Wijngaardslakken

Wijngaardslakken wordt beschouwd als slak.

Zoek naar wijngaardslakken in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met wijngaardslakken in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste wijngaardslakken recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient wijngaardslakken:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch!:

Badische slakkensoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, bloem, kookroom, kruidenbouillon, nootmuskaat, peper, peterselie, knoflook, wijngaardslakken en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wijngaardslakkensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, madera, peterselie, runderconsommé en wijngaardslakken

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde slakken - petits-gris à l'aixoise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroensap, grof zout, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rundermerg, sjalot, venkelzaad en wijngaardslakken

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding slakken

Ingrediënten:
azijn, court-bouillon, grof zout, laurier, maïsmeel, peterselie, slakken, tijm, ui, water, wijngaardslakken, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Konijn met slakken

Ingrediënten:
knoflook, konijn, olijfolie, paprika, picada, saffraan, selderij, tijm, tomaat, ui, wijngaardslakken en witte wijn

Soort:
wild
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Paella op Valenciaanse wijze - paella Valenciana

Ingrediënten:
citroen, colorante, doperwten, kip, kippenbouillon, knoflook, mager varkensvlees, medium sherry, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rijst, saffraan, sperziebonen, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wijngaardslakken

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / paella / rijst / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Wijngaardslakken in amandelsaus - caracoles en salsa de almendras

Ingrediënten:
amandel, buikspek, chilipeper, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peterselie, rauwe ham, rode wijn, serranoham, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, wijngaardslakken en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees / schaal- en schelpdieren