121 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapgembergroentebouillonkaneelkikkererwtenknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkurkumaolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwortelzeezoutzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Marokkaanse kikkererwten burgertjes met romige wortelsaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, groentebouillontablet, kikkererwten, kikkererwtenmeel, knoflook, komijn, peper, peterselie, plantaardige olie, ras el hanout, sesamzaad, slagroom, tuinkers, ui, volle melk, water, winterwortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde zeeduivel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, water, wittewijnazijn, zeeduivel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Shakshuka met kidneybonen en tahindressing

Ingrediënten:
bulgur, eieren, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kidneybonen, olijfolie, paprikapoeder, pitabroden, tahin, knoflook, tomaat uit blik, kruiden, citroensap, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Aubergine Salade Met Mungbonen En Munt

Ingrediënten:
dijonmosterd, dressing, feta, aubergine, water, komijnzaad, limoenen, mungbonen, munt, olijfolie, pompoenpitten, zout, suiker, tamarindepasta, knoflook, vissaus en zwarte peper

Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Enchilada’s met bonenrijst en avocado-kokosdressing

Ingrediënten:
avocado, koriander, edelgistvlokken, gemalen komijnzaad, kidneybonen, kokosvlokken, kokoswater, limoen, olijfolie, oregano, slablaadjes, srirachasaus, tacosaus, knoflook, tomaat uit blik, ui, water, wilde rijst, zout en zwarte peper

Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Kisir

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, gemalen komijnzaad, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Pompoensoep, vegan

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, havermelk, komijn, olijfolie, peper, pompoen, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Arabisch lamsvlees - agnello all'araba

Ingrediënten:
amandel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, heldere honing, lamszadel, olijfolie, peper, saffraan, ui, verse koriander, vleesbouillon, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaase linzensoep

Ingrediënten:
bulghur, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde chilipeper, kippenbouillon, komijn, kurkuma, peper, rode linzen, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shorbet ads - Linzensoep

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, ui, kippenbouillon, knoflookcroutons, komijn, peper, rode linzen, runderbouillon, tomaten, ui, vermicelli, water, wilde spinazie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Bonenstoofpot met chorizo

Ingrediënten:
bacon, chorizo, gemalen komijn, grote witte bonen, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Gemarineerde ossenhaas

Ingrediënten:
rode biet, komijnzaad, ossenhaas, plantaardige olie, roze peperkorrels, truffel, water, witte peperkorrels, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Haal meer recepten op...