hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gemarineerde platgelegde kwartel

Ingrediënten:
knoflook, kwartels, laurier, olijfolie, rode wijn, rozemarijn en vleesbouillon

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Olivenöl special

Diner / hoofdgerecht uit Olivenöl special:

Kaninchenkeule mit Peperonata - Konijnenbout met peperonata

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kipsalade met druiven

Ingrediënten:
blauwe druif, druivensap, ijsbergsla, kip, komkommer, olie, prei, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, water, wijnazijn, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kip-sperzieboontjessalade

Ingrediënten:
diepvriessperziebonen, gevulde olijven, kip, koffieroom, scherpe mosterd, suiker, tomaat, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

vissalade met doperwtjes

Ingrediënten:
diepvrieserwtjes, ei, kabeljauwfilet, kerrie, knoflook, mayonaise, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, sjalot, sla, verse peterselie, wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Tortellini met drie kaassoorten

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, bosui, knoflook, parmezaanse kaas, ricotta, room, tomatensalade, tortellini en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

schelvis uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroensap, doorregen spek, groene paprika, krieltjes, paprikapoeder edelsusz, schelvis, tomaat, verse dille, witte peper, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Stevige kolonistensoep - oregon trail soup

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine bonen, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, nierbonen, peper, plantaardige olie, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Heekmedaillons met truffel - suprema de merluza con trufa

Ingrediënten:
boter, courgette, heekmoot, olijfolie, peper, pijnboompitten, prei, sherryazijn, tomaat, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gehaktballetjes - mondeghili

Ingrediënten:
boter, broodkruim, eieren, half-om-halfgehakt, knoflook, melk, mortadella, nootmuskaat, oud brood, parmezaanse kaas, peper, salsicce, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gehakt met eieren

Ingrediënten:
bloem, bouillon, champignon, ei, half-om-halfgehakt, melk, mosterd, oregano, oud brood, peper, soepgroenten, tijm, tomatenketchup, ui, verse peterselie, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gehaktrol in bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, champignon, eidooier, eiwit, half-om-halfgehakt, jong belegen kaas, prei, savooiekool, sojasaus, ui, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Kip met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, boter, braadkip, gemberpoeder, honing, kippenbouillon, nagelgruis, ui en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Lamskoteletten op Franse wijze

Ingrediënten:
augurk, boter, cognac, ei, ganzeleverpaté, knoflook, lamskotelet, sjalot, tomatenpuree, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gegrilde lamskoteletten

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, lamskotelet, olie, sperziebonen, water, witte peper en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Gorgonzola-basilicumfondue

Ingrediënten:
brood, calvados, crème fraîche, droge witte wijn, gorgonzola, groente, knoflook, maïzena, peper, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Pastaschotel met broccoli en champignons

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bosui, broccoli, champignon, cheddar, knoflook, koksroom, olijfolie, pastaschelpen, peper, sugo pikant, verse roomkaas met kruiden en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Hazenrug met rodewijnsaus en gepofte appel

Ingrediënten:
boter, cranberrycompote, gemalen piment, hazenrug, knoflook, margarine, olie, ontbijtkoek, pure chocolade, rode wijn, sinaasappelsap, sjalot, stevige appel en wildfond

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippenbouten in paprikasaus

Ingrediënten:
arachideolie, drumsticks, kippenbouillon, kippenbout, knoflookpoeder, olie, rode paprika, sambal oelek, tomatenpuree, ui, verse bieslook en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde eieren - goelai telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal oelek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, cayennepeper, kersen, kriekenbier, margarine, reebiefstuk, rodebessengelei, sjalot en tijm

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalfsschenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, champignons, citroensap, eidooier, kalfsnek, kalfsschouder, ui, witte peper, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Varkensgehaktballetjes met venkel in tomatensaus

Ingrediënten:
chilivlokken, knoflook, ongerookte achterham, peperkorrels, tomaat in blik, tomatenpassata, varkensbuik, varkenspoot, varkensschouder, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Italiaans