147 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgembergroentekikkererwtenknoflookkomijnkomkommerkruidenkurkumaolieolijfoliepeterselierijstspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Tav Sponaw - Spinazieomelet

Ingrediënten:
cottagecheese, dille, ei, kasseri, koriander, lente-ui, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, piment, spinazie, walnoten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot voor de pasen

Ingrediënten:
artisjokharten, bieten, bladpeterselie, courgette, doperwten, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kardoen, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, prei, spinazie, tuinbonen, venkel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Osban - Gevulde darmen

Ingrediënten:
gehakt, harissa, knoflook, koriander, lever, munt, peper, peterselie, rijst, schapendarm, selderijblad, spinazie, ui en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
worst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tuinbonenburgers

Ingrediënten:
aardappel, citroen, ei, geelwortelpoeder, groene chilipeper, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, olijfolie, paneermeel, spinazie, tuinbonen, venkelzaad, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Groene mole

Ingrediënten:
cactusbladeren, citroen, courgette, doperwten, gember, groene chilipeper, groene tomaten, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, peper, pompoenpitten, prei, reine claudes, romainesla, sesamzaad, spinazie, vijgenbladeren en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, boter, chilivlokken, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, knoflook, koriander, limoen, melk, olijfolie, scharrelei, scharreleiwit, spinazie, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Groentevindaloo - goudgele kipspiesjes

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, erwten, extra vierge olijfolie, garam masala, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, groentebouillon, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, koriander, kurkuma, mais, peper, rode ui, rozijnen, scharrelkipfilet, spinazie, tomaat, tuinbonen, venkelzaad, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep, vegan

Ingrediënten:
boterhammen, havermelk, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, water, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gevulde portobello's

Ingrediënten:
citroensap, gehakt, geitenkaas, granaatappelpitjes, koriander, olijfolie, oude kaas, parelcouscous, portobello, sjalot, spinazie, nootmuskaat, peper, zongedroogde tomaatjes en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Red snapper met bietenpuree

Ingrediënten:
bieslook, biet, bladselderij, cajunkruiden, chilipoeder, citroensap, courgetterolletje, gemalen koriander, groene mole, knoflook, koriander, olijfolie, red snapperfilet, spinaziequenelle, witte peper en zwarte tuile

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Bkoula à la Saida

Ingrediënten:
bladspinazie, boerenkool, citroen, gekonfijte citroen, knoflook, komijnpoeder, koriander, marokkaanse olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
boterhammen, bouillon, knoflook, koriander, melk, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vega Feest Van Nina Olsson: Regenboogcurrytafel

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, hamburgers, citroensap, curry, garam masala, gemalen koriander, amandel, ghee, groentebouillon, rozijn, kikkererwten, komijn, komkommer, kurkuma, naan, naanbrood, plantaardig vet, plat brood, raita, sjalotjes, spinazie, spinazieblaadjes, knoflook, honing, kaneel, zout, verse koriander, water, yoghurt, zout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade met gestoofde kruiden

Ingrediënten:
bladspinazie, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, rucola, saladecress, vegetarisch niervet, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Curry van zoete aardappel met kikkererwten

Ingrediënten:
bladspinazie, chilipoeder, garam masala, geklaarde boter, kaneel, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, peper, tomaten uit blik, ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Haal meer recepten op...