Terug naar De Shanghai-keuken.

De Shanghai-keuken recepten

de authentieke en sfeervolle keuken van Oost-China

Fuchsia Dunlop

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Chao shi jian - Geroerbakte kipmengelmoes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kippenhart, kippenlever, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Originele vissoep uit Zhoushan

Ingrediënten:
aardappel, bakolie, gember, lente-ui, rode snapper, shaoxingwijn, tomaat, witte peper, zilvervis en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofde leeuwenkopgehaktballen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, donkere sojasaus, eiwit, frituurolie, gember, lente-ui, lichte sojasaus, paksoi, shaoxingwijn, suiker, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Marinade voor bedelaarskip

Ingrediënten:
donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kentjoer, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofd varkensvlees uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kandij, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Cai rou da hun dun - Wontons met varkensvlees en groente uit Shanghai

Ingrediënten:
boerenkool, fijne kristalsuiker, gedroogde kleine garnalen, gedroogde shii-takes, gedroogd laver zeewier, gember, herderstasje, ingelegde mosterdwortel, lente-ui, olie, reuzel, rijstdeegvellen, sesamolie, shaoxingwijn, spinazie, vet varkensgehakt, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

You bao xia - In olie ontplofte garnalen

Ingrediënten:
bakolie, chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, gember, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, lichte sojasaus, rode rijstazijn en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Authentieke gebakken rijst uit Yangzhou

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, chinese rauwe ham, doperwten, ei, eidooier, gedroogde shii-takes, groene sojabonen, jasmijnrijst, kip, kippenbouillon, lente-ui, shaoxingwijn, spaanse rauwe ham, varkensfilet, witte peper, zeekomkommer, zoetwatergarnalen, zoetwaterkrab en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Nieuwjaarssalade uit Nanjing

Ingrediënten:
bakolie, bleekselderij, chinese zwarte ingelegde komkommer, fijne tafelsuiker, gedroogde judasoren, gedroogde leliebloemen, gedroogde shii-takes, gember, rode paprika, sesamolie, spinazie, taugé en wortel

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Jiao hua tong ji - Bedelaarskip

Ingrediënten:
bloem, fijn zout, gedroogde lotusbladeren, kip, lente-ui, lichte sojasaus, marinade voor bedelaarskip, prei, reuzel, shaoxingwijn, szechuanpeper, varkensbuik en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Gao tang - Fijne banketbouillon

Ingrediënten:
gedroogde coquilles, gember, lente-ui, magere chinese rauwe ham, magere spaanse rauwe ham, scharrelkip, shaoxingwijn en varkensribben

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Dranken / drinken uit De Shanghai-keuken:

Dou jiang - Verse hartige sojamelk

Ingrediënten:
chinese deegstengel, fijne kristalsuiker, gedroogde gele sojabonen, gedroogde kleine garnalen, ingelegde groente uit sichuan, lente-ui, lichte sojasaus en plantaardige olie

Keuken:
Chinees / Shanghai
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xue cai mao dou - Groene sojabonen met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, fijne tafelsuiker, gember, gepekelde bamboescheuten, groene sojabonen, ingelegde mizuna, knoflook, mager varkensvlees, sesamolie, shaoxingwijn, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Kruidig rijstmeel

Ingrediënten:
donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, jasmijnrijst, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn en steranijs

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Klassieke gekookte stevige tofoerepen in kippenbouillon

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gepekelde ham, erwtenscheuten, garnaleneieren, gepelde rauwe garnalen, jonge spinazie, kipfilets, kippenbouillon, kippenkropmaag, kippenlever, kippenolie, reuzel, spaanse gepekelde ham, stevige tofu, zetmeelpasta en zout

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Mian jin chao su - Tarwegluten met gemengde groenten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, fijne kristalsuiker, gedroogde judasoren, tarwegluten, gekookte tarwegluten, gember, groene paprika, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, sesamolie, vegetarische darmen, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Leeuwenkopgehaktballen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, eiwit, gember, lente-ui, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Smakelijke bouillon

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gember, groentebouillon, kandij, lichte sojasaus, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Dong po rou - Varkensvlees à la Donpo

Ingrediënten:
donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, gestoomde lotusbladbroodjes, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik met vel en witte rijst

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Shen xian cai - Betoverende daikon

Ingrediënten:
bakolie, daikon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, groente, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon / groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Veganistische kruidige geroerbakte tofoe met tafelzuur

Ingrediënten:
bakolie, champignon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde chilipeper, groentebouillon, ingelegde mizuna, kruisdisteloesterzwam, lichte sojasaus, oesterzwammen, sesamolie, shaoxingwijn en stevige tofu

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Yang zhou chao fan - Gebakken rijst uit Yangzhou

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, chinese rauwe ham, doperwten, ei, eidooier, gedroogde shii-takes, groene sojabonen, jasmijnrijst, kip, kippenbouillon, garnaal, lente-ui, shaoxingwijn, spaanse rauwe ham, varkensfilet, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
rijst / varkensvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Gebakken rijst uit Yangzhou met sojasaus

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, chinese rauwe ham, chinese sojasaus, doperwten, ei, eidooier, gedroogde shii-takes, groene sojabonen, jasmijnrijst, kip, kippenbouillon, garnaal, lente-ui, shaoxingwijn, spaanse rauwe ham, varkensfilet, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
rijst / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Song sao yu geng - Dikke vissoep van mevrouw Song

