hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

rosbief

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, olie, rosbief, witte peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

ossestaart-stoofschotel

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, droge witte wijn, gerookt spek, knoflook, olijfolie, ossestaart, tomaat, ui, verse peterselie, vlees en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
adzukibonen, andijvie, boerenkool, citroensap, druivenpitolie, edamamebonen, kool, maïsolie, nori, rijstwijnazijn, rode ui, sjalot, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Tonijn op de wijze van Palermo - tonno alla palermitana

Ingrediënten:
ansjovisfilets, citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie extra vergine, peper, verse rozemarijn, verse tonijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Gefermenteerde biefstuk

Ingrediënten:
lendebiefstuk en marinade

Soort:
rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chi ting ch'ao hsia jen - Gebakken kip met garnalen

Ingrediënten:
garnaal, gember, kipfilet, knoflook, lente-ui, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kuei fei chi - Koninklijke concubine-kip

Ingrediënten:
frituurvet, gember, kip, kippenbouillon, lente-ui, peper, sherry, sojasaus, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mu-shu-jou - Varkensvlees met omelet

Ingrediënten:
bouillon, ei, gedroogde chinese paddestoelen, lente-ui, sesamolie, sherry, sojasaus, spekvet, varkensribkarbonade, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Barbecued spareribs - Spareribs van de barbecue

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, knoflook, krabbetjes, mccormick chilipoeder, mosterdpoeder, peper, tabasco, tomaat, tomatenketchup, ui, worcestersaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer asem

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroengras, citroensap, daoen salam, foelie, goela djawa, groene paprika, haricots verts, knoflook, laos, preitjes, rode paprika, runderpoulet, sambal oelek, sereh, sperziebonen, spitskool, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas- of konijnstoofpot

Ingrediënten:
magere bacon, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, croutons, haas, konijn, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rode landwijn, sjalot, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Ei uit de wok met spinazie

Ingrediënten:
basilicum, ei, hollandse geitenkaas, knoflook, olijfolie, rode paprika, sjalot, spinazie en wortel

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Lamsbaron, geroosterd

Ingrediënten:
boter, knoflook en lamsbaron

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met lever - almondigas III

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, bouillon, groentenat, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sliertsjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, varkenslever, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rundergebraad en croûte

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, bladerdeeg, eierdooier, gedroogde tomaten, gedroogd wit brood, paddestoel, groene flageolets, grove mosterd, kappertjes, knoflook, laurierblad, margarine, olijfolie, ontbijtspek, peterselie, rozemarijn, runderribeye, runderzijlende, sjalot, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Chinese slahapjes

Ingrediënten:
gemberwortel, ijsbergsla, knoflook, lente ui, maïsolie, oestersaus, peperolie, rode peper en rundergehakt

Soort:
salade
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Krab met prei en knoflook - poo pad ton kratiem

Ingrediënten:
ei, knoflook, krab, kratiem, nam pla, prei, sesamolie, suiker, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde vis op boerenwijze - pae-sa banrai

Ingrediënten:
bai horapa, basilicum, citroengras, galanga, gedroogde thaise chilipeper, kha, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, rijstwijn, rode poon, roodbaars, ta krai, thaise vissaus, ui, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stomen / vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
boter, knoflook, lamsbout, lamsfond, margarine, olijfolie, rozemarijn, sjalot en vleesfond

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Salade met geroosterde spareribs

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, basilicum, daikonkers, donkere basterdsuiker, komijn, korianderzaad, olijfolie, romeinse sla, rucola, spareribs, tomaat en waterkers

Soort:
salade
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Diner / hoofdgerecht uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Risotto met groene asperges, pancetta en gebraden lamsribstuk

Ingrediënten:
boter, groene mini-asperges, kalfsbouillon, knoflook, lamsfond, lamsrack, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, risottorijst, rode port en sjalot

Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Diner / hoofdgerecht uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Rouget barbet met asperges en een dragon-botersaus

Ingrediënten:
asperges, citroensap, dragon, dragonazijn, eidooier, geklaarde boter, laurier, roodbaars, sjalot, tijm, witte peperkorrels en witte wijn