113 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijbloemcayennepepercrème fraîchedragondroge witte wijneidooiergevogeltefondknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreiroomsjalottijmuivisfondwitte peperwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Recept uit Down to earth:

Slasoep met kerrie

Ingrediënten:
boerenbrood, citroensap, crème fraîche, fleur de sel, kerriepoeder, kippenbouillon, kropsla, olijfolie, parmezaanse kaas, room, roomboter, sjalot en witte wijn

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Wijnbavarois - bavarese al vino

Ingrediënten:
biscuitgebak, bladgelatine, blauwe druiven, boter, citroensap, eierdooier, fijne kristalsuiker, poedergelatine, slagroom en zoete witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / pudding
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn met tonijn - rotolo di coniglio con il tonno

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, boter, citroensap, eierdooier, kerrie, olijfolie, peper, pistachenoten, rucola, sjalot, slagroom, tonijn op olie, uitgebeend konijn, vleesbouillon, witte truffelpasta, wittetruffelpasta, witte wijn, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Heilbot in saffraansaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, dragon, heilbotmoot, peper, room, saffraandraadjes, sherry, strooiaroma, tomaat, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Forelfilets in kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, forelfilet, peper, room, ui, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse kervel, verse lavas, verse peterselie, viskruiden, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Reebokzadel met ridderzwammen

Ingrediënten:
boter, citroensap, grootwild, magere room, reebokzadel, ridderzwammen, sjalot, slagroom, wildglace, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kalkoen met morieljes op onze wijze

Ingrediënten:
boter, citroensap, ganzenvet, gevogeltebouillon, kalkoen, kalkoenlever, magere room, morieljes, slagroom, truffel, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Duifjes met erwten en dragon

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, duiven, erwten, magere room, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Vissoep met venkel

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, droge witte vermout, garnalen, groentebouillon, lente-ui, mosselen, peper, rode paprika, slagroom, tarwebloem, venkel, visfond en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Sardinische zite met vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, goudse kaas, kabeljauwfilet, koolvisfilet, pasta, peper, prei, slagroom, tomaat, venkel, visbouillon, witte wijn, zite en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaroni met spinazi en kabeljauw

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, boter, citroen, citroensap, diepvriesspinazie, droge witte wijn, kabeljauwfilet, lintmacaroni, macaroni, maïzena, nootmuskaat, peper, slagroom, spiraalmacaroni en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gerookte zalmsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookte zalm, knoflook, knolselderij, melk, peper, room, ui, vis, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Haal meer recepten op...