114 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloemboterjeneverbeskaneelkaneelstokjeknoflooklaurierbladnootmuskaatolijfoliepeperpreirode wijnspecerijentijmtomatenpureeuivetwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Moksimarinade

Ingrediënten:
cayennepeper, ketjap, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, paprikapoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Hertenvlees in witte wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ouderwets lekkere rode kool

Ingrediënten:
appel, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, rode kool, rode wijn, roomboter, suiker, ui, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Zelf tomatenchutney maken

Ingrediënten:
azijn, gemalen kruidnagel, gembersiroop, kaneel, laurierblad, limoen, peper, tomaten, ui, gember en witte basterdsuiker

Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Jerk ham, ei en friet

Ingrediënten:
ananas, ei, friet, knoflook, kruidnagel, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, marmelade, moutazijn, nootmuskaat, olijfolie, piment, rietsuiker, rum, tijm, ui en varkensschouder

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Biersauce - Biersaus

Ingrediënten:
bakzout, bieslook, bleekselderij, boter, crème fraîche, donker bier, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, pastinaak, peper, room, selderijblad, sjalotten, suiker, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Rode kool

Ingrediënten:
aardappel, appel, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, pimentkorrels, reuzel, rode bosbessen, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, ui, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Zoervleiskroket

Ingrediënten:
appel-perenstroop, basterdsuiker, blanke azijn, bloem, boter, doorregen runderlappen, fijn paneermeel, gelatine, kruidnagel, laurier, natuurazijn, ontbijtkoek, paneermeel, grof, peper, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Limburgs
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Herten Biefstuk Met Cassiscompôte

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, cassisbessen, cognac, hertebout, jeneverbes, kruidnagel, laurier, maldon zeezout, olijfolie, rozemarijn, roze peperkorrels, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Vossenbessensaus

Ingrediënten:
distelolie, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagel, laurier, peper, peperkorrels, port, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalotten, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, vossenbessen, wildbotten, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Rozenbottelsaus

Ingrediënten:
distelolie, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagel, laurier, peper, peperkorrels, port, prei, rode wijn, rozemarijn, rozenbottels, sjalotten, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, wildbotten, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Haal meer recepten op...