311 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeigemberkippenbouillonknoflookkomkommerkorianderlente-uilimoensapmaïzenaolieolijfoliepeperplantaardige olierode paprikasambal oeleksjalotsojasaustomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Kümmel gebratene Lotte auf Tomaten-Safran-Sauce mit Auberginegemüse / In karwijzaad gebakken zeeduivel op tomaten-saffraansaus met auberginegroente

Ingrediënten:
aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Geroerbakte garnalen en pepers

Ingrediënten:
bruine suiker, garnalen, knoflook, plantaardige olie, rode peper, sesamolie, sojasaus en tomatensap

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Food for thought:

Omelet met zoet-zure tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, ei, gele kerstomaat, gember, knoflook, lente-ui, plantaardige olie, rode kerstomaat, sesamolie, shaoxingwijn en shoyu

Keuken:
Chinees
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Grandioze gado gado

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, ei, knoflook, komkommer, koriander, kroepoek, limoen, palmsuiker, pindakaas, radijs, rawitpeper, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, tamarindepasta, taugé, tofu, tomaat en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Curry met kofta van pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken tomatensalade

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, lente-ui, sojasaus, suiker, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Te gast bij Jamie:

Trio verse oesters

Ingrediënten:
boter, broodjes, citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, koriander, limoen, mierikswortel, oesters, peper, rode ui, rodewijnazijn, selderijzout, sesamolie, sojasaus, suiker, tabasco, tomaat, wodka, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Thaise parelcouscoussalade

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gembersiroop, kerstomaat, knoflook, koriander, lente ui, limoen, minikomkommer, munt, parelcouscous, pinda, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, voorgerecht en winterpeen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Pad-thairolletjes

Ingrediënten:
chili-knoflooksaus, glasnoedels, groene kool, kruiden, limoensap, loempiavellen, rijstvel, rode kool, sesamolie, suiker, sushi-azijn, tamari, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vegan / hartige hapjes / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kip met chilipepers en paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, curryblaadjes, gember, groene chilipeper, kip, knoflook, kurkuma, rode paprika, sesamolie, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tofu met vijf kruiden, gestoomde aubergines en kardemompassata

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, chinees vijfkruidenpoeder, citroengras, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gember, grof zeezout, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, mirin, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, thaise sjalotjes, tofu, tomatenpassata, tomatenpuree, witte peper, zonnebloemolie, zwarte peper en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...