hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Khichharï - Rijst met linzen

Ingrediënten:
aardappel, bruine linzen, cayennepeper, garam masala, geelwortel, gember, ghee, groene chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, koriander, mungbonen, paprikapoeder, rijst, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten:
bliktomaat, broodkruim, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rookspek, rundergehakt, spaghetti, tomatenpuree, ui, bladpeterselie en verse tijm

Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Phülgobi pulau - Bloemkoolpilav

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, garam masala, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kardemom, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, paprikapoeder, peper, pijpkaneel, rijst, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Yakhni pilau - Lamspilav met bouillon

Ingrediënten:
anijszaad, geklaarde boter, gelatineuze bouillon, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, laurier, limoensap, maanzaad, pijpkaneel, slagroom, spinazie, venkelzaad, waterkers, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfsmedaillons met port, mosterd een peterseliesaus

Ingrediënten:
dijonmosterd, kalfsmedaillon, olijfolie, port, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Nieren in tomatensaus, opgediend op brood

Ingrediënten:
broodje, eierdooier, kalfsnier, paprikapoeder, pijnboompitten, sherry, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Nierspiesjes met spek en champignons

Ingrediënten:
buikspek, champignon, citroensap, nieren, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Crêpebuideltjes met zoet-zure groente

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, broccoli, cashewnoten, cayennepeper, chilisaus, eidooier, gele paprika, gember, groentefond, judasoren, knoflook, lente-ui, maïzena, melk, olie, palmsuiker, peultjes, pompoen, rijstwijn, rode paprika, rode rijstazijn, savooiekool, sojasaus en witte rammenas

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groentestrudel met kruidenyoghurt

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, boter, citroensap, crème fraîche, crème fraiche met kruiden, groentebouillon, olijfolie, paneermeel, prei, savooikool, scherp paprikapoeder, strudel, strudeldeeg, wortel en yoghurt

Soort:
quiche / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Fettuccine met bonen en rucola

Ingrediënten:
bliktomaten, borlottibonen, fettuccine, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rucola en ui

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Medaglioni di manzo con funghi - Rundvleesmedaillons met paddenstoelen

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, cantharellen, extra vergine olijfolie, knoflook, morielje, runderbouillon, runderfilet, salie, spaanse peper, ui en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Braciole di maiale di Rosetta - Varkenslende van Rosetta

Ingrediënten:
azijn, extra vergine olijfolie, gekruide bloem, haaskarbonade, knoflook, laurier, rode wijn, spaanse peper, tomaten uit blik, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chili con carne - Pikante bonenschotel

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde kievitsbonen, gedroogde oregano, gedroogde rode bonen, gedroogde salie, gemalen komijnzaad, knoflook, laurier, mager stoofvlees, maïsbloem, olie, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / rundvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cowpoke beans - Pikante bonenschotel

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde kievitsbonen, gedroogde rode bonen, hambeen, knoflook, komijn, marjolein, niervet, peterselie, rode chilipeper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kolduny litewskie - Gevulde vleesnoedels

Ingrediënten:
bloem, ei, marjolein, peper, runderhaas, runderniervet, ui, vleesbouillon, water en zout

Keuken:
Litouws
Soort:
rundvlees / noedels
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Flan van paling en spinazie

Ingrediënten:
beurre blanc, boter, citroensap, ei, gebakken paling, groene tuinkruiden, nootmuskaat, peper, room, sjalot, spinazie, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde kool - choux farcis

Ingrediënten:
ei, ganzenvet, groene kool, knoflook, kruim van boerenbrood, laurierblad, melk, sjalot, snijbiet, tijm, ui, veldzuring, verse peterselie, peper, vet spek, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Gevulde lamsbout met cranberry's

Ingrediënten:
boter, cranberry's, lamsbout, rode biet, rode wijn, rozemarijn en sjalot

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Involtini di vitello al vino bianco - Kalfsrolletjes met witte wijn

Ingrediënten:
kalfsschnitzel, olijfolie, pecorino, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Romige vispilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, champignon, crème fraîche, gamba, kammosselen, mosselen, olijfolie, sjalot, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Jamaicaanse viscurry

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen koriander, heilbotmoot, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kruidnagel, laurierblad, pimentbessen, santen, tomaat, ui, verse gember, visbouillon, witte langkorrelrijst, zoete aardappel en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Noord-afrikaanse vis met pompoenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen koriander, gemalen kurkuma, knoflook, lente-ui, olijfolie, pompoen, spaanse peper, verse gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kippilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gedroogde cantharellen, gerookt spek, kippenborst, kippenbouillon, lente-ui, olijfolie, versgemalen peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lamsmoussaka met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olie, peterselie, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis