120 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloemkoolcitroensapcourgettecouscousgembergroentegroentebouillonhamburgersknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkruidenkurkumaolijfoliespecerijensuikeruivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Hummus

Ingrediënten:
baharat, citroen, kaneel, kardemom, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, olijfolie, paprikapoeder en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Sambhar masala

Ingrediënten:
arhar dal, chana dal, curryblaadjes, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, maanzaad, mosterdzaad, toor dal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Bhruchi-currypoeder

Ingrediënten:
chana dal, gedroogde rode goa-peper, gemalen foelie, gemalen kurkuma, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, nootmuskaat, witte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Uienpuree

Ingrediënten:
gemalen kurkuma, groente, kaneel, knoflook, komijn, olijfolie, saffraandraadjes, ui en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vis met couscous - kes kow bil hout

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, couscous, gemalen kaneel, gemalen komijn, harissa, kabeljauw, kikkererwt, knoflook, koolraap, mul, nieuwe aardappel, olijfolie, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, vis, visbouillon, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / couscous / vis
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees Dhansak

Ingrediënten:
aubergine, duivenerwten, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene spaanse peper, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, lamsbout, linzen, magere yoghurt, pompoen, spinazie, spliterwten, tomaten, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, cayennepeper, courgette, kaneel, kikkererwten, kippenbouten, komijn, koolrabi, lamslappen, margarine, peper, rozijnen, saffraan, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / gevogelte / lamsvlees / couscous
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tajine van kip en abrikoos met couscous

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, gemberpoeder, kaneelstokje, kikkererwten uit blik, kippenbouillon, kippendij, komijn, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / gevogelte / tajine / couscous
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Marokkaanse quinoa bowl

Ingrediënten:
amandelen, bouillonblokje, djinten, gedroogde pruimen, granaatappel, kaneel, kikkererwten, kokosolie, kurkuma, limoen, peper en zout, quinoa, sesamzaadjes, verse koriander en witte ui

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #3

Ingrediënten:
aubergine, bulghur, chili, chilisaus, dadels, dressing, geitenkaas, gele paprika, groente, hummus, kikkererwten, kip, knoflook, komkommer, koolrabi, mango, mascarpone, notenmix, paprika, pompoen, rijst, rode ui, roomkaas, rucola, sla, specerijen, spinazie, ui en wortel

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Marokkaanse quinoa bowl

Ingrediënten:
amandelen, bouillonblokje, djinten, gedroogde pruimen, granaatappel, kaneel, kikkererwten, kokosolie, kurkuma, limoen, peper en zout, quinoa, sesamzaadjes, verse koriander en witte ui

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #3

Ingrediënten:
aubergine, bulghur, chilisaus, dadels, dressing, geitenkaas, gele paprika, groente, hummus, kikkererwten, kip, knoflook, komkommer, koolrabi, mango, mascarpone, notenmix, pompoen, rode ui, roomkaas, rucola, sla, soepstengels, specerijen, spinazie, wilde rijst en wortel

Haal meer recepten op...