hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Toren van aardappelsalade en pekelvlees

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, dille, lente ui, mayonaise, pekelvlees, rode appel, sjalot, yoghurt en zure augurken

Soort:
salade
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sardines onder de grill

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, paneermeel, piment d'espelette, sardinefilets en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Saiblingfilets mit Zanderfarce und Minze - Zalmforelfilet met farce van snoekbaars en munt

Ingrediënten:
boter, citroensap, klaverzuring, munt, room, slagroom, snoekbaarsfilet, tuinkers, veldzuring, witte peper, witte wijn-botersaus, zalmforelfilets en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Geurige rijst met madrascurry

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene paprika, groene spaanse peper, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenbouillon, knoflook, kruidenpasta, plantaardige olie, rode paprika, runderbouillon, runderstoofvlees, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees / rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gebraden kip met zongedroogde tomaatjes, kaneel en oregano

Ingrediënten:
boter, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, griekse kefalotiri, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, oregano, orzo, parmezaanse kaas, peterselie, tomaat in blik, trostomaat, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Kefta mkaouara: pittige tajine met eieren, gehaktballetjes en tomaten

Ingrediënten:
ei, gemalen komijn, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, scherp paprikapoeder, tomaat, tomaat in blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gegrilde kip met kaneel, pilav met tuinbonen, prei en dille en cacik

Ingrediënten:
aleppo-peper, basmatirijst, citroensap, dille, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, komkommer, prei, tuinbonen en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Afrikaanse pilav met lamsvlees en groenten

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cashewnoten, garam masala, gemalen komijn, groene kool, groene spaanse peper, ijsbergsla, kardemompeul, knoflook, lamsbouillon, lamsschouder, paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika, groene kool, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Joloff-kip met rijst

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, palmolie, plantaardige olie, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui en witte langkorrelrijst

Keuken:
Afrikaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

In kokosmelk gestoofde kip met gegrilde ananas

Ingrediënten:
ananas, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, rode peper, rode ui, sereh, thaise vissaus, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevulde eend met honing - anatra farcita al miele

Ingrediënten:
boter, cognac, eend, gekookte ham, heldere honing, knoflook, sojasaus, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Kip uit de Vaucluse - poulet à la vauclusienne

Ingrediënten:
aubergine, bloem, droge witte wijn, kip, olijfolie, peper, plantaardige olie, tomaat, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gegrilde biefstuk met dressing met pepertjes

Ingrediënten:
biefstuk, dressing met pepertjes, dressing met pepertjes en groene kruiden en dressing met pepertjes en groenten in het zuur

Soort:
rundvlees
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Penne con sugo di cinghiale - Pasta met wildzwijnsaus

Ingrediënten:
bittere chocolade, jeneverbessen, kaneel, knoflook, kruidnagel, mirtebessen, olijfolie, pecorino sardo, penne, rode wijn, rozemarijn, tijm, ui en wildzwijnstoofvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Can dou fo shou gua - Gesneden chayote met ham en tuinbonen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chayote, chinese magere rauwe ham, gember, groene fleskalebas, groente, lente-ui, spaanse magere rauwe ham, tuinbonen, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst met Peruviaanse eend

Ingrediënten:
eendenborst, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, pompoen, spaanse ui, tomaat, gember, verse koriander, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Potpourri van fruits de mer

Ingrediënten:
dragon, gamba, mandarijnsap, mosselen, scheermessen, spaanse peper en tomaten

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Vergeetachtige makreel

Ingrediënten:
gekonfijte sinaasappel, makreelfilet, oregano, pastinaak, schorseneer en tomaten

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rumpsteak au poivre

Ingrediënten:
biefstuk, cognac, kalfsjus, room, verse groene pepers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Noordzeekrab

Ingrediënten:
bier, krab, mayonaise en visbouillon

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Goudbrasem uit de oven

Ingrediënten:
anijsster, appelazijn, goudbrasem, jeneverbes, pompoen en salie

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoomde kipfilet

Ingrediënten:
basilicum, blanke bouillon, boter, kipfilet, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gegrilde gemarineerde kipfilet

Ingrediënten:
garnituur voor gegrilde kip, olijfolie, peper en rozemarijn

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte