amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, geroosterde rode paprika, olijfolie, rijpe tomaten, sjalot, slagroom, takje verse tijm, verse basilicumblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, g boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, tl zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Haringbonbons

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Haringbonbons

Ingrediënten:
granny smith, olijfolie, peper, rode biet, roggebrood, verse bieslook, zout en zoute haring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Kippenlevertjes met mangochutney

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kippenlevertjes met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, boter, kippenlevertjes, mangochutney, peper, tuinkers en zout

Soort:
gevogelte
Serveersuggestie Croissanttoast met Madagascar-eend

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Croissanttoast met Madagascar-eend

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, croissants, gerookte eendenborst, groene peperkorrels, rucolacress, tomatenpuree, vloeibare honing en zout

Soort:
gevogelte
Serveersuggestie Avocadomousse in tomatensaus

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Gepofte krieltjes met sardineboter

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gepofte krieltjes met sardineboter

Ingrediënten:
citroensap, krieltjes, peper, roomboter, sardientjes uit blik en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / magnetron
Serveersuggestie Amuse met aardappel

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse met aardappel

Ingrediënten:
geitenkaas, gerookte zalm, madras currypasta, olie, peper, vastkokende aardappel, verse bieslook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Zwaardvis of schol met tomatentapenade

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Zwaardvis of schol met tomatentapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, kappertjes, pijnboompitten, scholfilet, tomaat, verse basilicum, zwaardvissteak en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de espárrago verde con maís chulpi - Aspergetijgermelk met chulpi-maïs

Ingrediënten:
aji limopeper, cancha maïskorrel, chulpi maïskorrels, fijn zeezout, groene asperge, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, olijfolie, tijgermelkbasis, water en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de tomate y pisco - Tomatensap en piscotijgermelk

Ingrediënten:
aji limopeper, bleekselderij, fijn zeezout, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, pisco, tijgermelkbasis, tomatensap en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Coquilleslollies

Ingrediënten:
chilisaus, coquilles, olijfolie met knoflook en chilipepers en vier seizoenenpeper

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Calvadosappel met paté

Ingrediënten:
appel, calvados, kappertjes en roompaté

Soort:
feestdagen
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Amuse / diner uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurde doperwten met mayonaise van erwtensoep en gerookte paling met gezouten citroen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, doperwt, eidooier, eiwit, gelatine, gerookte paling, gerookt spek, ingelegde citroen, kippenbouillon, knolselderij, mosterd, olijfolie, prei, selderijblad, sjalot, slagroom, winterwortel en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Serveersuggestie Oesters in bieslookvinaigrette

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Oesters in bieslookvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, oester, olijfolie, thaise vissaus, verse bieslook en vloeibare honing

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Amuse / diner uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Tempura van witte en groene asperges met sweet-peppersaus

Ingrediënten:
eiwit, groene asperges, knoflook, limoensap, lombok, rode puntpaprika, sjalot, suiker, tempurameel, vijfkruidenpoeder, water en witte asperges

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Amuse / diner uit Het spirelli kookboek:

Bruschetta met Avocadoslierten

Ingrediënten:
avocado, boerenbrood, fleur de sel, koriander, limoen, rode chilipeper, rode ui en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Amuse / diner uit Het spirelli kookboek:

Mangotagliatelle met gerookte eend

Ingrediënten:
ciderazijn, gerookte eendenborst, honing, mango, peper, walnootolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / gevogelte
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Tempuragroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ijsblokjes, ijswater, lente-ui, minimaiskolf, okra, prei, sojaolie, tarwebloem, tempura battermix en tempurasaus

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, buffelmozzarella, focaccia, kerstomaat, ketchup, knoflook en olijfolie

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
ciabatta, gorgonzola dolce, knoflook, olijfolie, parmaham en zongedroogde tomaat

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tartaar van tonijn met een gelei van sojasaus

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, gevogeltefond, limoensap, olijfolie, peper, sesamzaad, sjalot, sojasaus, tonijn en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Feestelijk gezond met kerriedip en heksenkaas

Ingrediënten:
citroensap, gember, griekse yoghurt, kerriepoeder, knoflook, madras currypasta, mayonaise, olijfolie, roomkaas, sjalot en worcestersaus

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Toast geitenkaas

Ingrediënten:
honing, olijfolie, peper, salie, sjalot, toastjes, truffelpasta, verse geitenkaas en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Crèmeux van basilicum en handgepelde garnalen

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, limoenzeste, olijfolie en zout