44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobieslookbladpeterseliebloemcitroensapeidooierfruitgehaktgemalen komijngriekse yoghurtmuntolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliesuikertijmuiwaterzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Vispotje met yoghurt en wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cannellinibonen, citroen, dorade, eidooier, gekaramelliseerde boter, griekse yoghurt, knoflook, langoustine, mosselen, mul, olijfolie, raki, tijgergarnalen, turkse chilipepervlokken, ui, venkelknol, venkelzaad, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met erwtjes, munt en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, ei, eierdooier, doperwt, gedroogde munt, gedroogde perzische citroen, gemalen komijn, gemalen kurkuma, gemalen piment, kaneelstokje, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, munt, munt, naturel yoghurt, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gestoofd ei met lamsvlees, tahin & sumak

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harissa, ingemaakte citroenschil, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, pistachenoten, sumak, tahinpasta, ui, zhoug, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Viskebabs met kappertjes, geblakerde aubergine & ingemaakte citroen

Ingrediënten:
aubergine, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijn, griekse yoghurt, ingemaakte citroen, kappertjes, knoflook, peterselie, schelvisfilet, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch / lunch uit Te gast bij Jamie:

Kruidige kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, ei, garam masala, gember, gerookte schelvis, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, laurier, peper, rode spaanse peper, ui, yoghurt, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Chorizo carbonara

Ingrediënten:
chorizo, citroen, clementine, ei, extra vierge-olijfolie, honing, knoflook, manchego, munt, olijfolie, penne, pijnboompitten, rode spaanse peper, roodlof, rozemarijn, sherryazijn, spinazie, witlof en yoghurt

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Yoghurtsoep met saffraan en tahin

Ingrediënten:
bouillon, citroen, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, tahin, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Marokkaanse lamsgehaktballen

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamsgehakt, munt, olijfolie, oud broodkruim, rode chilivlokken, sjalot, tijm en volle yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Hete yoghurtsoep met tuinbonen

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dille, ei, griekse yoghurt, kervel, knoflook, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, tuinbonen, ui, winterwortel, witte peper en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Aubergineschnitzels met aardappelsalade

Ingrediënten:
aubergines, bleekselderij, chilivlokken, citroen, dille, ei, griekse yoghurt, kappertjes, knoflookpoeder, krieltjes, krulpeterselie, mayonaise, milde olijfolie, panko, rucola, tarwebloem, uienpoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Kalkoen&courgetteburgers met bosui & komijn

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroen, courgette, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, kalkoengehakt, knoflook, koriander, munt, olijfolie, sumak, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Ka'ach bilmalch

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, instantgist, knoflook, peterselie, sesamzaad, suiker, tahinpasta, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Haal meer recepten op...