167 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikerbruine suikercitroengrascitroensapeigemberknoflookkokosmelkkomkommerlente-uilimoenmuntolieolijfoliepalmsuikerpeperrode chilipeperrode uisjalotsojasausthaise vissausuivissauszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met rode pepers 1 - gangsa 1

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, runderlappen, trassi, verse komijn, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rode enchiladasaus

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Taco-soße - Tacosaus

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen komijnzaad, jalapeñopeper, korianderpoeder, limoensap, pruimtomaten, pruimtomaten uit blik, sjalot, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / saus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vietnamese komkommersalade

Ingrediënten:
bosui, jalapeñopeper, japanse komkommer, knoflook, koriander, limoensap, munt, neutrale olie, perzische komkommer, pinda, suiker, sushirijstazijn, vissaus en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
salade
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Pittige rijstnoedelsalade

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, komkommer, koriander, limoensap, olijfolie, radijs, rijstvermicelli, rode chilipeper, sojasaus, suiker, vissaus en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Fluke Ceviche

Ingrediënten:
basilicum, jalapeñopeper, citroenolie, citroensap, espelettepeper, koriander, limoensap, munt, olijfolie, suiker, tomaat, rode ui, zeezout, zomerbot en zomerbotfilet

Soort:
vis
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Krab- en waterkerssalade

Ingrediënten:
gele paprika, koriander, lente-ui, lichte olijfolie, limoensap, palmsuiker, rode peper, tamarindewater, vers krabvlees, vissaus en waterkers

Soort:
salade
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Salade van zeewier, gember en wortel

Ingrediënten:
arachideolie, fijne kristalsuiker, gedroogde zeespaghetti, gemberwortel, komkommer, koriander, limoensap, mango, munt, pinda's, rijstazijn, sesamzaad en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Pittige pompoensoep

Ingrediënten:
currypasta, flespompoen, gember, kokosmelk, koriander, korianderblaadjes, limoensap, olijfolie, pompoen, rode ui, suiker, ui en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Noedels:

Koude sobanoedels met kreeftsalade

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipeper, citroengras, citroensap, koriander, kreeft, lente-ui, limoensap, mizuna, pindaolie, rijststokjes, rucola, sla, sobanoedels, spinazie, vissaus, waterkers en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Soep van groene groenten

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, citroengras, doperwten, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koriandersteeltjes, korianderzaad, limoensap, sojasaus, suiker, tuinbonen, vissaus vegetarisch, voorjaarskool en witte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Thaise koolsla

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, palmsuiker, pinda, pomodori, rode chilipeper, rodekool, sla, sperziebonen en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpe zoetzure kikkererwten met aubergine

Ingrediënten:
asafoetida, aubergine, chili, gemberwortel, kerrieblad, kerriepoeder, kidneybonen, kikkererwt, koriander, kurkumapoeder, limoensap, neutrale olie, peper, pinda, pintobonen, rietsuiker, sambarpoeder, spliterwten, tamarindepasta, zout en zwarte kikkererwten

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gerookte en pikante salsa roja

Ingrediënten:
chipotlepeper in adobosaus, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa borracha

Ingrediënten:
bier, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tequila, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Pad Thai Van Groenten Met Krokante Tofu

Ingrediënten:
broccoli, bruine suiker, knoflook, kool, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, olie, pinda's, rijstazijn, rijstnoedels, sjalot, sojasaus, taugé, tofu, tomatenpuree, water en wortel

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pomelosalade

Ingrediënten:
garnaal, knoflook, kokos, krabvlees, lente ui, limoensap, palmsuiker, pinda, pomelo, rode pepers, sjalot, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Pomelosalade

Ingrediënten:
anijssterren, arachideolie, gemberwortel, kaneelstokje, koriander, limoensap, mango, munt, oranjebloesemwater, palmsuiker, pinda's, pomelo's, rijstazijn, rode chilipeper, thaise sjalotjes, waterkers, zout en zwart sesamzaad

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Thaise salade met gerookte zalm

Ingrediënten:
basilicum, gebakken sjalotjes, gerookte zalm, groene mango, groene papaja, knoflook, koriander, kwartelei, limoensap, munt, palmsuiker, pinda, rode peper, sjalot, vissaus en zalmeitjes

Soort:
salade
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Thaise cashewnotensaus

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, cashewnoten, knoflook, kokosmelk, limoensap, nam pla, olie, rode spaanse peper, rode thaise currypasta, sereh, serehpoeder, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise noedelsalade met rundvlees

Ingrediënten:
bieflap, bosui, bruine suiker, citroensap, eiermie, gefruite uitjes, knoflook in olie, limoensap, lollo bionda, olie, rode spaanse peper, sla, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / basisrecept uit Indonesie:

Standaarddressing lalab gerechten

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflookpoeder, limoensap, olie, sambal oelek, verse koriander en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...