hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Vlugklaarmaal van restjes en rijst

Ingrediënten:
ei, gember, ham, knoflook, korianderblaadjes, lente-uien, marinade voor runderhaas, olie, paprika, peper, runderhaas, sojasaus, spek en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Salade met aardbeien 2

Ingrediënten:
aardbeien, avocado, balsamicoazijn, basilicum, groene asperges, parmaham en serranoham

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Blattspinat mit Winterkabeljau und Eier-Senf-Sauce - Bladspinazie met skrei en ei-mosterdsaus

Ingrediënten:
bladspinazie, bouquet garni voor vis, ei-mosterdsaus, fleur de sel, skreifilet met huid, visfond en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Scholle Finkenwerder Art - Schol op de wijze van Finkenwerder

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, eidooier, gebruinde boter, luchtgedroogd spek, nootmuskaat, peper, scholfilet, tarwemeel, witte wijnsaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Basisbereiding eiernoedels

Ingrediënten:
ei, eiernoedels, sesamzaad, groene paprika, knoflook, lente ui, oesterzwam, olie, pijnboompitten, rundertartaar, sesamolie, sojasaus, suiker, ui en wortel

Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebratene Ente mit Sauerkirschsauce mit Bayerischen Serviettenknödel - Gebraden eend met saus van zure kersen met Beierse serviettennoedels

Ingrediënten:
aceto balsamico, appel, beierse serviettenknoedels, bijvoet, bruine eendenfond, bruine suiker, eend met ingewanden, gevogeltefond, peper, rode wijnkool, ui, zout en zure kersen

Keuken:
Duits
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Prune Tzimmes met wortel - Tzimmes met prumedanten met wortel

Ingrediënten:
all spice, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong uit de Elzas

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, paddenstoelen, peperkorrels, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / hoofdgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
ei, gehakt, komkommer, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, peperkorrels, ui en wortel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Diner / hoofdgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Tomatenchampignonsaus voor pasta

Ingrediënten:
basilicum, champignon, gedroogde volkorenspaghetti, groene pasta, knoflook, pittige kaas, tomaat en witte ui

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filet de boeuf en feuilletons aux matignon - Runderhaas in plakken met gestoofde groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge port, droge witte vermouth, fond, ham, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, ui, varkensnet, varkensspek, wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau dans gratinée au fromage - Met kaas gegratineerde kalfskoteletten of -biefstukjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gruyère, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Bulgur Köfte (Meatballs) with Yoghurt & Crispy Potatoes - Bulgur gehaktballen met yoghurt en knapperige aardappel

Ingrediënten:
aardappel, allspice, broodkruim, ei, fijne bulgur, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gedroogde tijm, gladde peterselie, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, komijn, tomaten, tomatenpasta, ui, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kalamarakia pilafi - Gebakken pijlinktvis met rijst

Ingrediënten:
boter, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, peper, peterselie, pijlinktvis, rozemarijn, tomaten, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Basil Köfte - Gehaktballen met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ei, kalfsgehakt, knoflook, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Forel en papillote Marco

Ingrediënten:
aromat, beekforel, bladpeterselie, boter, citroen, peper, regenboogforel, rivierforel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pureed Peas with Samphire and Fresh Fava Beans - Erwtenpuree met zeekraal en verse tuinbonen

Ingrediënten:
citroensap, dille, knoflook, natriumbicarbonaat, olijfolie, parmezaanse kaas, suiker, suikerklontjes, tuinbonen, ui, verse doperwten, zeekraal en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / hoofdgerecht uit Nigella bijt:

Aromatisch stoofsel met lamsschenkels

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, gedroogde rode chilipeper, gemberpoeder, honing, kaneel, knoflook, kurkuma, lamsschenkel, marsala, nootmuskaat, pistaches, rode linzen, sojasaus, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pomegranate Quail Stuffed with Cinnamon Pilav Served with Pumpkin Potato Mash - Granaatappelkwartel met kaneel pilaf, geserveerd met pompoen-aardappel puree

Ingrediënten:
aardappel, boter, granaatappelsaus, granaatappelzaden, kaneel, kwartels, melk, pompoen, rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoofpot van Oosterscheldekreeft, tomaat, aardappel en jonge prei

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, boter, chilipeper, jeneverbessen, jonge prei, knoflook, oosterscheldekreeft, rozemarijn, sjalot, tijm en tomaat

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sea Bass in Milk Sauce with Vegetable Mashed - Zeebaars in melksaus met groentepuree

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, frituurolie, kappertjes, melk, olijfolie, rode paprika, snijbiet, ui, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Stewed Octopus with Mastic - Gestoofde octopus met mastiek

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneel, knoflook, mastiek, octopus, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis