254 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbruine suikerknoflookkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnsjalottomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Recept van Mijn Recepten:

Gerookte kipfilet

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, honing, jeneverbessen, kipfilet, kippendij, kleurzout, knoflook, laurierblaadje, peperkorrels, tijm en water

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Ganzenborst met bramensaus

Ingrediënten:
balsemiekazijn, bramen, gans, gin, ingewanden van gans, laurierblad, rode wijn, rodewijnazijn, saffloerolie, suiker, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Vleesschotel op de wijze van boerin Hofscholte

Ingrediënten:
aromat, belgisch bier, boter, bruin brood, bruine boterhammen, donker bier, franse mosterd, groentemix, laurierblad, peper, runderlappen, rundvet, suiker, tijm, ui, vet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gevlinderde Thanksgiving-kalkoen

Ingrediënten:
bleekselderij, chilivlokken, citroen, extra vierge-olijfolie, gele ui, kalkoen, knoflook, laurierblad, rozemarijn, salie, suiker, tijm, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Krokante eendenbouten met venkelsalade

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, ciderazijn, citroensap, eendenbout, eendenvet, extra vierge-olijfolie, grof zout, knoflook, komijnzaad, laurierblad, rode ui, venkelknol, venkelzaad en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Atún con tomate

Ingrediënten:
bloem, citroensap, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, suiker, tijm, tomatenblokjes uit blik, tonijnsteak, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Poolse stoofschotel Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, karwij, knoflook, laurierblad, paddenstoelen, runderlappen, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, varkenslap, witte kool, witte peper en zout

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Varkensbuik in amandelmelk

Ingrediënten:
amandelen, amandellikeur, amaretto, citroenrasp, citroenschil, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, slagroom, suiker, varkensbuik, verse tijm, witte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Gestoofd konijn

Ingrediënten:
kaneelstokje, konijn, laurierblad, olijfolie, oregano, piment, prei, rode ui, rode wijn, rodewijnazijn, sinaasappelschil, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, verse rozemarijn, verse tijm en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, birds-eye chilipeper, knoflook, koolzaadolie, laurierblad, olijfolie, pimentón dulce, pimenton picante, rawit, rode wijn, suiker, tomaten uit blik, verse rozemarijn, verse tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Spinazie, pijnboompitten, rozijnen en ansjovis

Ingrediënten:
frituurolie, gezouten ansjovisfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijnboompitten, pitabroodje, rode ui, rodewijnazijn, rozijnen, snijbiet, spinazie, suiker, verse rozemarijn, verse tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Tomatensoep met roon en wodka

Ingrediënten:
basilicum, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, pruimtomaat, selderij, slagroom, suiker, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui en wodka

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Konijn in Bourgondische saus

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, champignon, konijnenbout, laurierblad, olie, rode bourgogne, sjalot, suiker, verse peterselie, verse tijm, wildbouillon en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gebraden eend met cranberrycompote

Ingrediënten:
balsemiekazijn, cranberries, droge witte wijn, eend, grove mosterd, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, rozijnen, sinaasappelsap, suiker, tijm, tomaat, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans / Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / stomen
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Vlaamse stoofkarbonades

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, grove mosterd, laurierblad, peper, rode wijnazijn, rundvlees, ui, verse tijm, volkorenbrood, westmalle trappist dubbel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipkasserol met zuidvruchten en gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, gedroogde abrikoos, grove mosterd, kippenbouillon, kippendij, krenten, langkorrelige zilvervliesrijst, laurierblad, saffloerolie, sinaasappelrasp, suiker, sultanarozijnen, ui, verse peterselie, verse tijm, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Haal meer recepten op...