hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gefüllte Paprika mit Rindfleischsauce / Gevulde paprika met rundvleessaus

Ingrediënten:
appel, boter, broodjes, buikspek, ei, gladde peterselie, groentebouillon, krielaardappel in de schil, melk, peterselie, rode puntpaprika, rundergehakt, rundvleessaus, sjalot, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Gan jian dai yu - Gebakken spaanvis

Ingrediënten:
bakolie, gember, lente-ui, shaoxingwijn, spaanvis en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Krabsoep uit Ningbo

Ingrediënten:
aardappel, bakolie, gember, lente-ui, shaoxingwijn, tomaat, witte peper, zout en zwemkrabben

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Cong you ge li - Tapijtschelpen met lente-uiolie

Ingrediënten:
bakolie, gember, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn en tapijtschelpen

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Jiu cai chao wu ge - Geroerbakte kokkels met Chinese bieslook

Ingrediënten:
bakolie, chinese bieslook, kokkelvlees en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ge li dun dan - Custard met verse schelpdieren

Ingrediënten:
donkere sojasaus, ei, gember, lente-ui, shaoxingwijn en tapijtschelpen

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

You bao xia - In olie ontplofte garnalen

Ingrediënten:
bakolie, chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, gember, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, lichte sojasaus, rode rijstazijn en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Lammragout mit Trauben und Walnüssen / Lamsragout met druiven en walnoten

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gember, harissa, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, lamsvlees, laurier, maïzena, olie, rode wijn, rosé druiven, tomatenpuree, ui, walnoten, witte druiven, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalischer Schweinebraten mit zweierlei Kümmel / Orientaals varkensgebraad met karwij en komijn

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, komijn, korianderkorrels, kweepeersap, laurier, maïzena, olie, rode wijn, tomatenpuree, ui, varkensbuik met zwoerd, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Grillhendl mit Salat von Gurke, Oliventomaten und Kichererbsen / Gegrilde kip met salade van komkommer, olijftomaten en kikkererwten

Ingrediënten:
appel, citroen, geklaarde boter, komkommersalade met olijftomaat en kikkererwten, maïskip, marokkaanse kip- en steakkruiden, mild chilizout, ui en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfslapjes met knoflook

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, droge witte wijn, fijn zeezout, kalfslende, kropsla, peper, rode ui, sherryazijn, spaanse witte knoflook, suiker en verse bieslook

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rehrücken - Reerug

Ingrediënten:
boter, jeneverbessen, madeira, mirepoix van groente, plantaardige olie, port, reebotten, reefilet, reerug, rookspek, tomatenpuree, truffel, wild, wildfond, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gegrilltes Rinderfiletsteak mit orientalischer Barbecuesauce / Gegrilde runderfiletsteak met orientaalse barbecuesaus

Ingrediënten:
mild chilizout, olie, orientaalse barbecuesaus en ossenhaas

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Wortel-spitskoolsalade met yoghurtdressing

Ingrediënten:
bieslook, peterselie, spitskool, wortel, yoghurtdressing en zonnebloempitten

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Kaninchenkeule mit Baharat-Chermoula und gegrilltem Fenchel / Gesmoorde konijnenbout met baharatrelish en gegrilde venkel

Ingrediënten:
baharat-relish, boter, gegrilde venkel, kippenbouillon, konijnenbouten, kruidnagel, laurier, olie en ui

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hongaarse goulash

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rosa gebratener Rehrücken auf Zimt-Feigen-Blaukraut mit Kartoffel-Quitten-Püree / Rosé gebraden reerug op rode kool met kaneel en vijgen met aardappel-kweepeerpuree

Ingrediënten:
aardappel-kweepeerpuree, boter, jeneverbessen, peper, reerug, rode kool en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Originele vissoep uit Zhoushan

Ingrediënten:
aardappel, bakolie, gember, lente-ui, rode snapper, shaoxingwijn, tomaat, witte peper, zilvervis en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rinderlende mit Zatarkruste mit Koriander-Kartoffeln und Knoblauchsauce / Runderlende met zatarkorst met korianderaardappelen en knoflooksaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, knoflooksaus, korianderaardappelen, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, runderlende, scherpe mosterd, witbroodkruim, zatar-yoghurt en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeeduivelbeignets met geroerbakte sobanoedels met bosuitjes en verse koriander

Ingrediënten:
augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Boterzachte bavette

Ingrediënten:
bavette (vlees) en olie

Soort:
rundvlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Vistaart met zoete aardappels

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, boter, bouillon, kruimige aardappel, melk, room, schelvisfilet, tuinbonen, verse dille, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zoete aardappel en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete aardappel en quinoasalade uit het Zuid-Westen

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, chilipoeder, chilivlokken, koriander, limoensap, peterselie, pompoenzaden, quinoa, rode paprika, rode ui, sjalot, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch