277 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroengrascitroensapgaram masalagemberpoederkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderkruidenlimoenolieolijfoliepeperrode uispecerijensuikertomaatuiwaterwortelyoghurtzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Stoofpot van kokos met groente

Ingrediënten:
aardappel, gemalen kokos, gember, groene mango, groene spaanse peper, kelor, komijnzaad, kurkumapoeder, salaam, sperziebonen, standyoghurt en wortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Runderfilet met kokos

Ingrediënten:
arachideolie, citroenschil, gember, knoflook, kokos, koriander, kurkuma, lente uitje, palmsuiker en runderfilet

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kruidige kippendijen

Ingrediënten:
anijszaad, cayennepeper, gemberwortel, kippendij, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, limoen, limoensap, magere yoghurt, maïzena en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Varkenscurry met ingemaakte knoflook

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kokosroom, kurkuma, limoenschil, suiker, thaise rode currypasta, thaise vissaus en varkenslap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Grote garnalen met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, garnalen, gember, ketoembar, knoflook, kurkuma, lente ui, ongezouten pindas en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Vada Pav

Ingrediënten:
aardappelen, asafoetida, koriander, chilipoeder, citroen, frituurolie, gehakt, gember, groene pepers, kerrieblaadjes, kikkererwtenmeel, kokosnoot, kurkuma, munt, mosterdzaad, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Geroosterde bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, chilipoeder, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkuma, limoen en mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kipsaté

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bosui, currypoeder, gemberwortel, kip, komijn, koriander, kurkuma, lente ui, limoen, pinda, pindakaas, sojasaus, spaanse peper en watermeloen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Appelchutney

Ingrediënten:
appelciderazijn, elstar appel, fruit, geleisuiker speciaal, gemalen kurkuma, gember, olijfolie, rozijnen en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in groene saus - ajam boemboe idjoe

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, citroenschil, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kemirienoten, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, sereh, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Perenpickle

Ingrediënten:
ciderazijn, donkere moscovadesuiker, fenegriekzaad, geel mosterdzaad, gemalen komijn, gember, kardemompeul, knoflook, kurkuma, peren, rode peper, rode ui, stoofappels, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Beef rendang

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, gebakken uitjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, runderriblappen, sambal badjak, santen, sereh en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Uitbundig Gemarineerde Satéspiesjes Met Pinda Tamarindesaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, chilivlokken, citroengras, donkere sojasaus, gember, kaffir-limoenblaadjes, kardemompeulen, water, kurkuma, lauwwarm water, limoenen, palmsuiker, pinda’s, pindasaus, rosé, tamarinde, knoflook, korianderpoeder, trassi en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Hemelse dosa

Ingrediënten:
gedroogde rode spaanse peper, gember, kikkererwtenmeel, kokoscrème, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, mangochutney, munt, olijfolie, pofaardappels, wortel, yoghurt, zoete aardappels, zuiveringszout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Kippenbout met een salade van gestoomde groenten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bieslook, bospeen, chilipeperpoeder, doperwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, gembersiroop, gerookt paprikapoeder, kippenbout, kurkuma, kwark, rode ui, sinaasappelzeste, verse maiskorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Junglekonijn

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, garam masala, gemberwortel, komijnpoeder, konijn, kurkuma, vruchtensap, knoflook, zout en yoghurt

Haal meer recepten op...