hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kofta à la sauce tomate - Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vleespastei - murseddu

Ingrediënten:
bloem, gist, kalfslever, knoflook, olijfolie, oregano, peper, peperoncino, tomatenpuree, ui, varkenslever, varkensnier, varkensreuzel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde butternutpompoen

Ingrediënten:
amandelen, broodkruim, butternutpompoen, gedroogde abrikozen, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

rundvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bruine suiker, citroen, kaneelstokje, kweeperen, muskaatnoot, olijfolie extra vierge, rundvlees, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kwartels met gebrande miso-butterscotch en granaatappel-walnotensalsa

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, grof zeezout, ingemaakte walnoten, kwartels, lichtbruine basterdsuiker, mirin, olijfolie, peterselie, sherryazijn, valdespino sherryazijn, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Varkensschnitzels

Ingrediënten:
citroen, gedroogd broodkruim, knoflook, olijfolie, peterselie en varkenshaas

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkensmedaillons met mosterd, wijn en sinaasappelsap

Ingrediënten:
bloem, dijonmosterd, olijfolie, sinaasappels, ui, varkensmedaillon, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kentang tjoloh-tjoloh (aardappel met koude ketjapsaus)

Ingrediënten:
bataat, citroensap, javaanse suiker, ketjap asin, knoflook, olie, peterselie, rode lombok, sambal oelek, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik met champignons en sjalotten

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, koffieroom, laurierblad, olijfolie, prei, sjalot, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Schaapherdersspinazie

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, knoflook, kortkorrelige rijst, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, spinazie, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Turks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groentetaart met kaas

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, rode paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tempé met rijst en paddenstoelen

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroen, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, paddenstoelen en tempé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Filodeegtaart met rijst met linzen

Ingrediënten:
boter, filodeeg, olijfolie en rijst met linzen

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Gevulde kip uit Orvieto

Ingrediënten:
aardappel, citroen, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, peper, rozemarijn, scharrelkip, ui, venkel, zeezout en zwarte olijf

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Mirruzzu sciuscieddu

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, ui en wijting

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Gestoofde varkensfilet met sherry en sherryazijn - lomo con vinagre de jerez

Ingrediënten:
boter, laurierblad, olijfolie, rode ui, rozijn, sherryazijn, sherry pedro ximenez, tijm, varkensfilet, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvlees met saus van mierikswortel en sherryazijn - buey can rábano picante

Ingrediënten:
haasbiefstuk, olijfolie, rodewijnazijn, verse tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vegetarische chow mein - vegetable chow mein

Ingrediënten:
bamboespruit, bleekselderij, chinese kool, chinese sesamolie, droge sherry, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olie, sjalot, suiker, taugé, versgemalen zwarte peper, wontonvel, witte ui en zout

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yakizakana

Ingrediënten:
bosui, dashi, forel, japanse sojasaus, kabeljauw, makreel, miso, ponzu, wakame, zalm en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kampvuurmaal - campfire supper

Ingrediënten:
aardappel, ei, spek en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ingewanden met rooksmaak in een appelbakje - tripes au goût fumé en écrin de pommes

Ingrediënten:
appel, cider, gerookt spek en gestoofde ingewanden à la mode de caen

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / orgaanvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Cotechino con lenticche - Varkensworst op linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, cotechino, gedroogde linzen, olijfolie, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gebraden kalfsvlees in hartig deeg - rôti de veau de lait fermier en croûte de sel

Ingrediënten:
eiwit, ganzenvet, grof zeezout, kalfsvlees, tarwebloem, ui, peper en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Normandische ingewanden in kleien pot - cassolettes de tripes normandes

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, crème fraîche, ei, gestoofde ingewanden à la mode de caen, hoorn van overvloed-paddestoel, kalfsbouillon, tarwebloem, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / orgaanvlees