194 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbloembotercitroenraspcitroensapcitroenschileieidooierfruitgembergemberpoederhoningkaneelstokjeknoflookkristalsuikerkruidnagelmelkmuntolijfoliepoedersuikersinaasappelsuikeruiwitte wijnzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Koude morellensoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroenschil, kaneelstokje, morellen, rode wijn, suiker en water

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zoetzure pompoen

Ingrediënten:
citroenschil, gemberwortel, kaneelstokje, pompoen, suiker, water en witte-wijnazijn

Soort:
groente / azijn / conserven
Een recept uit Caroline Lebar - Elke zondag heerlijk taart

Recept uit Elke zondag heerlijk taart:

Appelcitruscranberry

Ingrediënten:
appels, bloem, citrusfruit, deeg, grapefruit, honing, kaneel, karamel, kruimeldeeg, mandarijnen, sinaasappel, suiker, taartbodem, tafelsuiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Kandeel

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroenschil, eidooier, kruidnagel, pijpkaneel, rijnwijn en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / feestdagen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Diner / hoofdgerecht uit De vrolijke keuken:

Heet bedje bliksem

Ingrediënten:
appelen, boter, citroenschil, gehaktballen, goudreinet, kaneel, suiker, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde munt, kaneelstokje, kurkuma, munt, olijfolie, prei, risottorijst, water, wijnbladeren, witte druiven, witte ui en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Treacle-taart - treacle tart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, pecannoten, poedersuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Appeldessert

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, bruine suiker, citroenrasp, kaneel, nootmuskaat, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Kostelijke pruimensoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel, pruimen, suiker, water en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude kruisbessensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, kruisbessen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep met aardappel

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude appelsoep

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude abrikozensoep

Ingrediënten:
abrikozen, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Haal meer recepten op...