amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner uit Lidya Winkels kookboek:

Een vlugge hors d'oeuvre

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, cream cheese, ketchup, komkommer, paprika, suiker, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saumon mariné au caviar - Gemarineerde zalm met kaviaar

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, kaviaar, koriander, sjalot en zalm

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Cuisses de faisan - Fazantenpootjes

Ingrediënten:
boter, fazantenfond, fazantenpootjes, peper en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Oeuf de Caille aux épinard - Kwartelei met spinazie

Ingrediënten:
boter, frambozenazijn, kwarteleitjes, peper, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Croissant farci de canard, sauce truffe - Halfmaantje met eendenfarce en truffelsaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine eendenfond, cantharellen, champignons, dragon, eendenpoten, eendenvet, ei, gistdeeg, kalfsglacé, knoflookolie, oesterzwammen, peper, peterselie, selderij, truffel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Croissanttoast met Madagascar-eend

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, croissants, gerookte eendenborst, groene peperkorrels, rucolacress, tomatenpuree, vloeibare honing en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Tartaar van tonijn met een gelei van sojasaus

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, gevogeltefond, limoensap, olijfolie, peper, sesamzaad, sjalot, sojasaus, tonijn en zout

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Crèmeux van basilicum en handgepelde garnalen

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, limoenzeste, olijfolie en zout

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Tempuragroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ijsblokjes, ijswater, lente-ui, minimaiskolf, okra, prei, sojaolie, tarwebloem, tempura battermix en tempurasaus

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
ciabatta, gorgonzola dolce, knoflook, olijfolie, parmaham en zongedroogde tomaat

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, buffelmozzarella, focaccia, kerstomaat, ketchup, knoflook en olijfolie

Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Feestelijk gezond met kerriedip en heksenkaas

Ingrediënten:
citroensap, gember, griekse yoghurt, kerriepoeder, knoflook, madras currypasta, mayonaise, olijfolie, roomkaas, sjalot en worcestersaus

Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Amuse / diner uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gemüse à la Grecque - Griekse groente

Ingrediënten:
artisjokbodems, bloemkool, cayennepeper, champignons, citroensap, droge witte wijn, koriander, laurier, olijfolie, pareluitjes, peper, prei, rozemarijn, saffraan en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Amuse / diner uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Lachsbrot - Zalmbrood

Ingrediënten:
bruin brood zomder korst, gerookte zalm en rauwmelkse boter

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Mille-feuilles van rijstkoekjes met eendenborst en japanse preisalade

Ingrediënten:
boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei

Keuken:
Japans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Witlofpuntje met een salade van kreeft, crème fraîche en gesnipperd zeewier

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Gevulde kleine eitjes met roerei, paling en kaviaar

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Amuse / diner uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Bruschetta mit Ricotta-salat - Bruscetta met ricotta-salade

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Amuse / diner uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Brunnenkresse-Toast mit Auberginescheiben - Waterkerstoast met plakken aubergine

Keuken:
Duits / Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gepofte krieltjes met sardineboter

Ingrediënten:
citroensap, krieltjes, peper, roomboter, sardientjes uit blik en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / magnetron
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeien in rode wijn siroop

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, lichte basterdsuiker, munt, sinaasappel en volle rode wijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Mang-passievruchtenmousse

Ingrediënten:
mango, passievrucht, sinaasappellikeur en vanilleroomijs

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Amuse / diner uit De truffel:

Bruschetta met buffelmozzarella, groenten en Bayonneham

Ingrediënten:
bayonneham, boerenbrood, buffelmozzarella, cantharellen, fleur de sel, gekonfijte tomaten, italiaans brood, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper en zomertruffel

Keuken:
Frans / Italiaans