320 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemcitroencitroensapdilleeigroentebouillonkervelkippenbouillonknoflookkruidenmelknootmuskaatolijfoliepeterselieroomsjalotsuikertijmuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zomerse krabsalade - avocado - zuurdesemsoldaatjes

Ingrediënten:
avocado, bleekselderij, boter, bruin krabvlees, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde spaanse peper, munt, nootmuskaat, peper, peterselie, tomaat, wit krabvlees, yoghurt, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Polenta of gierstsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gierstpuree, knoflook, melk, mosterdpoeder, munt, polenta en zwarte peper

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamslende met in vanille gesmoorde witlof en zuringpesto

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, boter, citroenschil, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, grof zeezout, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lamslende, munt, olijfolie, rode chilipeper, rozemarijn, tijm, vanillestokje, witlof, zuringblad en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zondagse lunchsauzen

Ingrediënten:
appel, boter, citroen, cranberry's, engelse mosterd, gemberpoeder, kruidnagel, laurier, melk, munt, nootmuskaat, peper, sinaasappel, suiker, witbrood, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Miniworteltjes en mungbonen met gerookte labneh en krokante pita

Ingrediënten:
boter, citroenschil, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, grof zeezout, karwijzaad, knoflook, lapsang souchong, miniwortel, mungbonen, munt, olijfolie, oolongthee, pitabroodjes, rode ui, roze peperkorrels, sherryazijn, tijm, venkelzaad, za'atar en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, boter, koriander, kruimige aardappel, melk, munt, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

In de pan gebakken tongscharfilets met salsa verder

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, augurk, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, citroen, dijon-mosterd, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, munt, nieuwe aardappelen, paarse broccoli, rode-wijnazijn, tongfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Fish ‘N’ Chips My Way

Ingrediënten:
aardappels, azijn, blond bier, boter, doperwten, ei, fleur de sel, kabeljauwfilet, meel, munt, olie om te frituren, peper, knoflook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, boter, chilipoeder, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, laurierblad, munt, peterselie, rozemarijn, salie, sjalot, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Artisjok in perkament

Ingrediënten:
artisjokhart, basilicum, boter, knoflook, munt, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde spruiten met hazelnoot

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, hazelnoot, munt, olijfolie, peterselie, spruiten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Tournedos met polenta en groene saus

Ingrediënten:
basilicum, boter, dijonmosterd, droge sherry, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, madeira, mignonnette peper, munt, parmezaanse kaas, peper, peterselie, polentameel, runderbouillon, tournedos, wijnazijn, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Sauce paloise

Ingrediënten:
boter, eidooier, kervel, munt, peper, sjalot, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel geglaceerde wortel

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, kervel, munt, olijfolie, peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Eiernoedels met lamskofta in rode currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, eiernoedels, eiwit, geklaarde boter, gember, knoflook, kokosmelk, koolbladeren, koriander, mager lamsgehakt, munt, nootmuskaat, patentbloem, peterselie, plantaardige olie, rode currypasta, rode linzen, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Haal meer recepten op...