hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Smart BBQ:

Dorade met panzanella

Ingrediënten:
ansjovis, doradefilet, gemengde tomaatjes, komkommer, rode paprika, tijm en zuurdesembrood

Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Smart BBQ:

Dorade in zout

Ingrediënten:
dorade, eiwit, grof zeezout, remouladesaus en venkel

Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kip in room

Ingrediënten:
bieslook, boter, bouquet garni, champignons, citroensap, crème fraîche, kip, knoflook, peper, slagroom, witte ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Hamburgers van rundvlees

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, olijfolie, peterselie, rode ui, rundergehakt, tijm en tomaten

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kreeft

Ingrediënten:
boter, citroen en kreeft

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gebraden varkensnek

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, knoflook, rozemarijn en varkensnek

Keuken:
Russisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Forellen met paddestoelen - truchas con criadillas

Ingrediënten:
bloem, bospaddestoelen, citroensap, criadillas, forellen, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, reuzel, ui, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte truffel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Schouderkarbonade met zwarte-knoflooksaus

Ingrediënten:
boter, fruitige rode wijn, groene kool, olijfolie, schouderkarbonade, sjalot, suiker, varkensbouillon, zeezout en zwarte knoflook

Soort:
saus/dressing/jus / varkensvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gerst met paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, kippenvet, paddenstoelen, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde pompoen met vleesvulling

Ingrediënten:
koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rundergehakt, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kalkoen met sjalotjes en room op onze wijze

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, gevogelteglace, kalkoen, magere room, sjalot, slagroom, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Plot - Rijst uit Bukhara met kip en worteltjes

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, kippendijen, langkorrelrijst, maïsolie, peper, rozijnen, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rundvlees met appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
knolselderij, mergpijp, mierikswortel, peperkorrels, peterselie, prei, runderstaartstuk, ui, wortel, zure appel en zure room

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Steak au poivre

Ingrediënten:
boter, cognac, entrecote, olijfolie, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
rundvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Filet de porc au Pernod - Varkenshaas met pernod

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, knoflook, pernod, peterselie, prei, sauce espagnol, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenshaas en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2010-13:

Kip, Arabische, met komijn, kaneel en abrikozen

Ingrediënten:
abrikozen, kaneel, kip en komijn

Soort:
wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2010-13:

Hazenpeper, luxe

Ingrediënten:
hazenpeper

Soort:
wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2010-13:

Beef wellington

Soort:
vlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Faisan aux raisins - Fazant met druiven

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, elzasser witte wijn, fazanthaan, muskaatdruif, peper, sinaasappel, thee, walnoten, witte druiven en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2010-13:

Eend, geroosterd, met knapperige aardappels en portjus

Ingrediënten:
aardappels, eend en port

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2010-13:

Kalfsborst, gevulde

Ingrediënten:
kalfsborst

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2010-13:

Kalkoen, gevulde

Ingrediënten:
kalkoen

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Lichte en luchtige Pannenkoeken

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Hausmacher zult op borden

Ingrediënten:
ei, emmentaler, geleipoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, madeira, rode paprika uit pot, tabasco, varkenskarbonade, wortel en zure augurk

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees / azijn