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, chinkiangazijn, donkere sojasaus, eidooier, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, magere chinese rauwe ham, magere spaanse rauwe ham, reuzel, shaoxingwijn, water, witte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Wu xi rou gu tou - Vlezige varkensribben uit Wuxi

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, rode gefermenteerde rijst, shaoxingwijn, steranijszaden, varkensribben, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Mao er duo - Kattenoren

Ingrediënten:
bakolie, bamboe, chinese rauwe ham, doperwten, gedroogde shiitake, glutenrijk meel, kipfilet, kippenbouillon, spaanse rauwe ham, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Kippenlever met Chinese bieslook

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chilipoeder, chinese bieslook, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, kippenlever, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Ba bao la jiang - Pittige achtschattenrelish

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, bouillon, chili-knoflooksaus, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde garnalen, gedroogde shiitake, groene sojabonen, kipfilet, kippendij, rauwe pindas, shaoxingwijn, stevige tofu, varkensfilet en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Song shu yu - Eekhoornvis in zoetzure saus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, doperwten, dubbelgeconcentreerde tomatenpuree, gedroogd aardappelzetmeel, marinade voor eekhoornvis, pijnboompitten, saus bij eekhoornvis, water, zeebaars en zeebrasem

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Krabsoep uit Ningbo

Ingrediënten:
aardappel, bakolie, gember, lente-ui, shaoxingwijn, tomaat, witte peper, zout en zwemkrabben

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

San ding bao - Gestoomde drie-blokjes-broodjes uit Yangzhou

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, deeg voor gestoomde broodjes, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kipfilet, kippendij, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Zeewierbeslag

Ingrediënten:
aardappelmeel, aonori-ko zeewiervlokken, bakpoeder, bloem, tai tiao zeewiervlokken en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / beslag/deeg
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Eenvoudige eekhoornvis

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, doperwten, gedroogd aardappelzetmeel, marinade voor eekhoornvis, pijnboompitten, saus bij eekhoornvis, tomatenpuree, water en zeebrasem

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Vulling voor achtschatten-kalebaseend

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, chinese gepekelde ham, donkere sojasaus, gedroogde shii-takes, gember, groene sojabonen, kipfilet, kleefrijst, lente-ui, lichte sojasaus, lotuszaden, spaanse gepekelde ham en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ba bao hu lu ya - Achtschatten-kalebaseend

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, eend, fijne tafelsuiker, gember, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, shanghai-paksoy, shaoxingwijn, steranijszaden, vulling voor eend, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Bouillon

Ingrediënten:
anijszaad, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, vijfkruidenpoeder en witte peper

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Zoetzure saus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, lichte sojasaus, shaoxingwijn en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Shao xing xiao chao - Klein roerbakgerecht uit Shaoxing

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, chinese gele bieslook, chinkiangazijn, ingelegde mosterdkoolknol zha cai, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, rode rijstazijn, shaoxingwijn, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Boeddhistische "gebraden eend"

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde shii-takes, gember, lichte sojasaus, paddenstoelen, shaoxingwijn, suiker, tofuvellen en wortel

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofd varkensvlees uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kandij, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Zwart "char siu" varkensvlees

Ingrediënten:
donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, steranijszaden en varkensbuik

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofd varkensvlees met kastanjes

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, ei, fijne tafelsuiker, gember, kandij, kassie, kastanjes, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Qing chao su xie fen - Vegetarisch "krabvlees"

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chinkiangazijn, eiwit, fijne kristalsuiker, gedroogde shiitake, gember, koriander, kruimige aardappel, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofd varkensvlees met gezouten vis

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde gele ombervis, gember, kandij, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Varkensvleesvulling

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gember, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, vet varkensgehakt, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Zui ji - Dronken kip

Ingrediënten:
gember, huadiaowijn uit shaoxing, ijswater, kipfilet, kippendijen, kippendrumsticks, lente-ui, sterke chinese likeur en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Klassieke helder gestoomde Reeves elft

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gepekelde ham, chinkiangazijn, darmvlies, gedroogde shii-takes, gefermenteerde kleefrijst, gember, hilsa, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, reeves elft, shaoxingwijn, spaanse gepekelde ham, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Lunch / snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Yang chun mian - Lentenoedels

Ingrediënten:
bouillon, chinese tarwenoedels, donkere sojasaus, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Qing zheng xian yu - Helder gestoomde zeebaars

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gepekelde ham, chinkiangazijn, gedroogde shii-takes, gefermenteerde kleefrijst, gember, kippenbouillon, kippenolie, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, shaoxingwijn, spaanse gepekelde ham, witte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ban li shao ji - Gestoofde kip met kastanjes

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, kippendijen, kippenpoten, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, voorgekookte kastanjes en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Leeuwenkopgehaktballen met wolhandkrab

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, eiwit, gember, krabkuit, lente-ui, peper, shaoxingwijn, varkensbuik, water, wolhandkrabvlees en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt / lunch uit De Shanghai-keuken:

Sheng jian man tou - "Potstickers"uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, bakpoeder, bouillongelei, chinees glutenarm meel, chinees glutenrijk meel, chinkiangazijn, fijne kristalsuiker, gedroogde gist, gember, lente-ui, lichte sojasaus, noedels, sesamolie, shaoxingwijn, varkensgehakt, wit sesamzaad, witte peper, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees