120 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbotercitroencitroensapdragoneifetagriekse yoghurtknoflookkomkommerkruidenlente-uimayonaisemosterdmuntolieolijfoliepeperpeterseliesuikeruiwaterzeezoutzoutzure room
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Knapperige venkelsalade

Ingrediënten:
acaciahoning, ciderazijn, dille, grove mosterd, koolrabi, limburgs roggebrood, olijfolie, peper, venkel, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geroosterde inktvis

Ingrediënten:
amandelen, bronzen venkel, ciderazijn, citroen, dille, dragon, grof zout, inktvis, kervel, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, spliterwten, ui, wortel, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, eierdooiers, eieren, komkommer, lente-uitjes, limoensap, mosterd, peper, rode ui, vastkokende aardappelen, verse dille, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht uit Veg!:

Soep van in de oven gebakken bietjes met merikswortelroom

Ingrediënten:
bietjes, crème fraîche, dille, knoflook, koolzaadolie, laurier, mierikswortel, mierikswortelpuree, olijfolie, tijm, volle yoghurt, zeezout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing

Ingrediënten:
babybietjes, bieslook, citroensap, dille, knoflook, laurier, olijfolie, rucola, tijm, volle yoghurt, walnoten, waterkers, zeezout, zure room en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gefrituurde groentespiesen

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, broccoli, bulgaarse yoghurt, cheddar, ei, kerriepoeder, melk, suiker, tomaten chutney, kruiden, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Yoghurtsoep met saffraan en tahin

Ingrediënten:
bouillon, citroen, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, tahin, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Labne

Ingrediënten:
knoflook, kruiden, olijfolie, peper, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Tzatziki

Ingrediënten:
munt, citroensap, dille, knoflook, verse peper, yoghurt en zout

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Groenekruidenborani

Ingrediënten:
bosui, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, peper, spinazie, verse bladpeterselie, verse dille, verse dragon, verse munt, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Pilav met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
artisjok, basmatirijst, bosui, boter, doperwten, griekse yoghurt, groene asperge, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, peper, pimentbessen, tuinbonen, uien, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro Londen:

mosselen gevuld met pijnpittenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, mosselen, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, turkse chilipepervlokken, ui, verse dille, verse munt, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Bietenborani

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, suiker, dille en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Soep van aardappel, komkommer en favabonen

Ingrediënten:
aardappel, favabonen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, komkommer, olijfolie, spaanse ui, verse dille, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Visburger met frisse yoghurtsaus

Ingrediënten:
broodkruim, dille, eiwit, griekse yoghurt, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, lente-ui, mayonaise halfvol, olijfolie, peper, sla, volkoren bolletje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Aardappelslag met feta

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroen, dijonmosterd, dille, feta, griekse yoghurt, kappertjes, lente-uitjes, munt, nieuwe aardappeltjes, olijfolie extra vierge, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
bosui, garnalen, kippenbouillontablet, knoflook, komkommer, peper, verse dille, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Haal meer recepten op...