amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Minispiesjes met kalfsvlees en tonijnsaus

Ingrediënten:
kerstomaat, citroen, citroensap, kalfsschnitzel, mayonaise, olie, prei en tonijn uit blik

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken gerookte zalm

Ingrediënten:
citroensap, gerookte zalm, mierikswortel, olijfolie, rode biet en tuinkers

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Amuse / diner uit De truffel:

Bruschetta met buffelmozzarella, groenten en Bayonneham

Ingrediënten:
bayonneham, boerenbrood, buffelmozzarella, cantharellen, fleur de sel, gekonfijte tomaten, italiaans brood, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper en zomertruffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Mousse van komkommer

Ingrediënten:
gelatine, griekse yoghurt, komkommersap, limoensap, limoenzest, peper, room en zout

Keuken:
Grieks / Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Tomaat

Ingrediënten:
cacaoboter, crutomat, gelatine, knoflook, peper, tabasco, tomaat, tomatenpoeder, xantana en zout

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Chibouste

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, gelatine, limoenrasp, limoensap, palatinose, ponzu en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Gelei van bonen

Ingrediënten:
gelatine, inktvisinkt, kippenbouillon, knoflook, peper, zout en zwarte bonensaus

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Pâte de fruits

Ingrediënten:
amontillado sherry, citroenzuur, gelatine, glucose, palatinose, pectine, sherryazijn en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Knolseldrijkrokant

Ingrediënten:
bleekselderijsap, frituurolie, gelatine, knolselderij, knolselderijsap, selderijzout en ui

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tomatenconfit met burrata

Ingrediënten:
bladerdeeg, burrata, cassonadesuiker, courgette, kerstomaat, knoflookpoeder, olijfolie, peper, pijnboompitjes, sesamzaad, tijm, xeresazijn en zout

Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de caille fumées - Gerookte kwartelpootjes

Ingrediënten:
boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Chorizo a la sidra, chorizobol, droge cider

Ingrediënten:
chorizo, droge cider, kalkarm water, natriumalginaat en slagroom

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Roze lepel, lycheebp;;etjes op schapenkaascrème met frambozen en rozenwater

Ingrediënten:
algin, calciumzout, fijne tafelsuiker, frambozencoulis, lycheesap, ricotta van schapenmelk en rozenwater

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Shot ball

Ingrediënten:
algin, appelsap, calciumzout, karamelsiroop, water en wodka

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gamba met gazpacho en basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, ketchup, peper, rode puntpaprika, sjalot, tabasco, tomaat, verse munt en zout

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Croissanttoast met Madagascar-eend

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, croissants, gerookte eendenborst, groene peperkorrels, rucolacress, tomatenpuree, vloeibare honing en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kippenlevertjes met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, boter, kippenlevertjes, mangochutney, peper, tuinkers en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Pannenkoekjes van gedroogde rauwe ham

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, eieren, halfgedroogde tomaatjes, ham, melk, rode ui, zout en zure room

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Langoest moet pittige mayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, curryketchup, dragonazijn, ei, gevogeltebouillon, langoest, mosterd, olijfolie, peper, piccalilly, zonnebloemolie en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Gerookte forel met mierikswortelroom

Ingrediënten:
gerookte forelfilet, komkommer, mierikswortel en slagroom

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: gerookte vis met kaviaar

Ingrediënten:
gerookte paling, gerookte zalm en kaviaar

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: toast met kaviaar, zalmeitjes en zure room

Ingrediënten:
kaviaar, zalmeitjes en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Haringbonbons

Ingrediënten:
granny smith, olijfolie, peper, rode biet, roggebrood, verse bieslook, zout en zoute haring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren