hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pastasalade met babyromaine en rucolapesto

Ingrediënten:
babyromainesla, basilicum, chilivlokken, courgette, dille, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, rigatone, rucola, sjalotten en walnoten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / pasta/noodles
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chapli Kebab - Pakistaanse gehaktballen

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, ei, ghee, granaatappelpitten, kardemom, koriander, korianderzaad, kruidnagel, kummelzaad, lamsgehakt, nootmuskaat, peperkorrels, rundermerg, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Boeuf Stroganoff

Ingrediënten:
boter, champignons, mosterd, ossenhaas, ui en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Aziatisch gelakte aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bonenkruid, citroenzest, fleur de sel, hoisinsaus, honing, knoflookolie, limoenzest, peper, rozemarijn, saké, sesamzaad, sojasaus en tijm

Keuken:
Aziatisch / Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Roghan Josh - Lamscurry

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, chilipeper, kardemompoeder, gember, ghee, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, kruidnagel, kummelzaad, kurkuma, lamslappen, maanzaad, munt, saffraan, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
curry
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse gebakken kip - poulet sauté à la provençale

Ingrediënten:
bloem, braadkip, droge witte wijn, olijfolie, peper, persillade, tomaat, ui, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Canard à l'orange

Ingrediënten:
aardperen in de schil, belgische mosterd, boter, fleur de sel, grand marnier, kruidnagel, laurier, peper, sinaasappel, sinaasappelzest, tijm, wilde eend, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Koude bospeensoep met geitenkaas

Ingrediënten:
basilicum, bospeen, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode peper, sinaasappel, volkorenbrood, zachte geitenkaas en zoete aardappelen

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Bonte rundvleessalade

Ingrediënten:
gember, koolzaadolie, munt, peper, rijstnoedels, rode chilipeper, rode kool, rode wijnazijn, runderbiefstuk, sojasaus, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / rundvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rode kool-quinoasoep

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kip-pindasalade

Ingrediënten:
birds-eye chilipeper, geroosterde en gezouten pindas, kipfilet, knoflook, limoensap, munt, palmsuiker, rode kool, vissaus, wortel en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Sandwiches met romige witte bonen en rucola

Ingrediënten:
basilicum, brood, cannellinibonen, cayennepeper, knoflook, komkommer, olijfolie, rode ui, rucola, tomaat, witte boon en zout

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Pilav van basmatirijst met bleekselderij en broccoli

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, bleekselderij, broccoli, doperwten, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, ui en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Pilav van basmatirijst met champignons en zongedroogde tomaat

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, champignons, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, ui en zongedroogde tomaten

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis in pikante zoetzure saus - atjar ikan kota kinabaloe

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, ketjap benteng asin, knoflook, maïzena, makreelfilet, milde azijn, paksoi, sambal oelek, suiker, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Oktopus mit Süsskartoffeln / Inktvis met bataat (4 uur bij 84° C)

Ingrediënten:
boter, citroensap, gedroogde oregano, laurier, oktopustentakels, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
sous-vide / vis
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Sauerbraten vom Rinderfilet / Zuurgebraad van ossenhaas (60 min bij 56 °C)

Ingrediënten:
marinade voor zuurgebraad, ossenhaas, peper, raapzaadolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Poulet de Bresse à la vapeur, sauce truffe - Gestoomde gevulde Bresse-kipfilet met truffel-crèmesaus

Ingrediënten:
boter, bresse kip, crème fraîche, ganzenlever, gevogeltefond, jus de truffes, peper, truffel, wilde spinazie en zoui

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Cassoulet volgens Maigret

Ingrediënten:
bouquet garni, ganzenvet, ingemaakte ganzenbout, knoflook, spareribs, toulouseworstjes, ui, witte bonen en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Pilaf de mouton à la Catalane - Stoofpot van lams- of schapenvlees met rijst, uien en tomaten

Ingrediënten:
bacon, droge witte wijn, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, runderbouillon, saffraan, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Frans / Catalaans
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Porc Sylvie - Met kaas gevulde varkenshaas

Ingrediënten:
boter, cognac, gruyère, laurier, madeira, marinade voor varkensvlees, olie, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, varkenshaas, vet spek, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Sizilianische Sardellen-Bucatini - Siciliaanse bucatini met ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde spruiten met mungbonen en spruitentoppen

Ingrediënten:
boter, gedroogde mungbonen, gember, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, peper, sjalot, spruiten, spruitentoppen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Fatteh met champignons en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, granaatappel, kastanjechampignons, knoflook, komijn, koriander, munt, pijnboompitten, platbrood, tahin, tomatenpuree, turkse yoghurt en ui

Soort:
vegetarisch