46 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroencitroensapfruitgemberknoflookkomkommerkoriandermelkolieolijfoliepepersojasaussuikertaugéuiwaterwortelzadenzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Chili Lente Uipannenkoeken Met Sojadip

Ingrediënten:
chilipeper, bloem, gedroogde chilivlokken, sesamzaad, groene chilipepers, ei, knoflook, water, lente-ui, olie, pannenkoeken, rijstazijn, sojasaus, zout en versgemalen zwarte peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

In sojasaus ingemaakt ei

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, donkere sesamolie, ei, sesamzaad, sojasaus, suiker, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Ei gepekeld met five spice en sojasaus

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, donkere sesamolie, ei, five spice-poeder, sesamzaad, sojasaus, suiker, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Lotuswortel gevuld met kip

Ingrediënten:
bosui, ei, gember, kipfilet, lotuswortel, olie, peper, scampi, sesamzaad, waterkastanje, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Sambusak met aardappel EN KAAS

Ingrediënten:
aardappels, bloem, deeg, ei, feta, gedroogde tijm, ui, halloumi, mozzarella, olie, olijfolie, sesamzaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Zomerse roerbak met gebakken eierrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, courgette, ei, erwtjes, gember, groene chilipeper, jonge spinazie, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, mizuna, munt, paksoi, peultjes, rucola, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, thaise rijst en zonnebloemolie

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Chinese burrito's (ji dan bing)

Ingrediënten:
bloem, ei, korianderblaadjes, lente ui, little gem, olie, sesamolie, sesamzaad en zoete bonensaus

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Ramen met varkensbuik

Ingrediënten:
gedroogde ramennoedels, gember, knoflook, lente-ui, mirin, nanami togarashi, norivel, rode miso, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ei, varkensbouillon, varkensbuik, witte miso en witte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Amarant-wortelschijven

Ingrediënten:
amarant, bergkaas, bloem, ei, groentefond, hazelnoot, olie, peterselie, sesamzaad, ui, witte peper en wortel

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yukhoe Koreaanse tartaar

Ingrediënten:
bosui, eidooier, honing, knoflook, koreaanse sojasaus, peer, pijnboompitten, rundvlees, sesamolie, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Tare dipsauzen

Ingrediënten:
bosui, citroensap, dashi, eidooier, gele ui, knoflook, mirin, rettich, rode miso, sesamolie, sesamzaad, wasabi en yuzusap

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Bokkeumbap gebakken Kimchi-rijst

Ingrediënten:
bosui, ei, gele ui, geroosterd zeewier, gochujang, kim, kimchi, kimchi-vocht, knoflook, nori, olie, rijst, sesamolie, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Koreaans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade - Hiyashi Chuka

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, lente-ui, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Koreaanse rijst

Ingrediënten:
bruine rijst, citroen, ei, entrecote, harissa, knoflook, komkommer, kristalsuiker, lente-ui, littlegemsla, oesterzwam, sesamolie, sesamzaad, sherryazijn, sojasaus en spinazie

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Eend met bosui, taugé en soja-sesamdressing

Ingrediënten:
bloem, bosuitjes, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gembervocht, ketjap manis, limoensap, melk, oestersaus, olie, olijfolie, rode peper, roomboter, sesamzaadjes, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wasabipasta

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:

Viscompositie op een zouttablet

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, citroen, coquilles, eiwit, garnalen, gember, lente-ui, nori, olijfolie, sesamolie, sesamzaad, tonijn, wasabi, zout en zwart sesamzaad

Soort:
vis
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Sesamblini's met mangosalsa

Ingrediënten:
basilicum, biogarde, boekweitmeel, boter, chilipeper, ei, gedroogde gist, lente-uitjes, limoen, mango, melk, peper, sesamolie, sesamzaad, suiker, gember, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gevarieerde Lepelhapjes

Ingrediënten:
bacon, citroensap, dadels, erwten, gerookte makreel, granaatappelpitten, granaatappelsap, halloumi, kwarteleitjes, lente ui, mayonaise, olijfolie, peer, peper, radijzen, rijstwijn, room, roquefort, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, tuinkers, verse kaas, visfilet, walnoten, yoghurt en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vleespasteitjes - sanbusak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gemalen kaneel, gemalen piment, lamsgehakt, olijfolie, peper, pijnboompitten, plantaardige olie, sesamzaad, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
lamsvlees / pastei / frituur
Haal meer recepten op...