amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Amuse / diner uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurde doperwten met mayonaise van erwtensoep en gerookte paling met gezouten citroen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, doperwt, eidooier, eiwit, gelatine, gerookte paling, gerookt spek, ingelegde citroen, kippenbouillon, knolselderij, mosterd, olijfolie, prei, selderijblad, sjalot, slagroom, winterwortel en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Lotuswortel gevuld met miso, met verse gember-crème fraîche

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Komkommer gevuld met gamba's in zee-egelpasta

Ingrediënten:
bieslook, gamba's, komkommer, sinaasappelsap en zee-egelpasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Amuse / diner uit Modernist Cuisine [4]:

Edible Earth

Ingrediënten:
cichoreipoeder, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, gedroogd roggebrood, amandelmeel, gerstmoutpoeder, gevriesdroogde shiitakepoeder, karamelkleurstof, n-zorbit m® en pompoenpitolie

Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken garnalen

Ingrediënten:
babyromainesla, citroen, cocktailsaus, garnalen en olijfolie

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Amuse / diner uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Aspergegrissini met bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovisfilet, asperges, bloem, gist, knoflook en olijfolie

Soort:
groente / samengestelde boter
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken courgette

Ingrediënten:
courgette, feta, munt, olijf en spaanse peper

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner uit Lidya Winkels kookboek:

Toast met jonge uien

Ingrediënten:
boter, jonge ui, toast en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Truffellolly's

Ingrediënten:
agar-agar, foie gras, muscat de rivesaltes en pure chocolade

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Chibouste

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, gelatine, limoenrasp, limoensap, palatinose, ponzu en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Gelei van bonen

Ingrediënten:
gelatine, inktvisinkt, kippenbouillon, knoflook, peper, zout en zwarte bonensaus

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Knolseldrijkrokant

Ingrediënten:
bleekselderijsap, frituurolie, gelatine, knolselderij, knolselderijsap, selderijzout en ui

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Pâte de fruits

Ingrediënten:
amontillado sherry, citroenzuur, gelatine, glucose, palatinose, pectine, sherryazijn en suiker

Keuken:
Frans

Amuse / diner van Thomas de Beer:

Warm schuim van aardappel en groene asperge

Ingrediënten:
aardappelpuree, groene asperge en olijfolie

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Tomaat

Ingrediënten:
cacaoboter, crutomat, gelatine, knoflook, peper, tabasco, tomaat, tomatenpoeder, xantana en zout

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Mousse van komkommer

Ingrediënten:
gelatine, griekse yoghurt, komkommersap, limoensap, limoenzest, peper, room en zout

Keuken:
Grieks / Belgisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Shii-takesalade met reepjes makreel en sojadressing met rode peper

Ingrediënten:
boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Gerookte forel met mierikswortelroom

Ingrediënten:
gerookte forelfilet, komkommer, mierikswortel en slagroom

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gamba met gazpacho en basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, ketchup, peper, rode puntpaprika, sjalot, tabasco, tomaat, verse munt en zout

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: gerookte vis met kaviaar

Ingrediënten:
gerookte paling, gerookte zalm en kaviaar

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: toast met kaviaar

Ingrediënten:
boter, kaviaar, peterselie, toast en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken runderrookvlees

Ingrediënten:
augurk, citroensap, coleslaw, mosterd, olijfolie en runderrookvlees

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken meloen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, buffelmozzarella, meloen, munt, olijfolie en rauwe ham

Soort:
fruit / vegetarisch / feestdagen