hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Fazant met gestoofde Bloemendaalse gele kool en appelmoes

Ingrediënten:
appel, bardeerspek, bloemendaalse gele kool, boter, fazantenhen, gevogeltebouillon, peper, sinaasappelmarmelade, suiker, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gigot ou épaule de pré-salé, farci - Gevulde lamsbout of lamsschouder

Ingrediënten:
droge witte wijn, farce aux herbes, farce aux olives, farce aux rognons, farce de porc, farce de porc 2, farce duxelles, farce mentonnaise, fond, knoflook, lamsbotten, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Börek met hummus, spinazie en bataat

Ingrediënten:
babyspinazie, bataat, boter, chilipoeder, feta, filodeeg, gerookte paprika, hummus, komijnzaad, linzen uit pot, nigellazaad, olijfolie, rode ui en sesamzaad

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Sesamkip met hummus en groene groenten

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, groene asperge, hummus, kerstomaat, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paarse broccoli en sesamzaad

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Couscous met aubergine en hummus

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroen, couscous, harissa, hummus, knoflook, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, rode paprika uit pot, rucola en tomaat

Soort:
groente / couscous
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Penne met geroosterde tomaten en feta

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, chilivlokken, feta, knoflook, olijfolie, oregano, penne, peper, sinaasappel, tomaatjes, venkelzaadjes en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het spirelli kookboek:

Aardappelspaghetti met carbonarasaus

Ingrediënten:
aardappel, bacon, eidooier, knoflook, parmezaanse kaas, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

10 extra's voor pasta met boter en parmezaan

Ingrediënten:
artisjokhart, broccoliroosjes, chilipeper, citroenschil, ei, erwten, kappertjes, knoflook, kruiden, sinaasappelschil en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Andoullette met Champagne

Ingrediënten:
andouilette en champagne

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Zeeduivel, geroosterd met kerrie

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, eidooier, kerrie, mosselen, rijst, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met kikkererwten

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kikkererwten, knoflook, linguine, pastaschelpjes, penne, peterselie, spaanse peper, spaghetti en ziti

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Pasta met pancetta, salie en verse doperwten

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, salie, verse doperwten, vlees, witte wijn en 
zout en peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Frittata

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Eendenborst met zuurkool

Ingrediënten:
boter, eendenborst, karwijzaad, katenspek, sinaasappel, suiker, ui en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wild zwijn met walnoten

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, groentebouillon, peper, tijm, varkenslapjes, walnoten, wildbouillon, wildzwijnslapjes en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / wild
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Soğuk uskumru - Koude makreel

Ingrediënten:
citroen, groene paprika, knoflook, makreel, olijfolie, olijven, peterselie, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Samp met erwten

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilibonen, chilivlokken, erwten, groenten, hominy, kidneybonen, knoflook, kool, koriander, limoentijm, nixtamal, peper, rode chilipeper, ui, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Vegetarische spaghetti met groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, parmigiano-reggiano, pecorino, peperoncini, peterselie, rode ui, rozemarijn, salie, spaghetti, water en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gerookte eendenborst met appelsaus en amandelaardappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, eendenborst, karwijzaad, olijfolie, peper, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Ayam geprek

Ingrediënten:
bloem, dikke yoghurt, eiwitten, frituurolie, kippendijen, knoflookpoeder, korianderacar met radijs en komkommer, laosmayonaise, maïzena, sambal, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gebraden kip in eendenleversaus met gebakken spitskool en wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Taart met hummus en geroosterde groenten

Ingrediënten:
bladerdeeg, courgette, ei, hummus, kerstomaat, olijfolie, oranje paprika, peterselie, rode paprika, rozemarijn en venkelknol

Soort:
groente
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Tongfilets op de wijze van Oma's zus

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, citroen, citroensap, peper, room, tong, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Parelhoen met mascarpone - faraona al mascarpone

Ingrediënten:
boter, cognac, mascarpone, parelhoen, peper, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen