hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

ossestaart-stoofschotel

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, droge witte wijn, gerookt spek, knoflook, olijfolie, ossestaart, tomaat, ui, verse peterselie, vlees en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

rosbief

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, olie, rosbief, witte peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Gegrilleerde heilbot met gebakken Limburgse grotchampignons en wittwijnsaus

Ingrediënten:
grotchampignons, heilbotfilets, laurier, plantaardige olie, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / hoofdgerecht uit Allerkerst:

Saffraanrisotto met cantharellen

Ingrediënten:
cantharel, grana padano, kruidenbouillon, mascarpone, olijfolie, rijst, saffraan, sjalot, truffelolie, walnoten en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro arrabbiata - Pasta met scherpe tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, knoflook, marjolein, nootmuskaat, sinaasappelschil, ui, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

hongaarse bonensoep

Ingrediënten:
bieslook, groene paprika, knoflook, olie, salami, scherp paprikapoeder, soepgroenten, suiker, ui, vleestomaat, water, witte bonen, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippengehakt in tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, paprikapoeder, peper, tomatenpuree, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Varkenshaasjes in yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, jong belegen kaas, paprikapoeder edelsusz, ui, varkenshaas, verse peterselie, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfsmedaillons met spek en gruyère

Ingrediënten:
boter, buikspek, citroensap, gruyère, kalfsmedaillon, koffieroom, kruiden, olijfolie, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Bloemkool met hamsaus

Ingrediënten:
achterham, bloemkool, boter, paneermeel, roomsaus, saucijs en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / barbecue/grill / groente
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Pintadeau à l'aigre-doux - Parelhoen met zoetzure saus

Ingrediënten:
boter, demi-glacesaus, parelhoen, peper, perensiroop, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Escovitch van vis - Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, foelie, gember, kabeljauwfilet, laurier, olijf, olijfolie, peperkorrels, rode paprika, schelvisfilet, ui en zout

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
vis
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Eend in de klei

Ingrediënten:
bramen, klei, peper, wilde eend en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsoesters met citroen - piccata al limone

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kalfsoester, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Vissalade met tartarensaus

Ingrediënten:
tartarensaus en vissalade

Soort:
salade / vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met gemengde groenten - taoekwa dan atjar

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, groene spaanse peper, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, rode paprika, sambal oelek, sambal trassi, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu, ui, winterwortel, wortel, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Pollo ai quaranta spicchi d'aglio - Kip me veertig teentjes knoflook

Ingrediënten:
bleekselderij, grof zeezout, kip, knoflook, laurier, peterselie, rozemarijn, salie en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kalfsschnitzels met salie saltimbocca

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, kalfsschnitzel, olie, parmaham, salie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Steak met rucola

Ingrediënten:
peterselie, rucola en t-bonesteak

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Kip Met Sperziebonen

Ingrediënten:
gehakt, gemalen piment, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, olijfolie, sperziebonen, knoflook, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stoofpot uit de Exremadura - caldereta extremeña

Ingrediënten:
azijn, bouillon, gedroogde paprika, gedroogde rode spaanse peper, geitenvlees, knoflook, lamslever, lamsvlees, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, ui, verse tijm, witbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Verse makreel met relish van Amsterdamse uien

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, gember, knoflook, komijn, korianderzaad, makreelfilet, olijfolie, rode peper en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dahi murghi - Kip bereid in yoghurt

Ingrediënten:
bieslook, boter, bulgaarse yoghurt, gember, ghee, groene chilipeper, kip, knoflook en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte