hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Voorjaarslam

Ingrediënten:
dijonmosterd, kerstomaatjes, knoflook, lamsnekfilet, lamsrack, rozemarijn en witte wijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse paprikakip

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, groene paprika, kip, kippenvet, olie, paprikapoeder, rode paprika, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gepocheeerde kabeljauw met kokkels

Ingrediënten:
bleekselderij, crème fraîche, kabeljauwfilet, knoflook, kokkels, laurier, olijfolie, skrei, ui, vongole en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gekruide tomatensaus

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gekruide tomatensaus, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mosselen met specerijen en crème fraiche

Ingrediënten:
crème fraîche, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kurkuma, mosselen, olie, platte peterselie, sjalot, stokbrood, venkel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gesauteerde aubergine

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gesauteerde aubergine, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met spinazie met verse kaas en yoghurt

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, spinazie met verse kaas en yoghurt, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met Dal

Ingrediënten:
channa dal, dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasfondue met cayennepeper

Ingrediënten:
cayennepeper, droge witte wijn, emmental, gruyère, knoflook en maïzena

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fondue / kaas
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Duif met laurier en blauwebessensaus

Ingrediënten:
blauwe bessen, boter, crème de cassis, duiven, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode port, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kalfstong met gribichesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, fleur de sel, gribichesaus, grove peper, kalfstong, knoflook, kruidnagels, laurier, peperkorrels, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kalfszwezerik met sla en oesterzwammen

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, honing, kalfszwezerik, little gem, oesterzwammen, peper, romainesla, vinagrette op basis van citroen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Rundersdtaartstuk met bearnaisesaus

Ingrediënten:
béarnaisesaus, peper, staartstuk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde kaas met citruszest

Ingrediënten:
chilivlokken, citroenzest, feta, limoenzest, mozzarella, olijfolie, ricotta salata, roomkaas, roze peperkorrels, sinaasappelzest, verse geitenkaas, verse kaas, yoghurtkaas en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Pure lamsbout

Ingrediënten:
boter, knoflook, lamsbout, olijfolie, peper en water

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gemengde groente met olijfolie, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gesmoorde prei

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gesmoorde prei, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasfondue met mosterdzaad

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmental, gruyère, knoflook, maïzena en mosterdzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fondue / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasfondue met mosterd

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmental, gruyère, knoflook, maïzena en mosterd

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fondue / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasfondue met jalapeñopeper

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmental, gruyère, jalapeñopeper, knoflook en maïzena

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fondue / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasfondue met mierikswortel

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmental, gruyère, knoflook, maïzena en mierikswortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fondue / kaas

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2009-01:

Geroosterde groenten, maaltijdsalade

Ingrediënten:
groenten

Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten