Aardbei

Aardbei wordt beschouwd als rood fruit.

Aardbei (Fragaria, Latijn > "fragans" = geurend) is een geslacht van bloeiende planten uit de rozenfamilie (Rosaceae), vooral bekend om zijn eetbare vruchten. Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht. Er zijn meer dan twintig soorten en van de geteelde aardbei zijn er vele honderden rassen... Wikipedia

Alternatieve naam: aardbeien.

Zoek naar aardbei in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met aardbei in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste aardbei recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient aardbei:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rossini

Ingrediënten:
aardbei, citroensap en prosecco

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, grenadine, limoensap en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / nagerecht / diner / lunch / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Perziken met aardbei

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, fijne tafelsuiker, gele perziken en zoete witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Recept uit Van piepers tot pasta:

Slagroomtaart met aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, bloem, bosaardbeienlikeur, ei, geschaafde amandelen, maizena, slagroom, slagroomversteviger, witte basterdsuiker en zakje vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Nagerecht uit A propos bistro:

Vacherin met aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, aardbeienijs, citroen, schuimpjes en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Aardbeien-yoghurtijs

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, eidooier, fijne tafelsuiker, frambozen, griekse yoghurt, oranjebloesemwater en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta