67 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroencrème fraîchedragondroge witte wijneidooierkippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomtijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Knoflooksoep met harissa

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, saffraan, sjalot, tijm, tomatenpuree, witte wijn, zeezout en zoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd kardoen van vang en portsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kardoen, morieljes, olijfolie, paddestoelen, port, rode ui, rundervang, shiitakes, truffel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heekpakketje met linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, citroensap, droge witte wijn, groene linzen, heekmoten, knoflook, koriander, olijfolie, olijfolie extra vierge, peper, peterselie, prei, rode linzen, venkel, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsborst met salsa verde en schorseneren

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, bladpeterselie, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroen, citroensap, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kappers, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, pancetta, rodewijnazijn, rucola, schorseneer, uien en winterpeen

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Selderij op z'n Grieks - sedano alla greca

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, courgette, droge witte wijn, olijfolie, peper, sultana's, tomatenpuree, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Zeelt met kruiden - tinca alle erbe

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, groene olijven, olijfolie, peper, sjalot, verse basilicum, verse bladpeterselie, majoraan, verse tijm, voorgeweekte stokvis, wortel, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kippenlevercrostini - crostini con fegatini di pollo

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, kappertjes, kippenlever, olijfolie, peper, rodewijnazijn, ui, volkoren boterham, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / orgaanvlees
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Kalfsvlees met tonijnsaus

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bliktonijn, citroensap, kalfsmuis, kappers, olijfolie, peterselie, ui, winterwortel en witte wijn

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Risotto alla marinara - Visrisotto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroensap, garnalen, inktvis, mosselen, olijfolie, bladpeterselie, rode spaanse peper, tomatensaus, ui, venusschelpen, vialone nano-rijst, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Chaud-frois de poulet, morvandelle - Kip chaud-froid

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengebraad met honing

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, braadvocht, citroensap, citroenschil, cognac, gemalen kruidnagel, honing, kalkoen, kalkoenbouillon, kalkoenorganen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, maïzena, mosterdpoeder, navelsinaasappel, port, rodewijnazijn, saffloerolie, sinaasappel, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, volkorenbrood, witte wijn, wortel, zoete aardappel en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Baskische vissoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, brandewijn, citroensap, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, prei, rauwe gamba, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, witvisfilet en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Haal meer recepten op...