amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Gevulde kleine eitjes met roerei, paling en kaviaar

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Mille-feuilles van rijstkoekjes met eendenborst en japanse preisalade

Ingrediënten:
boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei

Keuken:
Japans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Witlofpuntje met een salade van kreeft, crème fraîche en gesnipperd zeewier

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Amuse / diner uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gemüse à la Grecque - Griekse groente

Ingrediënten:
artisjokbodems, bloemkool, cayennepeper, champignons, citroensap, droge witte wijn, koriander, laurier, olijfolie, pareluitjes, peper, prei, rozemarijn, saffraan en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Amuse / diner uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Lachsbrot - Zalmbrood

Ingrediënten:
bruin brood zomder korst, gerookte zalm en rauwmelkse boter

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gepofte krieltjes met sardineboter

Ingrediënten:
citroensap, krieltjes, peper, roomboter, sardientjes uit blik en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / magnetron
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Mang-passievruchtenmousse

Ingrediënten:
mango, passievrucht, sinaasappellikeur en vanilleroomijs

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeien in rode wijn siroop

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, lichte basterdsuiker, munt, sinaasappel en volle rode wijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Truffellolly's

Ingrediënten:
agar-agar, foie gras, muscat de rivesaltes en pure chocolade

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse met aardappel

Ingrediënten:
geitenkaas, gerookte zalm, madras currypasta, olie, peper, vastkokende aardappel, verse bieslook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Zwaardvis of schol met tomatentapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, kappertjes, pijnboompitten, scholfilet, tomaat, verse basilicum, zwaardvissteak en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Amuse / diner uit Het spirelli kookboek:

Bruschetta met Avocadoslierten

Ingrediënten:
avocado, boerenbrood, fleur de sel, koriander, limoen, rode chilipeper, rode ui en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de espárrago verde con maís chulpi - Aspergetijgermelk met chulpi-maïs

Ingrediënten:
aji limopeper, cancha maïskorrel, chulpi maïskorrels, fijn zeezout, groene asperge, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, olijfolie, tijgermelkbasis, water en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de tomate y pisco - Tomatensap en piscotijgermelk

Ingrediënten:
aji limopeper, bleekselderij, fijn zeezout, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, pisco, tijgermelkbasis, tomatensap en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Huitres crues - Rauwe oesters

Ingrediënten:
citroenen, ijs, oesters en zeewier

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Langoustines sautées au mesclun - Gebakken langoustines op een bedje van gemengde salade

Ingrediënten:
basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Amuse / diner uit Modernist Cuisine [4]:

Edible Earth

Ingrediënten:
cichoreipoeder, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, gedroogd roggebrood, amandelmeel, gerstmoutpoeder, gevriesdroogde shiitakepoeder, karamelkleurstof, n-zorbit m® en pompoenpitolie

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Eitje gevuld met nicola-aardappel, espuma van aardappel en Belgische kaviaar

Ingrediënten:
belgische kaviaar, eierschalen, gevogeltebouillon, nicola aardappel, olijfolie, pectine en room

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Koekjes van parmezaanse kaas en olijven

Ingrediënten:
bloem, parmezaanse kaas, peper en zout, boter en zwarte olijven

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Gemarineerde tonijn met knolselderij en kikkererwten

Ingrediënten:
gepofte kikkererwten, knolselderij, olijfolie, suikersiroop, tonijn, wasabipasta en wittewijnazijn

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Parel van ganzenlever en veenbessen

Ingrediënten:
agaragar, kappa, terrine van ganzenlever en veenbessensap

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Glaasje met drie bereidingen van pompoen

Ingrediënten:
agaragar, dille, pompoen, suiker, vanillestokje en wittewijnazijn

Een recept uit  - Story on a Plate

Amuse / diner uit Story on a Plate:

Vlees en botten

Ingrediënten:
vleeswaren

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Amuse / diner uit Story on a Plate:

Asperge met ham en ei

Ingrediënten:
asperge, eidooier, gedroogde kruiden en ham

Keuken:
Amerikaans / Internationaal