143 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbroodeifruitgroentekaasknoflooknootmuskaatnotenolieolijfoliepeperpeterselierijstsuikertijmuivisvleeswaterzoutzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Boerensnoepjes - caramelle rustiche

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, broodkruim, ei, eierdooier, kalfsgehakt, melk, mortadella, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Lunch / buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De (perfecte) man in de keuken:

Saucijzenbroodjes met pistachenootjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, eidooier, gehakt, kalfsgehakt, knoflook, komijn, komijnpoeder, korianderpoeder, melk, olijfolie, peper, pistachenoten, sesamzaad, ui en varkensgehakt

Soort:
vlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gefüllte Bulgur-Fleischpfanzerl auf Radi-Walnuss-Salat mit Schnittlauch / Gevulde ballen van vlees met bulgur op rettich-walnootsalade met bieslook

Ingrediënten:
citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Lunch uit Oma's receptenboek:

Open ragoutbroodjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, champignon, ei, kalfsvlees, melk, paneermeel, witte peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / quiche / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Königsberger Klopse

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, half-om-halfgehakt, kalfsgehakt, kappertjes, kippenbouillon, melk, peterselie, runderbouillon, slagroom, ui en witbrood

Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met vleesvulling - empanadas

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde oregano, gemalen komijn, kalfsgehakt, knoflook, melk, olijfolie, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, rozijn, rundergehakt, ui, varkensgehakt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Shepherd's pie vs milkman's pie

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, goudse kaas, john smith's, kalfsgehakt, kastanjechampignons, kippenbouillonblokje, kookroom, laurier, melk, olijfolie, tijm, ui, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cannelloni alla Napoletano

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, eidooier, gekookte ham, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, tomatensaus voor cannelloni alla napoletana, vleesjus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Aardappel-haringsla

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, azijn, haringen, hom van haring, kalfsvlees, kappertjes, melk, mosterd, olie, peper, selderijknol, ui en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Frikadellen met saus naar keuze

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, coulis de tomates à la provençale, droge witte wijn, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, sauce brune à lestragon, sauce brune aux fines herbes, sauce duxelles, sauce madère, sauce robert, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, ei, gelatine, kalfsbouillon, kalfsvlees, kruidnagel, laurier, melk, mosterd, bladpeterselie, sjalot en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfsleverpasteitjes

Ingrediënten:
boter, brood, cognac, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, kalfslever, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, pastei-korstdeeg, sherry, spek, tabasco, tijm, truffel, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaals kalfsgehaktbrood - pain de veau à la provençale

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kalfsvlees, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, persillade, provençaalse kruiden, tomatensaus, water, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / kalfsvlees
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Gegratineerde Pasta Met Tomatensaus, Gehaktballetjes, Mozzarella, Ham En Erwten

Ingrediënten:
basilicum, bechamelsaus, bechamelsaus, bloem, boter, boter, ei, erwten, erwtjes, gehakt, gehakt, gele ui, gerookte ham, ham, kalfsgehakt, knoflook, knoflook, water, water, look, melk, mozzarella, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, passata, pasta, peper, suiker, tagliatelle, tarwebloem, nootmuskaat, zout, tomatensaus, ui, uien, volle melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Haal meer recepten op...