130 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbloemcayennepepercitroensapeigaram masalagemalen kaneelgemberkaneelstokjeknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkruidnagelolijfoliepaprikapoederpeperspecerijentomatenpureeuiwateryoghurtzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Niter Kibbeh

Ingrediënten:
geklaarde boter, gember, kaneel, kardemompeul, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, peper, turmeric, ui en venkelzaad

Soort:
boter en olie
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met kool op z'n Libanees

Ingrediënten:
boter, bulgur, citroensap, couscous, groentebouillon, olijfolie, peper, prei, specerijen, tarwe, tomatenpuree, vegetarische worcestersaus en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Preikoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, melk, olijfolie, peterselie, prei, rode chilipeper, sjalot, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en polenta

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kaas, kaneelstokje, kippenbouillonblokje, komijn, lamsschouder, melk, olijfolie, peperkorrels, polenta, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

rodelinzensoep met snijbiet

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen komijnzaad, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, rode linzen, rode ui, snijbiet, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kibbeh uit Gaziantep

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, bulgur, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gemalen komijnzaad, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, rode ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Zwarte dhal

Ingrediënten:
asafoetida, gedroogde zwarte urad dhal, geelwortelpoeder, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sjalot, tomatenpuree, ui, yoghurt, zout en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gevulde paprika's in tomatensaus

Ingrediënten:
augurk, boter, djinten, gezeefde tomaten, kaneel, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode wijn, rundergehakt, ui, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gehaktpastei met ui en bulgur - kibbee nayee

Ingrediënten:
bindsla, boter, fijne bulgur, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, ijswater, lente-ui, mager lamsvlees, mager rundvlees, olijfolie, pitabrood, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees / Syrisch
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Haal meer recepten op...