iraanse omelet met saffraan

Ingrediënten:
aubergine, bosui, boter, ei, olijfolie, pijnpitten, pimentbessen, saffraandraadjes, spinazie, verse dille, verse munt, zout en zuurbessen

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Shirberebj - Iraanse rijstepudding

Ingrediënten:
gemalen kardemom, melk, risottorijst, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker en water

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte ghormeh sabzi - Gestoofd vlees en groene kruidensaus met rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, dille, fenegriek, gemalen iraanse gedroogde limoen, koriander, lamsvlees, lente-ui, nierbonen, peper, plantaardige olie, prei, rundvlees, ui, zout en zwarte-ogenboontjes

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Perzisch ei en tomaat

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zure room

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Fesenjan - Eend met een granaatappelwalnotensaus

Ingrediënten:
eendenborst, kipfilet, peper, suiker, ui, walnoten, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gondy - Iraanse kippensoep met balletjes van kikkererwtenmeel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, braadkip, cayennepeper, citroensap, gedroogde limoen, gele spliterwten, gemalen kardemom, kikkererwtenmeel, kurkuma, mager rundgehakt, peper, selderijblad, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bietenborani

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, feta, griekse yoghurt, knoflook, nigellazaad, rodewijnazijn, verse dille, walnoten, zomerbieten en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Tav Sponaw - Spinazieomelet

Ingrediënten:
cottagecheese, dille, ei, kasseri, koriander, lente-ui, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, piment, spinazie, walnoten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Perzische ei en tomaat

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zure room

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shirin polo - Zoeten feestelijke rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, blanke amandelen, dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde cranberries, gedroogde zure kersen, pistaches, saffraanpoeder, sinaasappelschil, suiker, zonnebloem en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Khoreshte gheimeh - Vlees en gele-spliterwtensaus met rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, gebakken aardappel, gedroogde limoen, gele spliterwten, kaneel, kurkuma, lamsvlees, nootmuskaat, olie, rundvlees, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods