hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Haver met lamsgehakt

Ingrediënten:
haver, mager lamsgehakt, margarine, olijfolie, peper, pijnboompitten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / lamsvlees
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bonen-tomatengroente met schapenkaas en munt

Ingrediënten:
feta, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, pomodori, sperziebonen, witte ui en witte wijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gefrituurde tofublokjes met pinda's en groente

Ingrediënten:
bieslook, donkere sojasaus, frituurolie, gember, groene chilipeper, groentefond, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, pinda’s, rode paprika, szechuanpeperkorrels, tofu en witte rijstazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Cousa bi gebna

Ingrediënten:
belegen kaas, courgette, ei, nootmuskaat, olie, peper, ui, water en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Langue de boeuf à la bourgeoise - Rundertong met uien, champignons en olijven

Ingrediënten:
boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Wardienen met witte wijn en broodkruim uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, olijfolie, sardienen, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Met spinazie gevulde sardienen uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, olijfolie, sardienen, spinazie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Biefstuk van de grill of plaat

Ingrediënten:
boter, citroen, haasbiefstuk, mosterd, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken biefstuk

Ingrediënten:
haasbiefstuk en olijfolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Het Beste Uit Frankrijk:

Geroosterde kip met citroen en kruiden

Ingrediënten:
boter, citroen, franse kwark, kip, kippenbouillon, laurierblad, peper, tijm, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Vis met knoflooksaus

Ingrediënten:
aardappelen, bier, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, visfilets, witte wijnazijn, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poitrine de veau, farcie - Gevulde en gesmoorde kalfsborst, warm of koud

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kippenbouillon, kippenfond, laurier, maïzena, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui, uitgebeende kalfsborst, varkensspek, vulling voor kalfsborst, waterkers, wijn, wortelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Stamppot peen en prei

Ingrediënten:
aardappel, gehakt, kaas, prei en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Ribeye met ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroen, knoflook, ribeye, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Mie met kip

Ingrediënten:
bosui, eiermie, gekookte ham, gember, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, maïzena, margarine, olie, peper, peultjes, sesamolie, sherry, suiker, ve-tsin en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Piccata van kalfsoester met heerlijke tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kalfsfilet, knoflook, laurier, nootmuskaat, olie, olijfolie, oude boerenkaas, peper, suiker, tijm, tomaat in blik, ui, vleestomaat en zout

Soort:
vlees
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Lamsracks in spek met tomatenantiboise

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, basilicum, knoflook, lamsracks, meiknol, olijfolie, ontbijtspek, peper, peultjes, tomaat, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde stoofsla

Ingrediënten:
boter, broodkruim, buikspek, ei, gaar vlees, ham, kippenbouillon, kropsla, peper, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Volkorentortelloni met ricotta-kruidenvulling en tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, basilicumbladeren, boter, ei, eidooier, eiwit, nootmuskaat, oregano, pecorino, peterselie, ricotta, tarwebloem, tijm, tomatensaus en zwarte olijf

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Met ei en brood gepaneerde gefrituurde zalmmedaillons

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, champignon, citroensap, ei, koffieroom, zalmfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Tonno con piselli e menta - Tonijn met erwten en munt

Ingrediënten:
amandel, bonitosteak, doperwten, knoflook, munt, olijfolie, sjalot, suiker, witte wijn, witte wijnazijn en yellowfintonijnsteak

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Souvlakia

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, lamsvlees, laurierbladeren, olijfolie, oregano, paprika, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Gesmoorde lamsbout

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, kaneel, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, oregano, peper en zout

Keuken:
Grieks