hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kofta kari - Gehakt met kerriesaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilipeper, foelie, gember, kardemom, kerriesaus, knoflook, lamsgehakt, munt, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / hoofdgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

gebraden ossenhaas met ossenstaartbouillon en zomerse groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, doperwt, groene asperge, knolselderij, laurier, madeira, olie, ossenhaas, ossenstaart, peperkorrels, port, prei, tijm, tuinboon, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Grüner Erbsen-Kebab mit Spargelcreme / Doperwtenkebab met aspergecrème

Ingrediënten:
aardappelvlokken, aspergecrème, casinobrood, doperwten, knoflook, korianderzaad, olie, ui, venkelzaad, water, zetmeel en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Polentagnocchi

Ingrediënten:
basilicum, groene olijventapenade, olie, polenta, water en zout

Soort:
vegan / pasta/noodles
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Gekookte mosselen

Ingrediënten:
laurier, mosselen, prei, selderij, ui, witte wijn en wortel

Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Chinese kool stamppot

Ingrediënten:
20plus kaas, ananasschijven op siroop, chinese kool, groentebouillontablet, halfvolle melk, kerriepoeder, mandarijntjes uit blik, nootmuskaat, peper, rode paprika en zout

Soort:
stamppot / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gegrilde duif

Ingrediënten:
citroen, duif, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Diner / hoofdgerecht uit Fast food:

Tortilla met chili con carne

Ingrediënten:
chilipeper, gehakt, gemalen komijn, gerookt spek, gezeefde tomaten, knoflook, knoflookpuree, laurierblad, rode bonen, rode wijn, tijm, tortilla, ui en yoghurt

Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Diner / hoofdgerecht uit Fast food:

Fish and chips met tartaar

Ingrediënten:
augurk, bloem, ei, eierdooier, frietaardappel, kappertjes, mayonaise, olie, peterselie, pils, schelvisfilet en zilveruitjes

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Heek met romige witte-wijnsaus uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, heekmoot, koffieroom, olijfolie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, citroensap, geklaarde boter, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Cinghiale - Everzwijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, salie, witte wijn en zwijnenlende

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, krab, kreeft, laurierblad, olijfolie, peper, pieterman, prei, rode poon, rozemarijn, saffraandraadjes, selderijstelen, sinaasappelschil, stokbrood, tijm, tomaat, tong, ui, venkelgroen, verse peterselie, vis, wijting, wortel, zeebarbeel, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Agnello con patate al forno (lam met aardappelen uit de oven)

Ingrediënten:
aardappel, lamsschouder, olijfolie, peper, rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Matelote van zoetwatervis in riesling - matelote au riesling

Ingrediënten:
baars, bouquet garni, crème fraîche, eierdooier, forel, laurierblad, nootmuskaat, paling, peper, peterselie, prei, riesling, slagroom, snoekbaars, tijm, ui, verse dragon, water, wortel, zeelt, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Porcini al griglia

Ingrediënten:
bonenkruid, eekhoorntjesbrood, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vegan / paddenstoelen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Forel in riesling - truites au riesling

Ingrediënten:
boter, champignon, crème fraîche, forel, peper, riesling, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Pasta met mosselen

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, mosselen, peterselie, saffraan, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vis- en uienragoût - pochouse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, croutons, karper, knoflook, paling, peper, snoek, varkensspek, witte bourgogne, zilveruitjes, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Korma - Lamsvlees gegaard in yoghurt

Ingrediënten:
amandel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, gember, ghee, kardemom, knoflook, koffieroom, koriander, korianderzaad, lamsbout, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / hoofdgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Geurige, geroosterde kabeljauw met laurier en citroen

Ingrediënten:
citroen, kabeljauwfilet, knoflook, laurier, olijfolie en peterselie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden varkenslende

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenrasp, olijfolie, pancetta, ui, varkenslende, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Klapstuk Bogotá

Ingrediënten:
boter, broodkruim, knoflook, laurier, peper, peterselie, runderbouillon, runderklapstuk, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Colombiaans
Soort:
vlees