Rode biet

Rode biet wordt beschouwd als biet.

De rode biet, gewestelijk kroot, (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) is een wortelgewas uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae) in het geslacht biet. De rode biet behoort, net als onder andere de suikerbiet, tot de bietensoort Beta vulgaris, ondersoort vulgaris. De plant wordt tot 80 cm hoog. Het woord ‘biet’ is een Oudgermaanse ontlening aan het Latijnse ‘beta’.

Bieten kunnen rauw gegeten worden, al moet je ze dan wel goed wassen en fijn snijden of raspen. Heb je echter ongekookte bieten en wil je ze zachter hebben, kook ze dan 40-60 minuten (afhankelijk van de grootte). Het buitenste vel zal na koken gemakkelijk er af te knijpen zijn; je hoeft de bieten dus niet eerst te schillen.

Bron: Wikipedia, afbeelding: HeerlijkZoeken/murb

Alternatieve naam: rode bieten.

Zoek naar rode biet in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met rode biet in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste rode biet recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient rode biet:

Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Basisrecept uit Trattoria:

bietenpasta

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei, olijfolie, rode biet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Bouillon:

Bouillon met biet en mierikswortel

Ingrediënten:
chioggiabiet, citroensap, dille, dragon, gele biet, mierikswortel, oerbiet, olijfolie, rode biet, sesamolie, tom kha kai van groenten en witte biet

Soort:
soep/bouillon / vegan