58 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebakoliedroge sherrykipfiletkippenbouillonknoflookkomkommerkorianderlente-uimaïzenapeperrijstazijnrijstwijnrode paprikasesamoliesesamzaadsojasausspecerijensuikeruiwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Sojasaus (Hoisinsaus)

Ingrediënten:
5-spice, bruine basterdsuiker, gedroogde pruimen, gember, honing, knoflook, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, sriracha, water, zout en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Crepinette van kwartel en groenten

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, chinese champignons, darmnet, donkere sojasaus, ei, gember, kippenbouillon, knoflook, kwartel, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Tofuballetjes

Ingrediënten:
asperge, bamboe, bosui, champignon, chinese kool, gember, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, tofu, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Sher-Ping-pannenkoeken

Ingrediënten:
chilisaus, gember, harde witte bloem, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, sojasaus, szechuanpeper, varkensgehakt, water, witte kool, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Nieuwjaarssoep - ozoni

Ingrediënten:
bamboescheuten, gedroogde shiitake, gemberwortel, groente, kipfilet, kippenbotten, mizuna, mochi, rijstkoekjes, sojasaus, water en zout

Keuken:
Japans / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bloemkool en sesamrijst in zoetzure saus

Ingrediënten:
bloemkool, suiker, zaden, hennepzaad, water, lente-uitjes, panko, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, srirachasaus, tarwebloem, knoflook, zout, tomatenpuree, gember, zoetzure saus en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken rijst met sla

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bindsla, doperwt, ei, gember, ijsbergsla, knoflook, koriander, lente ui, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Aziatische barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, gember, hoisinsaus, japanse pruimenwijn, knoflook, peper, rijstazijn, sojasaus, ui, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpzure gesmoorde tempé

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, chinese kool, gemberwortel, glasnoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, thaise basilicum, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Arroz chaufa vegetal - Chaufarijst met groenten

Ingrediënten:
babyradijs, babywortels, bahuajanoten, boerenkoolblad, fijn zeezout, gember, huancaínasaus, kerstomaat, knoflook, koolzaadolie, palmharten, paranoten, rode paprika, sesamolie, sjalot, sojasaus, water en witte rijst

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Meestersaus

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gedroogde gember, gedroogde mandarijnschil, gember, gin, kandijsuiker, kaneel, kardemonpeulen, kruidnagel, lichte sojasaus, medium dry sherry, mei-kuei-lu chiew, shaoxingwijn, sichuanpeper, steranijs, venkelzaad, water, zeezout en zoethout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ba bao hu lu ya - Achtschatten-kalebaseend

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, eend, fijne tafelsuiker, gember, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, shanghai-paksoy, shaoxingwijn, steranijszaden, vulling voor eend, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofde leeuwenkopgehaktballen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, donkere sojasaus, eiwit, frituurolie, gember, lente-ui, lichte sojasaus, paksoi, shaoxingwijn, suiker, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

San ding bao - Gestoomde drie-blokjes-broodjes uit Yangzhou

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, deeg voor gestoomde broodjes, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kipfilet, kippendij, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Song sao yu geng - Dikke vissoep van mevrouw Song

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, chinkiangazijn, donkere sojasaus, eidooier, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, magere chinese rauwe ham, magere spaanse rauwe ham, reuzel, shaoxingwijn, water, witte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...