amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, geroosterde rode paprika, olijfolie, rijpe tomaten, sjalot, slagroom, takje verse tijm, verse basilicumblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, g boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, tl zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken garnalen

Ingrediënten:
babyromainesla, citroen, cocktailsaus, garnalen en olijfolie

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken courgette

Ingrediënten:
courgette, feta, munt, olijf en spaanse peper

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Amuse / diner uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Aspergegrissini met bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovisfilet, asperges, bloem, gist, knoflook en olijfolie

Soort:
groente / samengestelde boter
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Truffellolly's

Ingrediënten:
agar-agar, foie gras, muscat de rivesaltes en pure chocolade

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Langoest moet pittige mayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, curryketchup, dragonazijn, ei, gevogeltebouillon, langoest, mosterd, olijfolie, peper, piccalilly, zonnebloemolie en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Pannenkoekjes van gedroogde rauwe ham

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, eieren, halfgedroogde tomaatjes, ham, melk, rode ui, zout en zure room

Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken meloen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, buffelmozzarella, meloen, munt, olijfolie en rauwe ham

Soort:
vegetarisch / fruit / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken runderrookvlees

Ingrediënten:
augurk, citroensap, coleslaw, mosterd, olijfolie en runderrookvlees

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Amuse / diner uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurde doperwten met mayonaise van erwtensoep en gerookte paling met gezouten citroen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, doperwt, eidooier, eiwit, gelatine, gerookte paling, gerookt spek, ingelegde citroen, kippenbouillon, knolselderij, mosterd, olijfolie, prei, selderijblad, sjalot, slagroom, winterwortel en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Amuse / diner uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Tempura van witte en groene asperges met sweet-peppersaus

Ingrediënten:
eiwit, groene asperges, knoflook, limoensap, lombok, rode puntpaprika, sjalot, suiker, tempurameel, vijfkruidenpoeder, water en witte asperges

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gamba met gazpacho en basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, ketchup, peper, rode puntpaprika, sjalot, tabasco, tomaat, verse munt en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Crèmeux van basilicum en handgepelde garnalen

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, limoenzeste, olijfolie en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Feestelijk gezond met kerriedip en heksenkaas

Ingrediënten:
citroensap, gember, griekse yoghurt, kerriepoeder, knoflook, madras currypasta, mayonaise, olijfolie, roomkaas, sjalot en worcestersaus

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tartaar van tonijn met een gelei van sojasaus

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, gevogeltefond, limoensap, olijfolie, peper, sesamzaad, sjalot, sojasaus, tonijn en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Toast geitenkaas

Ingrediënten:
honing, olijfolie, peper, salie, sjalot, toastjes, truffelpasta, verse geitenkaas en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gegratineerde oesters met champagnesabayon

Ingrediënten:
champagne, eierdooier, oesters, peper en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gemarineerde zalm met kaviaar van mosterdzaadjes

Ingrediënten:
azijn, chardonnayazijn, citroen, dille, eetbare bloemen, fruitpeper, jeneverbes, kervel, mosterdzaadjes, peper, peperbolletjes, rode ui, roze peper, sjalot, suiker, vis, water, zalmfilet, zout en zure room

Soort:
mosterd
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Cappucino van oranje paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelnoten, goudsbloem, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, laurier, melk, olijfolie, oranje paprika, peper, room, saffraandraadjes, tijm, tomaten uit blik, ui en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Mousse van krab

Ingrediënten:
kerriepoeder, krabvlees, kroepoek, mascarpone, peper, preischeuten, room en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gerookt zalmhaasje met appelkerriemayonaise

Ingrediënten:
appelsap, druivenpitolie, eetbare bloemen, ei, eidooier, gerookt zalmhaasje, kerriepoeder, maanzaad, mosterd en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Crème van foie gras met vijgencompote

Ingrediënten:
frambozenazijn, ganzenleverterrine, melk, peper, sherry, suiker, vijgen en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Romig avocadosoepje met king krab

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, gevogeltebouillon, karnemelk, kingkrab, limoensap, tabasco, venkel, verse munt en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Mousse van komkommer

Ingrediënten:
gelatine, griekse yoghurt, komkommersap, limoensap, limoenzest, peper, room en zout

Keuken:
Grieks / Belgisch