hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ham of pekelvlees in cider

Ingrediënten:
bruine suiker, cider, ham, kruidnagel, laurier, pekelvlees, peper, peterselie, tijm en zout

Keuken:
Frans / Brits
Soort:
varkensvlees
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Runderrollade met wintergroente

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenrasp, knoflook, krieltjes, laurier, peentjes, peterselie, plantaardige olie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, runderrollade, savooiekool, sinaasappelschil, tijm, vleesbouillon en wortel

Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Gratin van verse bonen

Ingrediënten:
amsoi, borlottibonen, broccoliroosjes, cannellinibonen, flageolets, broodkruimels, knoflook, olijfolie, salie, snijbiet, snijkool, tomaten en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Tajine van kip met geconserveerde citroen

Ingrediënten:
gemberpoeder, groene olijven, kaneel, kip, knoflook, koriander, peterselie, saffraan, schil van geconserveerde citroen en ui

Soort:
tajine
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Gebraden Barbarie-eend met honingglazuur

Ingrediënten:
acaciahoning, eend, barbarie, eendenbouillon, gemalen venkelzaad, gember, rijstwijn, sesamolie, sinaasappelschil, sojasaus en witte wijnazijn

Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sinterklaasrecepten: Tong à l'orange

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, peterselie, sinaasappel, sinaasappelsap, tongfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vis met couscous - kes kow bil hout

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, couscous, gemalen kaneel, gemalen komijn, harissa, kabeljauw, kikkererwt, knoflook, koolraap, mul, nieuwe aardappel, olijfolie, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, vis, visbouillon, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / couscous / vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gestoofde kip met groene chilipeper, sucuk, koolraap en prei-"spaghetti"

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, groene chilipeper, kippenbouillon, kippendij, knoflook, koolraap, laurier, mild paprikapoeder, olijfolie, prei, preikookvocht, rode ui, sucuk pittig turks worstje en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kip met groene saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, groene saus, kip, marjolein, meel, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poison à la Grecque 2 - Vis uit de oven 2

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte wijn, zeebaarsmoten en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Omelet met bloedworst

Ingrediënten:
bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Bonenstoofpot uit Toulouse - cassoulet de toulouse

Ingrediënten:
bacon, boter, bouillon, broodkruim, droge witte wijn, eend, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gemalen kruidnagel, gerookte varkensworst, knoflook, kruidnagel, laurierblad, mager lamsvlees, mager varkensvlees, pekelspek, peper, pruimtomaat, reuzel, spekvet, ui, varkens-knoflookworst, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / gevogelte / worst
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gegrilleerde steur - storione alla griglia

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, heilbot, knoflook, olijfolie, peper, steur, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Risotto met rode wijn en worst

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, saucijsjes en ui

Soort:
rijst
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Kruidige garnalenflensjes met koriandersaus

Ingrediënten:
blikje tomatenblokjes, bloem, citroensap, ei, eidooier, gamba's, gemalen kurkuma, koriander, koriandersaus, melk, plantaardige olie, rode thaise currypasta en ui

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Baars met ansjovis - pesce persico alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baarsfilet, bloem, cayennepeper, citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde fazant

Ingrediënten:
bessengelei, boter, champignons, fazanthen, meel, nootmuskaat, peper, peterselie, rijst, rode wijn, room, rozijnen, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Székely gulyás

Ingrediënten:
bloem, karwijzaad, knoflook, paprikapoeder, spek, ui, varkensrib, varkensschouder, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Forel van de barbecue

Ingrediënten:
citroen, dille, dragon, forel, limoen, peterselie en zalmforel

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Captains´ dinner

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, kapucijners, mosterd, ontbijtspek, piccalilly, prei, saucijs, ui, zilveruitjes zuur en zoetzure augurk

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebraden spareribs met salie en witte wijn uit Treviso

Ingrediënten:
knoflook, plantaardige olie, salie, varkens-spareribs, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kip met citroen en olijven - djej m'chermel

Ingrediënten:
citroensap, geelwortel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, ingemaakte citroen, kip, kippenlever, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Visfilet met sauzen

Ingrediënten:
champignonsaus, marjolein, melk, mieriksaus, mosterdsaus, newburgsaus, paneermeel, paprikapoeder, peterselieboter, sauce vert, tatarensaus, visfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
boter en olie / vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Steak moyen-âge

Ingrediënten:
haasbiefstuk en rozemarijn

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / rundvlees