amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de caille fumées - Gerookte kwartelpootjes

Ingrediënten:
boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Roze lepel, lycheebp;;etjes op schapenkaascrème met frambozen en rozenwater

Ingrediënten:
algin, calciumzout, fijne tafelsuiker, frambozencoulis, lycheesap, ricotta van schapenmelk en rozenwater

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Shot ball

Ingrediënten:
algin, appelsap, calciumzout, karamelsiroop, water en wodka

Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Chorizo a la sidra, chorizobol, droge cider

Ingrediënten:
chorizo, droge cider, kalkarm water, natriumalginaat en slagroom

Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Amuse / diner uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Tempura van witte en groene asperges met sweet-peppersaus

Ingrediënten:
eiwit, groene asperges, knoflook, limoensap, lombok, rode puntpaprika, sjalot, suiker, tempurameel, vijfkruidenpoeder, water en witte asperges

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Amuse / diner uit Het spirelli kookboek:

Mangotagliatelle met gerookte eend

Ingrediënten:
ciderazijn, gerookte eendenborst, honing, mango, peper, walnootolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / gevogelte
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Tongfilets op de plancha

Ingrediënten:
olijfolie, serranoham, tongfilets, uien, witte peper en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Amuse / diner uit De truffel:

Bruschetta met buffelmozzarella, groenten en Bayonneham

Ingrediënten:
bayonneham, boerenbrood, buffelmozzarella, cantharellen, fleur de sel, gekonfijte tomaten, italiaans brood, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper en zomertruffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Amuse / diner uit Modernist Cuisine [4]:

Prosciutto and Melon "Raw Egg"

Ingrediënten:
eigeel en eiwit

Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Minispiesjes met kalfsvlees en tonijnsaus

Ingrediënten:
kerstomaat, citroen, citroensap, kalfsschnitzel, mayonaise, olie, prei en tonijn uit blik

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken gerookte zalm

Ingrediënten:
citroensap, gerookte zalm, mierikswortel, olijfolie, rode biet en tuinkers

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tomatenconfit met burrata

Ingrediënten:
bladerdeeg, burrata, cassonadesuiker, courgette, kerstomaat, knoflookpoeder, olijfolie, peper, pijnboompitjes, sesamzaad, tijm, xeresazijn en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Paté van kip

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, jeneverbes, kippendij, kippengehakt, kippenlever, laurier, peper, sjalot, tijm en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Flan van ganzenlever met crème van boschampignons

Ingrediënten:
boschampignons, ei, ganzenleverpastei, peper, room, sjalot, truffelolie, truffelpuree en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Radijzen met tzatziki

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, komkommer, limoen, peper, radijzen, verse munt en zout

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner uit Lidya Winkels kookboek:

Een vlugge hors d'oeuvre

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, cream cheese, ketchup, komkommer, paprika, suiker, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Croissant farci de canard, sauce truffe - Halfmaantje met eendenfarce en truffelsaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine eendenfond, cantharellen, champignons, dragon, eendenpoten, eendenvet, ei, gistdeeg, kalfsglacé, knoflookolie, oesterzwammen, peper, peterselie, selderij, truffel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Story on a Plate

Amuse / diner uit Story on a Plate:

Vlees en botten

Ingrediënten:
vleeswaren

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vlees
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Coquilleslollies

Ingrediënten:
chilisaus, coquilles, olijfolie met knoflook en chilipepers en vierseizoenenpeper

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Gevulde kleine eitjes met roerei, paling en kaviaar

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Witlofpuntje met een salade van kreeft, crème fraîche en gesnipperd zeewier

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Mille-feuilles van rijstkoekjes met eendenborst en japanse preisalade

Ingrediënten:
boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei

Keuken:
Japans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Cappucino van oranje paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelnoten, goudsbloem, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, laurier, melk, olijfolie, oranje paprika, peper, room, saffraandraadjes, tijm, tomaten uit blik, ui en zout