hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft

Diner / hoofdgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Lof met ham en Boeren Leidse kaas

Ingrediënten:
boter, ham, leidse kaas, paneermeel en witlof

Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Aspergetaartje met Goudse Oplegkaas

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, goudse kaas, peper, spekblokjes, spekvet, tuinkruidblaadjes, volle melk, witte asperge en zout

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Zickleinkrone mit Bohnengemüse / Kroon van geitenlam met gemengde bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, geitenbotten, geitenlamscarré, bonen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sjalot, wortel en zout

Soort:
geitenvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Langue de boeuf au gingembre - Rundertongstoofpot met gember, kappertjes en kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, dragon, fond, gember, gemberkoekjes, gemberpoeder, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, pain d'epices, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf aux olives - Runderstoofpot met olijven en aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisgarnituur, beurre manié, fond, groene oliijven, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piperadegarnituur, pistou-garnituur, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeeduivelbeignets met geroerbakte sobanoedels met bosuitjes en verse koriander

Ingrediënten:
augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Sjasliek van heilbot en artisjok met een uien-sojacrème

Ingrediënten:
artisjokken, boter, heilbotfilet, katenspek, kippenfond, knoflook, olijfolie, sesamolie, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Rode poon met chorizo, in soja-saké gekookte kokkels, spitskool en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeebaars met groene-theerisotto en sojabonen, met een emulsie van olijfolie en yuzu

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, extra vierge-olijfolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, matchapoeder, sojabonen, witte wijn, yuzusap en zeebaarsfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lamsschouder met rijstvulling en abrikozensaus

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, lamsschouder, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, rozijnen, rundergehakt, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Syrisch / Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kolozsvári fakott káposzta - Zuurkoollaagjes uit Klausenburg

Ingrediënten:
debricziner worst, ei, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, ui, varkensgehakt, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
rijst / ovenschotel
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Roergebakken kip met basilicum en groene kerrie - pad bai ga-prow keow wan gai

Ingrediënten:
bai ga prow, bamboescheuten, groene thaise chilipeper, kipfilet, kokosmelk, kokosroom, nam pla, nam prik gaeng keow wan, olie, prik chee fa, prik chee fa daeng, rode thaise chilipeper, suiker, thaise groene kerriepasta, thaise pikante basilicum en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Kerrieballetjes met geroosterde kokoschutney

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemalen kokos, paneermeel, rode peper, rode ui, rodewijnazijn, tivall mix, verse koriander en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Cioppino

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, cocktailgarnalen, droge witte wijn, fruits de mer, groene paprika, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkel, verse bieslook, visfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Waterzooi van vis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, eidooier, forel, peper, prei, sjalot, slagroom, verse peterselie, visbouillontablet, visfond, winterwortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ouderwetse aardappels met melkvel

Ingrediënten:
aardappels, boter, citroensap, druivenpitolie, duizendblad, lavasolie, melk, melkproteinen, postelein, room, roomse kervelstelen, water, waterkersstelen, yoghurtwei en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
aardappelgerecht / zuivel
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Heilbot met pistache-pijnboompittenkorst en vichyssoise van rucola en peterselie

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, grof zeezout, heilbotfilet, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, pistachenoten, prei, radijzen, rucola, sjalot, spinazie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Stoofschotel van lamsvlees met gepureerde asperges en aardperen

Ingrediënten:
aardperen, asperges, citroensap, griekse yoghurt, saffloerolie, sjalotten, waterkers, witte peper en zout

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gekonfijt konijn met dragon en eekhoorntjesbrood op zuurkool, hete bliksem met een schuimige jus van mosterd

Ingrediënten:
aardappel, doyenne du comice peer, eekhoorntjesbrood, ganzenvet, gerookt spek, gevogeltebouillon, granny smith appel, grove mosterd, knoflookteen, konijnenbout, peper, room, sjalotje, verse dragon, zeezout, zout en zuurkool

Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Linten kalfsvlees - 'fettucine' di carne

Ingrediënten:
boter, kalfslap, marsala, olijfolie, peper, ui, verse bladpeterselie, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwartoogbonen met bacon

Ingrediënten:
bacon, basmatirijst, chilipoeder, groene kool, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, maïs, oregano, paprikapoeder, snijbiet, tomaat uit blik, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika's met rijst en munt

Ingrediënten:
groene paprika, ketoembar, knoflook, munt, peterselie, rode paprika, sjalot, tomaat en zilvervliesrijst

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Diner / hoofdgerecht uit Solo Food:

Pittige lamsvleespita's met hummus en knoflookyoghurt

Ingrediënten:
griekse yoghurt, harissa, hummus, knoflook, lamsfilet, olijfolie, pitabroodjes, slamelange en vlees