45 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloembouilloncitroensapeiwitgemberknoflookkomkommermaïzenamirinolieolijfoliesesamoliesuikertaugéuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

In sojasaus ingemaakt ei

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, donkere sesamolie, ei, sesamzaad, sojasaus, suiker, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Ei gepekeld met five spice en sojasaus

Ingrediënten:
bieslook, ciderazijn, donkere sesamolie, ei, five spice-poeder, sesamzaad, sojasaus, suiker, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Chili Lente Uipannenkoeken Met Sojadip

Ingrediënten:
chilipeper, bloem, gedroogde chilivlokken, sesamzaad, groene chilipepers, ei, knoflook, water, lente-ui, olie, pannenkoeken, rijstazijn, sojasaus, zout en versgemalen zwarte peper

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gado-gado met warme pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, bieflappen, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gebakken emping, gefruite uitjes, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, lente ui, pindakaas, sambal oelek, sesamzaad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui en zonnebloemolie

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Yuzu Shio Ramen

Ingrediënten:
arachideolie, eieren, gember, gerookt spek, kippenbouillon, kippenvleugels, kombu, lente-uien, lichte sojasaus, water, melkpoeder, noodles, rode miso, sake, shiitakes, speklappen, wit sesamzaad, yuzusap en zout

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

draken grotten

Ingrediënten:
aardappelen, alfalfa, bataat, bloem, bosuitjes, bouillon, gember, ei, lichte sojasaus, meel, oesterzwammen, olijfolie, paksoi, sesamzaadjes en ui

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Tonijnspiesen met kokos-mochicakes en wortel-yuzusalade

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, boter, citroenblaadjes, citroengras, ei, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, kippenbouillon, kleefrijstmeel, kokosroom, lichte sojasaus, mirin, pandanbladeren, rijstazijn, rode chilipeper, sake, sesamzaad, shiitake, sugarsnaps, tonijnsteaks, vanillestokje, wortel, yuzusap, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Zomerse roerbak met gebakken eierrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, courgette, ei, erwtjes, gember, groene chilipeper, jonge spinazie, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, mizuna, munt, paksoi, peultjes, rucola, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, thaise rijst en zonnebloemolie

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Ramen met varkensbuik

Ingrediënten:
gedroogde ramennoedels, gember, knoflook, lente-ui, mirin, nanami togarashi, norivel, rode miso, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ei, varkensbouillon, varkensbuik, witte miso en witte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yukhoe Koreaanse tartaar

Ingrediënten:
bosui, eidooier, honing, knoflook, koreaanse sojasaus, peer, pijnboompitten, rundvlees, sesamolie, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Kushiyaki spiesen

Ingrediënten:
bosui, groene asperge, japanse sojasaus, kewpie-mayonaise, kwartelei, miso, pimientos de padrón, sesamzaad, shichimi tōgarashi, shishito en shiitake

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Bokkeumbap gebakken Kimchi-rijst

Ingrediënten:
bosui, ei, gele ui, geroosterd zeewier, gochujang, kim, kimchi, kimchi-vocht, knoflook, nori, olie, rijst, sesamolie, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Koreaans
Soort:
rijst
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Ducky rolls

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, chinese kool, eendenborst, eiwit, sesamzaad, koriander, lente-uitjes, lichte sojasaus, loempiavellen, peper, maïzena, vijfkruidenpoeder, wortels en zout

Soort:
wild en gevogelte / hartige hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade - Hiyashi Chuka

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, lente-ui, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Koreaanse rijst

Ingrediënten:
bruine rijst, citroen, ei, entrecote, harissa, knoflook, komkommer, kristalsuiker, lente-ui, littlegemsla, oesterzwam, sesamolie, sesamzaad, sherryazijn, sojasaus en spinazie

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Eend met bosui, taugé en soja-sesamdressing

Ingrediënten:
bloem, bosuitjes, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gembervocht, ketjap manis, limoensap, melk, oestersaus, olie, olijfolie, rode peper, roomboter, sesamzaadjes, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wasabipasta

Soort:
wild en gevogelte
Haal meer recepten op...