153 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebalsamicoazijnbleekselderijbotercitroencitroensapcourgetteeiextra vierge olijfoliefetagroene olijvenknoflookparmezaanse kaaspecorinopeperpeterseliericottarucolauiwaterzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In courgette gewikkelde lamskebabs

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Eliche met pesto

Ingrediënten:
basilicum, eliche, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Gnocchi au pistou et aux palourdes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, droge witte wijn, boter, water, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, slagroom, soezendeeg, tapijtschelpen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Kerstomaten En Pesto

Ingrediënten:
basilicum, kaas, kappertjes, kerstomaat, knoflook, knoflook, water, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, peper, pesto, pijnboompitten, zout, strozzapreti, tomaten, zongedroogde tomaten, zongedroogde tomaten op olie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Tagliatelle met kruidige roomsaus

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, pijnboompitten, rozemarijn, slagroom, tagliatelle, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
insecten / pasta/noodles
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, parmigiano reggiano, peper, pijnboompitten en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatencarpaccio

Ingrediënten:
azijn, basilicum, champignon, courgette, pijnboompitten, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, vloeibare honing en zout

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Gegrilde radicchiosalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, flageolets, sla, kappertjes, mascarpone, olijfolie, peper, pijnboompitten, radicchio, verse bieslook, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Gebakken kip met pesto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, kipfilet, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitjes, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / basisrecept uit Ingrediënten:

Pesto

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Bijgerecht uit Made in Italy:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, olijfolie, peper, pijnappelpitten, plantaardige olie, poedersuiker, pruimtomaat, rode wijnazijn, sultana's, tomatenpassata, ui, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, broodkruim, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, ui, venkel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pijnboompittensaus met een vleugje citroen

Ingrediënten:
basilicum, citroenrasp, citroensap, extra vierge-olijfolie, groene olijven, kappertjes, knoflook, paneermeel, peper, peterselie, pijnboompitten, rode ui, rode wijn, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Broodsalade met groente

Ingrediënten:
andijvie, basilicum, boerenkool, citroensap, croutons, knoflook, krenten, olijfolie, peterselie, pijnappelpitten, rode ui, rode wijnazijn, rozijnen, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pesto-kaasburger

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnappelpitten, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / kaas
Haal meer recepten op...