67 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterselieboterchilipepereigemberknoflookkomijnpoederkomijnzaadkomkommerkorianderpoederolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode chilipeperrode uispecerijenuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Beignetjes van zwartoogbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, peper, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met kool op z'n Libanees

Ingrediënten:
boter, bulgur, citroensap, couscous, groentebouillon, olijfolie, peper, prei, specerijen, tarwe, tomatenpuree, vegetarische worcestersaus en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Zoete-aardappelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Bijgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:

Zoete-aardappelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Wok met rundvlees

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, coconut aminos, enoki, gember, ghee, groene paprika, kastanjechampignon, knoflook, kokosolie, koriander, lendebiefstuk, lente-ui, limoensap, oesterzwam, peterselie, reuzel, sesamolie, shiitake, shiratakinoedels, taugé, vissaus, zout en zwarte peper

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Melokheya

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen korianderzaad, groene kardemompeul, kalfsschenkel, kip, knoflook, laurier, Molokhia, olie, peper, rijst, ui en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous au poisson - Tunesische couscous met vis

Ingrediënten:
aardappelen, bladpeterselie, bleekselderij, brasem, chilipeper, citroensap, courgette, heek, kabeljauw, kaneel, kefta de poisson au coriandre en citron confit, koriander, kruidnagel, olie, paprikapoeder, peper, pompoen, raapjes, saffraan, schelvis, tomaten, tomatenpuree, ui, visballetjes, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tongfilet

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, koriander, rode chilipepers, tongfilet en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kefta-tajine met snijbiet of boerenkool

Ingrediënten:
boter, bouillon, cayennepeper, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, lamsgehakt, marokkaans brood, peper, rode chilipeper, rundergehakt, saffraanpoeder, turks brood, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kabeljauw met charmoula

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kabeljauwfilet, knoflook, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatensap, vastkokende aardappel, venkelknol, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Komkommer in het zuur

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, citroenzest, dille, fleur de sel, honing, komkommer, korianderblaadjes, peper, rode ui, roze peperkorrels, water, yoghurt met tomatenpitten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Maïssalade

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, knoflook, koriander, maiskolven, mayonaise, munt, olijfolie, rode chilipepers, rode ui, witte kool, wittewijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van saffraankip & kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, sinaasappel, venkel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / gevogelte
Haal meer recepten op...