Aardbei

Aardbei wordt beschouwd als rood fruit.

Aardbei (Fragaria, Latijn > “fragans” = geurend) is een geslacht van bloeiende planten uit de rozenfamilie (Rosaceae), vooral bekend om zijn eetbare vruchten. Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht. Er zijn meer dan twintig soorten en van de geteelde aardbei zijn er vele honderden rassen… Wikipedia

Alternatieve naam: aardbeien.

Zoek naar aardbei in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met aardbei in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste aardbei recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient aardbei:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rossini

Ingrediënten:
aardbei, citroensap en prosecco

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Toetje in mezzestijl

Ingrediënten:
aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
fruit