Spekvet

Spekvet wordt beschouwd als varkensvet.

Alternatieve naam: spekzwoerd.

Zoek naar spekvet in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met spekvet in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste spekvet recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient spekvet:

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Stevige tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, italiaanse pomodori, knoflook, peterselie, spekvet, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras naturel

Ingrediënten:
cognac, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, port, foie gras, spekvet en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Bacon Jam

Ingrediënten:
bacon jam, caramelkleurstof, eidooier, esdoornsiroop, isomalt, spekvet, suiker en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Boekweitpannenkoeken met spek

Ingrediënten:
boekweitmeel, gezouten spek, gist, karnemelk, kristalsuiker, melk, reuzel, spekvet, tarwebloem en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Fazantenpastei

Ingrediënten:
bruine fazantenfond, cognacboter, ei, fazantenlever, fazantenvlees, ganzenlever, jeneverbessen, kalfsvlees, laurier, madeira, peper, plakjes spekvet, rode wijn, sjalot, spekvet, truffel, varkenslever, varkensvlees, vet, vierkruidenmengsel, voorgerecht en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / pastei
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kentucky BBQ Sauce

Ingrediënten:
ananassap, boter, bruine suiker, ciderazijn, citroensap, heinz ketchup, molasse, spekvet, ve-tsin, wild turkey bourbon en worcestershiresaus

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

House Barbecue Sauce

Ingrediënten:
avicel cg200® microcrystallijn cellulose, bourbon, cayennepeper, esdoornsiroop, geel mosterdpoeder, zoet gerookt paprikapoeder, moutazijn, rode wijnazijn, runderfond, sherryazijn, spekvet, tomatenpoeder, ui en vloeibare hickoryrook

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lucaanse worstjes

Ingrediënten:
bonenkruid, garum, gedroogde kruiden, komijn, laurier, laurierbes, peperkorrels, peterselie, pijnboompitten, spekvet, varkensgehakt, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
worst