hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Ossenhaas in korstdeeg "Boeuf Wellington"

Ingrediënten:
farce, knoflook, korstdeeg, ossenhaas, paddenstoelen, parmaham, room, rozemarijn en tijm

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda balik - Vis uit de oven

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, tomaten, ui, vis, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Christmas cracker ravioli

Ingrediënten:
amandelen, boter, clementine, flespompoen, gedroogde chilivlokken, griesmeel, kastanjes, mandarijn, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, ricotta, salie en spinazie

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamsschouder op de manier van de bakker - l'épaule d'agneau de Pauillac, rôtie boulangère

Ingrediënten:
aardappel, boter, gerookt spek, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, lamsschouder, laurierblad, ui en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde varkensfilet

Ingrediënten:
knoflook, olie, oud brood, slagroom, varkensfilet, verse bieslook, verse kervel, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Gevulde lamsborst met doperwten en gestoofde sla

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, champignons, ei, gehakt, gekookte ham, gestoofde sla, lamsborst, room en varkensnet

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gegrilleerde lamsrug met kokospeertjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, gemalen kokos, honing, kerriepoeder, lamsrug, olie, peer en suiker

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / fruit
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gegrilleerde lamsspitjes Sis kebab

Ingrediënten:
groene paprika, mager lamsvlees, olie, paprikapoeder edelsusz, tomaat, ui, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Kalkoenschnitzel met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, kalkoenschnitzel, paprikapoeder edelsusz, perziken uit blik, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise kip-panangcurry

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, jasmijnrijst, kaffirblad, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, lente-ui, panang pasta, peper, rode currypasta, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met kokos

Ingrediënten:
chana dal, druivenpitolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, kokos, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip m´hammar

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kip, knoflook, paprikapoeder, saffraan, ui, verse koriander, verse peterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

moren en christenen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sinaasappel, ui, verse peterselie, wortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ansjovistajine

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, sardines, tomaat, verse ansjovis, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / tajine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse komkommersalade

Ingrediënten:
blanke azijn, gember, jalapeñopeper, knoflook, komkommer, koriander, rijstazijn, serrano chilipeper, sojasaus, suiker, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gestoomde kip met boter en saffraan

Ingrediënten:
citroen, kip, komijnzaad, boter, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Diner / hoofdgerecht uit Sous vide:

Proeverij van speenvarken met koolraapmosterd, gesmoord mosterdblad en aardappel-tompouce

Ingrediënten:
aardappel-tompouce, koolraapmosterd, mosterdblad, speenvarkenbuik, speenvarkenconfit van poot en schouder, speenvarkenkrabbetjes en -zadel en varkenssaus, snelle

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige macaroni met kaas

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, broodkruim, elleboogjesmacaroni, emmentaler, laurierblad, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, penne, schelpjespasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Diner / hoofdgerecht uit Sous vide:

ln melk gepocheerde kalfslever met geglaceerde cipollini, Granny Smith, Dijonmosterd en sauce laurier

Ingrediënten:
granny smith, bieslook, kalfslever, mosterdblad, rood, mosterdbloemen, olijfolie, sauce laurier en ui, cipollini

Soort:
sous-vide / orgaanvlees
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Diner / hoofdgerecht uit Sous vide:

Dubbele kotelet van gestreepte zeebaars

Ingrediënten:
geklaarde boter, broodkruim, ei, knoflookpasta, dijonmosterd, bladpeterselie en zeebaars

Soort:
sous-vide / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Steak tartare - tartara di manzo

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, citroen, eierdooier, franse mosterd, kappertjes, mager rundergehakt, olijfolie, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hamkluif met groente - stinco con verdure

Ingrediënten:
aardappel, hamkluif, peper, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / varkensvlees / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Visragout in biersaus - ragout de poissons à la bière

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, donker bier, kabeljauw, poon, prei, sjalot, tarwebloem, tong, versgemalen zwarte peper, vis, wortel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Heek in knoflooksaus

Ingrediënten:
aardappel, heek, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren