210 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikerbruine suikercitroensapgemberketjap benteng manisknoflookkokosmelkkomkommerkorianderlimoenolieolijfoliepeperpindakaasrijstazijnsambal oeleksesamoliesjalotsojasaussuikertaugétomaatuiwaterwortelzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Thaise salade

Ingrediënten:
gemalen komijn, gember, gembersiroop, sla, knoflook, koriander, limoensap, rijstazijn, rode peper, rucola, sesamolie, sesamzaad, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, tomatenketchup, vissaus, witte wijn, wokolie en zonnebloemolie

Soort:
salade / insecten
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Sojasaus met chilipepers

Ingrediënten:
citroensap, limoensap, sjalot, sojasaus, suiker en thaise pepers

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht uit Sous-vide thuis:

Kipvleugels met jerk-marinade

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, gember, kaneel, kipvleugels, knoflook, lente-ui, limoen, limoensap, madame jeanettes, nootmuskaat, piment, sojasaus en tijm

Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht uit Sous-vide thuis:

Varkenssaté met pindasaus

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen koriander, geroosterde pindas, kokosmelk, koolzaadolie, korianderblaadjes, kurkuma, lichtbruine suiker, limoen, limoensap, pindakaas, rode currypasta, sojasaus, varkenskabonades en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
sous-vide
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Karbonades met portabello's

Ingrediënten:
citroengras, droge sherry, kleefrijst, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, portabello, ribkarbonades, rode pepers, sesamolie, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus en whisky

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte garnalen met mie

Ingrediënten:
chilivlokken, daikon, garnalen, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, pinda, rijstmie, sesamolie, sjalot, sojasaus, taugé en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Eierrolletjes

Ingrediënten:
eieren, knoflookbieslook, limoensap, sojasaus, suiker, verse koriander en verse peper

Keuken:
Thais
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gadogado met tahoe

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, ei, emping, gebakken uitjes, groene peper, ketjap manis, kokosmelk, komkommer, kroepoek, limoensap, pindakaas, santen, selderij, sperziebonen, suiker, tahoe en taugé

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Balletjes:

Kalfsgehaktballetjes met vijf specerijen

Ingrediënten:
kalfsgehakt, kaneelstokje, kruidnagel, limoensap, muskaatwijn, noilly prat, peperkorrel, saucijzenvlees, sojasaus, steranijs, suiker, venkelzaad en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Kippengehaktballetjes in bouillon

Ingrediënten:
chilipeper, citroengras, ei, gember, kipfilet, kippenbouillon, kippendij, knoflook, limoensap, maïzena, olijfolie, biet, sojasaus, suiker, verse koriander, wortel en zoete aardappel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Diner / hoofdgerecht uit Smakelijke salades:

Aromatische rijstsalade

Ingrediënten:
arachideolie, babymais, basmatirijst, groene paprika, lente-uien, limoensap, sesamolie, sojasaus, uien en varkensvlees

Soort:
salade
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde inktvis - pla muk yang

Ingrediënten:
bai pak chee, inktvis, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, nam taan peep, palmsuiker, sojasaus, thaise vissaus, ui en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde varkenshals - kaw moo yang

Ingrediënten:
bai pak chee, groene chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkensnek, verse koriander, verse korianderwortel en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise noedelsalade met rundvlees

Ingrediënten:
bieflap, bosui, bruine suiker, citroensap, eiermie, gefruite uitjes, knoflook in olie, limoensap, lollo bionda, olie, rode spaanse peper, sla, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Tunfisch-Tatar auf Guacamole / Tonijntartaar op guacamole

Ingrediënten:
aziatische vinaigrette, basilicum, basilicumolie, chilipeper, enoki, gele paprika, gember, guacamole, kerriepoeder, knoflook, koriander, kwartelei, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, rode paprika, sojasaus, tomatensaus, tonijn, wasabimayonaise en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Halfvolle pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilipeper, citroengras, groentebouillon, knoflook, kurkuma, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kokosnootsoep met kerrie en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, druivenpitolie, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, maïsolie, shiitake, sojasaus, thaise chilipeper, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sojavinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, donkere sesamolie, extra vierge-olijfolie, limoensap, peper, sjalot, sojasaus, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Haal meer recepten op...