hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Gepeperde garnalen met venkel

Ingrediënten:
brandy, knoflook, olijfolie, paprika, peper, reuzengarnaal, tomatenpuree, ui en venkelknol

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Gefrituurde sprotjes met pittige kruidenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, ei, frituurolie, kappertjes, koud gerookte sprotjes, mayonaise, melk, peterselie, rode peper en tarwebloem

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Verse tonijn met kruiden en balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, olijfolie, peterselie en tonijnmoot

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Mee goreng - Gebakken Indiase mie

Ingrediënten:
chinese selderijblad, garnalenpasta, gedroogde pepers, gele mie, groene peper, harde tahoe, kipfilet, kleine gepelde garnalen, knoflook, kool, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, limoen, olie, rode peper, sjalot, spinazie, taugé en zout

Keuken:
Chinees / Maleisisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Yen's goudbruine mie

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde mie, kipgehakt, knoflook, lichte sojasaus, maïsmeel, oestersaus, sesamolie, spinazie, varkensgehakt, water en witte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Mediterrraner Gemüsesalat - Mediterrane groentesalade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groente / schaal- en schelpdieren

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2014-06:

Bistecca alla gorgonzola uit Lombardije

Ingrediënten:
gorgonzola

Soort:
vlees / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Kwartels in druivenbladeren

Ingrediënten:
boter, citroen, druivenblad, jamón, kalfsbouillon, kippenbouillon, kwartel, olijfolie, prosciutto, waterkers en zoete sherry

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2014-06:

Balsamicokarbonades met venkel-grapefruitsalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, grapefruits, karbonades en venkel

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde parelhoen - faraona ripiena

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, jeneverbes, olijfolie, parelhoen, rozemarijn, salieblaadjes en salsicce

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ombervis in een zoutkorst - ombrine al sale

Ingrediënten:
grof zout, ombervis en peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfskopragout met kruidensaus - tête de veau en estouffade, condiments et aromates en ravigote

Ingrediënten:
augurk, azijn, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, druivenpitolie, ei, eidooier, grof zeezout, kalfskop, kappertjes, kruidnagel, laurierblad, mosterd, peperkorrel, prei, rode-wijnazijn, ui, verse peterselie, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Lamsschouder met sherry

Ingrediënten:
bloem, droge sherry, knoflook, lamsschouder, olijfolie, paprikapoeder, rozemarijn, saffraan, sherry-azijn, tijm en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Confit van gemarineerd varkensvlees

Ingrediënten:
gedroogde oregano, knoflook, paprikapoeder, reuzel, varkensfilet, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / inmaak / pekel en marinades
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met gepocheerde eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Bacala alla Vicentina

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, stokvis en ui

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Brandade van bacalao

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, klipvis, knoflook en olijfolie

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Hardgekookte eieren met romige notensaus

Ingrediënten:
druivenpitolie, ei, maïsolie, romige notensaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Freekenpilav met lamsvlees, groene groenten, kikkererwten en zoete specerijen

Ingrediënten:
andijvie, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, citroenschil, freekeh, gemalen komijn, granaatappelsiroop, groene chilipepers, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, rode ui, scherp paprikapoeder en tijm

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Heek met sjalottensaus - nasello insaporito agli scalogni

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, heekfilet, olijfolie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Biefstuk met paddestoelen

Ingrediënten:
biefstuk, eekhoorntjesbrood, extra vierge olijfolie, knoflook, nepitella, olijfolie, portobello en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Fisch Special

Diner / hoofdgerecht uit Fisch Special:

Sylter Meeräschenfilet in Zitronen-Kapern-Fond auf Selleriepüree mit kleinem Gemüse / Harderfilet uit Sylt met citroen-kappertjesfond en selderijpuree met kleine groenten

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis