198 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelcitroensapeigemalen komijngemberkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderpoederlaosoliepeperplantaardige olierode chilipepersantenspecerijensuikertomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Rauwe mango in zuur uit Telangana

Ingrediënten:
fenegriekzaad, gedroogde rode peper, groene mango, kalonjizaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, limoensap, mosterdzaad, nigellazaad, rood chilipoeder, sesamolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegalicious:

Indiase Beignets

Ingrediënten:
bakpoeder, broccoli, erwten, kikkererwtenmeel, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, lente-ui, plantaardige olie en spaanse peperpoeder

Soort:
hapjes / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met pinda's - rempejek katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, maïzena, olie, pinda, rijstebloem, santen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Channa masala met gele bloemkoolrijst

Ingrediënten:
agavesiroop, bloemkool, garam masala, gemalen korianderzaad, kikkererwten, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, knoflook, tomaat uit blik, tomatenpuree, gember, verse koriander, water en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Kruidige komkommersoep

Ingrediënten:
courgette, fijn zout, gemberpoeder, karwijzaad, komijnpoeder, komkommer, koriander, kurkumapoeder, limoensap, sesamolie en tomaat

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde kippenvleugeltjes - sewiwie isi

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, groene spaanse peper, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvleugel, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, limoensap, maïzena, olie, prei, rode spaanse peper, varkensgehakt, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Jacqueline Sluijter

Recept van Foodblabla:

Red curry paste homemade

Ingrediënten:
knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, limoen, olie, rode chilipeper, sjalot, tomatenpuree, trassi en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Viscurry

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gedroogde kokos, groene chilipepers, knoflook, kokosmelk, kokosnoot, komijn, koriander, kurkuma, limoensap, sesamolie, witvisfilet en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gundi

Ingrediënten:
bleekselderij, eetbare bloemen, gedroogde iraanse limoen, gemalen kardemompeulen, gemalen komijn, gemalen kurkuma, kikkererwtenmeel, kippengehakt, kippenvleugels, korianderzaad, kurkuma, peperkorrels, plantaardige olie, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel, zachte kruiden en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Panchphoran aloo

Ingrediënten:
aardappel, fenegriekzaad, koriander, kurkuma, nigellazaad, plantaardige olie, rode-chilipoeder, venkelzaad, wit komijnzaad en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met ui - perkedel djagoeng 1

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Curry met kofta van pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vegan
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met bloemkool - perkedel djagoeng 3

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, dikke kokosmelk, ei, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, sjalot, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Garnalen koekjes - mireng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gemberwortelpoeder, hollandse garnalen, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, olie, rijstebloem, sjalot, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Pittig krab- en kokosgerecht

Ingrediënten:
biogardeyoghurt, gedroogde rode peper, gember, groene paprika, kaneelstokje, knoflook, kokos, komijnzaad, korianderzaad, krabpoot, kurkuma, maanzaad, magere yoghurt, plantaardige olie, ui en verse koriander

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Ontbijt / brunch uit Nigella bijt:

Masala omelet

Ingrediënten:
chapati, chilipeper, ei, knoflookteen, gemalen komijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, maldon zeezout en plantaardige olie

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Haal meer recepten op...