amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, geroosterde rode paprika, olijfolie, rijpe tomaten, sjalot, slagroom, takje verse tijm, verse basilicumblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, g boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, tl zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Tongfilets op de plancha

Ingrediënten:
olijfolie, serranoham, tongfilets, uien, witte peper en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Amuse / diner uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurde doperwten met mayonaise van erwtensoep en gerookte paling met gezouten citroen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, doperwt, eidooier, eiwit, gelatine, gerookte paling, gerookt spek, ingelegde citroen, kippenbouillon, knolselderij, mosterd, olijfolie, prei, selderijblad, sjalot, slagroom, winterwortel en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Shii-takesalade met reepjes makreel en sojadressing met rode peper

Ingrediënten:
boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Komkommer gevuld met gamba's in zee-egelpasta

Ingrediënten:
bieslook, gamba's, komkommer, sinaasappelsap en zee-egelpasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Lotuswortel gevuld met miso, met verse gember-crème fraîche

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Oesters in bieslookvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, oester, olijfolie, thaise vissaus, verse bieslook en vloeibare honing

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de tomate y pisco - Tomatensap en piscotijgermelk

Ingrediënten:
aji limopeper, bleekselderij, fijn zeezout, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, pisco, tijgermelkbasis, tomatensap en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de espárrago verde con maís chulpi - Aspergetijgermelk met chulpi-maïs

Ingrediënten:
aji limopeper, cancha maïskorrel, chulpi maïskorrels, fijn zeezout, groene asperge, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, olijfolie, tijgermelkbasis, water en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse met aardappel

Ingrediënten:
geitenkaas, gerookte zalm, madras currypasta, olie, peper, vastkokende aardappel, verse bieslook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Zwaardvis of schol met tomatentapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, kappertjes, pijnboompitten, scholfilet, tomaat, verse basilicum, zwaardvissteak en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren

Amuse / diner van Thomas de Beer:

Warm schuim van aardappel en groene asperge

Ingrediënten:
aardappelpuree, groene asperge en olijfolie

Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Calvadosappel met paté

Ingrediënten:
appel, calvados, kappertjes en roompaté

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Coquilleslollies

Ingrediënten:
chilisaus, coquilles, olijfolie met knoflook en chilipepers en vier seizoenenpeper

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken garnalen

Ingrediënten:
babyromainesla, citroen, cocktailsaus, garnalen en olijfolie

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Amuse / diner uit Modernist Cuisine [4]:

Edible Earth

Ingrediënten:
cichoreipoeder, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, gedroogd roggebrood, geroosterde amandelpoeder, gerstmoutpoeder, gevriesdroogde shiitakepoeder, karamelkleurstof, n-zorbit m® en pompoenpitolie

Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken courgette

Ingrediënten:
courgette, feta, munt, olijf en spaanse peper

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken meloen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, buffelmozzarella, meloen, munt, olijfolie en rauwe ham

Soort:
fruit / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken runderrookvlees

Ingrediënten:
augurk, citroensap, coleslaw, mosterd, olijfolie en runderrookvlees

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Tempuragroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ijsblokjes, ijswater, lente-ui, minimaiskolf, okra, prei, sojaolie, tarwebloem, tempura battermix en tempurasaus

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, buffelmozzarella, focaccia, kerstomaat, ketchup, knoflook en olijfolie

Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Amuse / diner uit De herenkookclub:

Crostini's met parmaham en gorgonzola dolce

Ingrediënten:
ciabatta, gorgonzola dolce, knoflook, olijfolie, parmaham en zongedroogde tomaat

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner uit Lidya Winkels kookboek:

Toast met jonge uien

Ingrediënten:
boter, jonge ui, toast en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Amuse / diner uit De kunst van het moleculair koken:

Truffellolly's

Ingrediënten:
agar-agar, foie gras, muscat de rivesaltes en pure chocolade