hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / hoofdgerecht uit Literalicious:

Kippenpoot gevuld met kippengehakt en truffel, saus van morilles en pommes Dauphine

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde morilles, kipgehakt, kippenbouillon, kippenpoten, kruimige aardappel, nootmuskaat, room en zwarte truffel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Romige vis-garnalencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, cocktailgarnalen, gemberpoeder, kabeljauwfilet, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, mangochutney, rode peper, roomboter, slagroom, tomatenpuree, ui en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gebakken kabeljauw met romige witlof en mosterd

Ingrediënten:
bloem, boter, grove mosterd, kabeljauwfilet, olijfolie, peper, slagroom, suiker, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Pastavlindertjes met pizzareepjes

Ingrediënten:
bosui, boter, farfalle, gedroogde knoflookkruiden, gele paprika, parmezaanse kaas, peper, rode paprika, salami, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Special salad

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, basilicum, citroensap, citroenschil, friseesla, ijsbergsla, knoflook, laurierblad, olie, olijfolie, ontbijtspek, radicchio, sinaasappelsap, sinaasappelschil, sjalot en witbrood

Soort:
salade
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Verse varkensworst in een saus met witte truffels uit Alba

Ingrediënten:
boter, cotechino, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, witte truffel en zout

Een recept uit  - Olivenöl special

Diner / hoofdgerecht uit Olivenöl special:

Rehrücken mit kandierten Zitrusfrüchten - Reerug met gekonfijt citrusfruit

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Forel met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, citroen, forel, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lauwwarme salade van wilde rijst

Ingrediënten:
boter, kerstomaat, kervel, kippenbouillon, magere spekblokjes, margarine, peultjes, snijbonen, sperziebonen en wilde witte rijst

Soort:
salade
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Bundeltje (crêpes) met gestoofde witlof en zachte provolonekaas in een saus van verse worst en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boter, bruine fond, ei, gezouten spek, groentebouillon, knoflook, melk, olijfolie, peper, provolone, tomatenpuree, verse worst, witlof en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Geroosterde lamsrack met aardappel

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, lamsrack, olijfolie, rode ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkensfilet met aromatische kruiden

Ingrediënten:
ei, majoraan, olijfolie, oude kaas, paneermeel, peper, salie, tijm, varkensfilet, zonnebloemolie en zout

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Roergebakken bieflapjes en groene groenten

Ingrediënten:
bieflappen, broccoli, knoflook, lente ui, maïzena, cashewnoten, peultjes, runderbouillon, sesamolie, sherry, sperziebonen en zonnebloemolie

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde eieren - goelai telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal oelek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gestoofde eend uit Bali

Ingrediënten:
gemberwortel, goela djawa, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, limoensap, olie, rode peper, salamblaadjes, sereh, tamarindepasta, tamme eend, tomaat, trassi en ui

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Champignons met gehakt

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, champignon, maïzena, rundergehakt, sojasaus, tomaat, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / paddenstoelen
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Krokant gebakken kalfszwezerik op spinazie met goma shio, aardappelgnocchi gevuld met kastanjes

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, boter, ei, geklaarde boter, goma shio, kalfsfond, kalfszwezerik, kastanjes, spinazie, wit sesamzaad en witte wijn

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Reebout uit de oven

Ingrediënten:
boter, cognac, tuinkruiden, jeneverbes, margarine, ontbijtspek, reebout, rode wijn, soepgroenten, spekreepjes, wildfond, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haggis

Ingrediënten:
havermeel, orgaanvlees van schaap, schapenmaag, schapennierenvet, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
vlees / schapenvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Penne met wilde spinazie

Ingrediënten:
gorgonzola, olijfolie, penne rigate, pijnboompitten en wilde spinazie

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Tagliolini alla carbonara

Ingrediënten:
bakbacon, ei, knoflook, parmezaanse kaas en tagliolini

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gepocheerd kalfsvlees met een gratin van aardappel en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, fino sherry, kalfsglacé, kalfsnoot, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, manchego, oloroso sherry, sherryazijn, slagroom, vastkokende aardappel, verse peterselie, verse tijm, witte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rivierbaarsfilet in witte wijn - eglifilets in weiszwein

Ingrediënten:
baarsfilet, boter, champignon, citroensap, meel, room, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Noisette de veau, Périgourdine - Afzonderlijk gevulde lende-oesters met foie gras en truffels

Ingrediënten:
boter, brunoise, foie gras en bloc uit blik, geklaarde boter, kalfsfond, kalfsnoisettes, kalfsribkotelet, madeira sercial, marinade van cognac en truffels, runderbouillon, runderfond, truffel, varkensnet en vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees