amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Langoustines sautées au mesclun - Gebakken langoustines op een bedje van gemengde salade

Ingrediënten:
basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Huitres crues - Rauwe oesters

Ingrediënten:
citroenen, ijs, oesters en zeewier

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Amuse / diner uit Het spirelli kookboek:

Bruschetta met Avocadoslierten

Ingrediënten:
avocado, boerenbrood, fleur de sel, koriander, limoen, rode chilipeper, rode ui en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Story on a Plate

Amuse / diner uit Story on a Plate:

Asperge met ham en ei

Ingrediënten:
asperge, eidooier, gedroogde kruiden en ham

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Een recept uit  - Story on a Plate

Amuse / diner uit Story on a Plate:

Vlees en botten

Ingrediënten:
vleeswaren

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Amuse / diner uit Story on a Plate:

Oreo met inktvis en inktvisinkt

Ingrediënten:
inktvis en zandkoek met inktvisinkt

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Calvadosappel met paté

Ingrediënten:
appel, calvados, kappertjes en roompaté

Soort:
feestdagen
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Tartaar van tonijn en kabeljauw met rettich en rijstazijn

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, kummelzaad, limoenzeste, rettich, rijstazijn, sojasaus, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Octopus in inktvisinkttempura met rettich-julienne

Ingrediënten:
inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: gerookte vis met kaviaar

Ingrediënten:
gerookte paling, gerookte zalm en kaviaar

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gamba met gazpacho en basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, ketchup, peper, rode puntpaprika, sjalot, tabasco, tomaat, verse munt en zout

Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Gerookte forel met mierikswortelroom

Ingrediënten:
gerookte forelfilet, komkommer, mierikswortel en slagroom

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse met aardappel

Ingrediënten:
geitenkaas, gerookte zalm, madras currypasta, olie, peper, vastkokende aardappel, verse bieslook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Zwaardvis of schol met tomatentapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, kappertjes, pijnboompitten, scholfilet, tomaat, verse basilicum, zwaardvissteak en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken meloen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, buffelmozzarella, meloen, munt, olijfolie en rauwe ham

Soort:
fruit / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken runderrookvlees

Ingrediënten:
augurk, citroensap, coleslaw, mosterd, olijfolie en runderrookvlees

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Eitje gevuld met nicola-aardappel, espuma van aardappel en Belgische kaviaar

Ingrediënten:
belgische kaviaar, eierschalen, gevogeltebouillon, nicola aardappel, olijfolie, pectine en room

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Koekjes van parmezaanse kaas en olijven

Ingrediënten:
bloem, parmezaanse kaas, peper en zout, boter en zwarte olijven

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Parel van ganzenlever en veenbessen

Ingrediënten:
agaragar, kappa, terrine van ganzenlever en veenbessensap

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Glaasje met drie bereidingen van pompoen

Ingrediënten:
agaragar, dille, pompoen, suiker, vanillestokje en wittewijnazijn

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Gemarineerde tonijn met knolselderij en kikkererwten

Ingrediënten:
gepofte kikkererwten, knolselderij, olijfolie, suikersiroop, tonijn, wasabipasta en wittewijnazijn

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: toast met kaviaar

Ingrediënten:
boter, kaviaar, peterselie, toast en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis