hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamskarbonaden op gelaagde groente

Ingrediënten:
aardappel, citroenparten, citroenrasp, courgette, dieetmargarine, knolvenkel, lamskarbonades, nootmuskaat, venkelgroen, venkelstengel, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gratin van lamsoesters met witlof

Ingrediënten:
bloem, bruine fond, citroensap, dijonmosterd, kippenbouillon, lamshaas, mozzarella, oud broodkruim, saffloerolie, sjalot, ui, witlof en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Erewacht

Ingrediënten:
dijonmosterd, dragon, honing, knoflook, lamsribstuk, mosterdzaad, rodewijnsaus, sesamzaad, tahin en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamssalade met gort

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vergine olijfolie, lamsbout, lamslende, oregano, rode ui, rode wijnazijn, sla, snelkokende gort, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamskoteletten met Pernod

Ingrediënten:
anijslikeur, bruine suiker, knoflook, lamskoteletten, limoen, limoenrasp, limoensap, magere yoghurt, maïzena, pernod, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gemarineerde koteletten met kappertjessaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kappertjessaus, knoflook, lamshalskoteletten, marjolein, peterselie, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Steinbutt mit Courgette-Schuppen in Riesling-Schaum / Tarbot met courgette-schubben in rielingschuim

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Diner / hoofdgerecht uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Aspergekoppen met in de oven bereide lamsfilet, koteletjes en ravioli van niertjes, auberginekaviaar, aardappelrisotto en eigen jus met gerookte merg

Ingrediënten:
aspergepunten, auberginechips, auberginekaviaar, beignetbeslag, boter, gerookte merg, kervel, knoflook, lamsfilet, lamsjus, lamsnieren, lamsrack, madeira, melk, olijfolie, parmaham, peterselie-olijfoliepuree, ravioli met lamsnierragout, rozemarijn, salie, sjalot, tijm en tomaat

Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Diner / hoofdgerecht uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Krokante asperges, in de oven met tomaat gelakte zeetongfilet, een croûte van citroen en peterselie en gemarineere kerstomaatjes

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, bloem, boter, briochebrood, citroenrasp, eiwit, kerstomaat, knoflook, panko, peterselie, sjalot en zeetongfilets

Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Diner / hoofdgerecht uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Licht gerookte wilde zeebaars, gemarineerde Wagyu runderhaas, geroosterde asperges, gebakken eekhoontjesbrood, gestoomde Oosterscheldekreft en een puree van gekonfijte groene tomaten

Ingrediënten:
asperges, beukenkrullen, eekhoorntjesbrood, fleur de sel, groene tomaat, knoflook, oosterscheldekreeft, roomboter, sjalot, visbouillon, waygu runderhaas, witte truffelolie en zeebaars

Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Mediterrane boerenkool met pasta

Ingrediënten:
boerenkool, demi creme fraiche, feta, gedroogde tomaat, knoflook, kruidenbouillon, olijfolie, olijven zonder pit, paturain light, peper, rode paprika, tagliatelle, ui, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Varkenshaasje met peterseliesaus

Ingrediënten:
bak en braad, broccoli, demi creme fraiche, knoflook, peper, pesto, tagliatelle, varkenshaas, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Riz au poisson à la Tunesienne - Tunesische vis met rijst

Ingrediënten:
boter, harissa, olie, peper, rijst, tomatenpuree, ui, vismoten, water en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten:
bliktomaat, broodkruim, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rookspek, rundergehakt, spaghetti, tomatenpuree, ui, bladpeterselie en verse tijm

Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Kleine kefta met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, citroensap, ei, eidooier, gevogeltebouillon, lamsgehakt, lente ui, olijfolie, parmezaanse kaas en rijst

Soort:
vlees / warme sauzen
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Polentaplakken met vulling van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, eekhoorntjesbrood, ei, fijn griesmeel, fontina, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peterselie, polenta, room, sjalot, tijm en zonnebloemolie

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kip met linzenrijst

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, lente-ui, linzen uit pot, nootmuskaat, piment, rietsuiker, rode spaanse peper, tijm, ui en wortel

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Jamaicaanse viscurry

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen koriander, heilbotmoot, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kruidnagel, laurierblad, pimentbessen, santen, tomaat, ui, gember, visbouillon, witte langkorrelrijst, zoete aardappel en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kippilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gedroogde cantharellen, gerookt spek, kippenborst, kippenbouillon, lente-ui, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gepaneerse selderijschijven met citroensabayon

Ingrediënten:
bloem, boterolie, citroensabayon, citroensap, citroentijm, ei, knolselderij, olie, Oost-Indische kers bloemen en witbroodkruim

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cowpoke beans - Pikante bonenschotel

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde kievitsbonen, gedroogde rode bonen, hambeen, knoflook, komijn, marjolein, niervet, peterselie, rode chilipeper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kolduny litewskie - Gevulde vleesnoedels

Ingrediënten:
bloem, ei, marjolein, peper, runderhaas, runderniervet, ui, vleesbouillon, water en zout

Keuken:
Litouws
Soort:
rundvlees / noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Bohnenkerne - Witte bonen

Ingrediënten:
boter, doorregen rookspek, gruyère, laurier, tomaten, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / ovenschotel